Η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
7

Η Όλγα Κεφαλογιάννη απάντησε γιατί αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού που της πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που την έθεσε εκτός της νέας κυβέρνησης.

Όπως εξήγησε η ίδια, είχε τοποθετηθεί στον τομέα του Πολιτισμού από τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, δούλεψε πάνω σ' αυτό για 2,5 χρόνια, στήριξε τον προεκλογικό της αγώνα και προγραμματισμό για τον συγκεκριμένο τομέα, είχε συμφωνήσει να το αναλάβει, ωστόσο, είδε να παίρνει τη θέση κάποιος άλλος και συγκεκριμένα η Λίνα Μενδώνη.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ. Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ' αυτό το χώρο», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Open TV.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τής πρότεινε ωστόσο το υπουργείο Τουρισμού, κάτι που η ίδια αρνήθηκε επειδή θεωρεί πως έχει κάνει τον κύκλο της εκεί, οπότε προτίμησε να μείνει απλή βουλευτής.

«Ο πρωθυπουργός μού πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο. Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ' αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μια θέση στο συγκεκριμένο πόστο και ξαφνικά το παίρνει κάποιος άλλος...», ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Και κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός κρίνει ποιος θα πάει πού. Πλέον θα προχωρήσω τα θέματα και θα ζητήσω από την κυβέρνηση να τα προχωρήσει στη Βουλή. Τιμούμε την ψήφο των πολιτών με την συνολική μας παρουσία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στους Αθηναίους που με ψήφισαν. Γιατί το πλάνο που τους παρουσίασα είχε να κάνει κυρίως με τον πολιτισμό. Δεν προτίθεμαι να τα αφήσω αυτά τα θέματα. Είμαι παρούσα στην μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

 
Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Από μεγάλο κρητικό τζάκι πολιτικών και κόρη μπαμπά διάσημου (για πολλά και όχι απαραιτήτως καλά), η Κεφαλογιάννη γίνεται σήμερα το πρώτο εσωκομματικό αγκάθι της νέας κυβέρνησης, γιατί, λέει, δεν της κάνει ένα υπουργείο, αλλά κάποιο άλλο! Θέλει το Υπουργείο Πολιτισμού! Με τι προσόντα; Ποιο είναι το πνευματικό, καλλιτεχνικό ή επιστημονικό διαμέτρημα της συγκεκριμένης πορφυρογέννητης, για να θέλει να ορίζει τα του πολιτισμού μας; Προτείνοντάς της το Υπουργείο Τουρισμού μήπως ο Μητσοτακης υποβίβασε κάποια κυρία ονόματι Αρβελέρ; Την πρωτοκόρη κάποιου Κεφαλογιάννη και κάποιας Βαρδινογιάννη στενοχώρησε...
Αν από μόνη της είχε συγκρίνει το προσωπικό της βιογραφικό και την εμπειρία της με αυτά της κυρίας Μενδώνη αξιοκρατικά και νηφάλια, και αυτή στην κυρία Μενδώνη θα κατέληγε.
Πότε πότε αισθάνομαι πως τα σχόλια που διαβάζω - με ενδιαφέρον ομολογώ - καθοδηγούν τον τρόπο που μπορεί να προσλάβω μια είδηση. Δεν βρίσκω πχ αλαζονική την άρνηση. Και θεωρώ πως στο πολιτικό αλισβερίσι ήταν λιγότερο σημαντικό να τηρηθεί η «υπόσχεση - προσδοκία της» που πηγάζει από την ενασχόληση της με τον τομέα του πολιτισμού τα προηγούμενα χρόνια όπως λέει, από το να ικανοποιηθεί κάποιος-κάποιοι άλλοι, κι έτσι η προερχόμενη από άλλον πολιτικό χώρο κυρία Μενδώνη απολαμβάνει αυτήν την θέση. Θα δούμε στο μέλλον αυτό το αλισβερίσι τι άλλο θα φέρει.
Αν θεωρείς ότι έχεις επιτυχημένα αναλάβει μια θέση, γιατί να μην το ξανακάνεις; Δεν υπάρχει δικαιολογία στην αλαζονεία. Θα μπορούσε να πει απλά την αλήθεια. Εντύπωση πάντως μου κάνει που ακόοοομα τα ίδια άτομα βλέπουμε. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι.
Όταν λέει ότι είχε κάνει τον κύκλο της εκεί και δεν μπορούσε πια να προσφέρει κάτι άλλο, εννοεί ότι είχε πιά λύσει όλα τα προβλήματα του Τουρισμού και , κατά κάποια έννοια τουλάχιστον, δεν είχε νόημα πια ούτε καν να υπάρχει σαν Υπουργείο;-(παρόλα αυτά το ήθελε πακέτο με το Πολιτισμού). Όταν η αλαζονεία αποκτά επώνυμο...(είμαστε και μεγάλη οικογένεια, ε;...).