ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη Facebook Twitter
4

Η απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου να μην υπογράψει και να επιστρέψει τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων με τις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκαρατίας αποφάσισε να ανασύρει τα Διατάγματα από το συρτάρι και να τα επιστρέψει ανυπόγραφα στον γραμματέα του νέου υπουργικού συμβουλίου, Στέλιο Κουτνατζή.

Η αρμοδιότητα για επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου είναι πλέον στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας με πηγές του Μαξίμου να αναφέρουν πως από τη στιγμή που τα διατάγματα δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο, δεν έχουν νομική ισχύ και δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

«Επιχείρηση κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης»

 

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει πως βρίσκεται σε εξέλιξη κυβερνητική προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι η προηγούμενη διαδικασία επιλογής έγινε στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας και κατηγορεί τη νέα κυβέρνηση για υποκρισία και μεθοδεύσεις που προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει ονομαστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως είναι σαφείς οι αιχμές και προς το πρόσωπό του, καθώς η παρέμβαση ήλθε λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Προκόπη Παυλόπουλου.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει πως βρίσκεται σε εξέλιξη κυβερνητική προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Πηγή: www.lifo.grΘάνου, Θάνου, είσαι εδώ;