Παραιτήθηκε «για πολιτικούς λόγους» ο αναπληρωτής γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Παραιτήθηκε «για πολιτικούς λόγους» ο αναπληρωτής γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την παραίτησή του στο νέο Υπουργό Υγείας υπέβαλε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Σταμάτης Βαρδαρός, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Ειδικότερα, ο Βαρδαρός υπέβαλε την παραίτησή του στον νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για πολιτικούς λόγους, όπως ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει αναλυτική ενημέρωση προς τη νέα πολιτική ηγεσία σχετικά με τη θεσμική και νομοθετική παραγωγή που συντελέστηκε κατά την περίοδο 2015-2019.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε γίνεται μια αναδρομή των πεπραγμένων του στο υπ. Υγείας και το έργο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το διάστημα 2015 – 2019 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αναβαθμίστηκε και απέκτησε νέες δομές σε όλη την Ελλάδα, για την παροχή πρόσβασης σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους και όλες. Οι δομές αυτές είναι τα Κέντρα Υγείας και οι Τοπικές Ομάδες Υγείας –ή αλλιώς ΤΟΜΥ. Στην καρδιά της λειτουργίας των νέων δομών βρίσκεται ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού. Τον Ιούλιο του 2019 σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 127 ΤΟΜΥ. Όμως δεν γίνεται καμιά αναφορά για τι κλειστές ΤΟΜΥ και για τους γιατρούς που δεν προσλήφθηκαν ποτέ!».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM