Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Κλείνει δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξουν ιδιωτικά

Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Κλείνει δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξουν ιδιωτικά Facebook Twitter
15

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τα σχέδια της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί αναστολής της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής, κατηγορώντας τη ΝΔ πως «κλείνει δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξουν ιδιωτικά».

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας  ότι η «κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

Υπενθυμίζεται πως μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την ανάκληση της σύστασης επιτροπής για τα προγράμματα σπουδών της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα.

«Είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Έτσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τεταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Πολιτική
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM