Παραιτήθηκε η γγ Ισότητας των Φύλων - Ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Παραιτήθηκε η γγ Ισότητας των Φύλων - Ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη Facebook Twitter
14

Την παραίτησή της υπέβαλλε η γγ Ισότητας των Φύλων του υπ. Εσωτερικών Φωτεινή Κούβελα, με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καταγγέλλει πως «στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».

Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών από σήμερα», ανέφερε στη δήλωσή της και προσέθεσε: «Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».

«Τελευταία ημέρα σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Δύσκολη ώρα. Αποχαιρετισμός με μεγάλη συγκίνηση με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΓΓΙΦ και τις συνεργάτιδες και συνεργάτες του γραφείου μου (μετακλητές/τους) που δύσκολα ξεχώριζαν οι μεν από τους δε. Όλες και όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία, αναβαθμίσαμε τη ΓΓΙΦ, την εργασία των εργαζομένων που αξίζουν πολλά και πράξαμε ένα σημαντικό έργο για το οποίο έχουμε την καλή μαρτυρία τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον», συνεχίζει η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στην ανακοίνωσή της.

Και καταλήγει: «Είμαι περήφανη για όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, τους ευχαριστώ θερμά, τους εύχομαι τα καλύτερα και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε δυσκολία. Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων που από τη φύση της αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας, όλα τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς και υπο αυτή την έννοια υποβαθμίζει τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για θέματα ισότητας. Το ίδιο έπραξε και για το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που σε συνθήκες δύσκολες κατορθώσαμε όπως και η ίδια η ΓΓΙΦ με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε αυτήν Μετά την παράδοση -παραλαβή του νέου Υπουργού, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση της ΓΓΙΦ στον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών».

Πολιτική
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Χάσαμε μαργαριτάρι :(Πρέπει να πρόκειται για έναν από τους πιο διορατικούς ανθρώπους στην υφήλιο, αφού πρόλαβε να διαπιστώσει σε μόλις 2 ημέρες διακυβέρνησης ΝΔ ότι "στένεψαν τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων", Και την χάσαμε !!!! Καταραμένε Μητσοτάκηηηηηη !!!!
Ισοτητα ειναι να μην κρινομαι με βαση το φυλλο μου, οποτε δεν καταλαβαινω την υποχρεωτικη παρουσια γυναικων σε ψηφοδελτια ή υπουργικα συμβουλια. Κι αν ενας ανδρας συναδελφος ειναι καλύτερός μου;;Εμενα ως γυναικα με προσβαλλει αυτος ο υπερπροστατευτισμος, ή και ο τροπος με τον οποιο οι ιδιες οι γυναικες κανουν καταχρηση καποιων ευνοικων συνθηκων μεταχειρησης σε βαρος των ανδρων συναδελφων τους.
τι κάλα θα ήταν εαν όλοι το είχαν καταλάβει αυτό οι ποσοστώσεις και οι "διακρίσεις" υπέρ γυναικών είναι το πιο βάθια "πατριαρχικό" μετρό Να βοηθήσουμε λίγο τις "ανήμπορες γυναικούλες" να μπούνε σε καμιά θέση/να κάνουμε λίγο "σκαμνάκι" να ανέβουν γιατί μόνες τους δε τα πολυ-καταφερνουν στην σημερινή κοινωνία/Ας βρεθεί ένας άνδρας νομοθέτης να πάρει μέτρα υπέρ των, λες κ πρόκειται για άτομα με περιορισμένες ικανότητες.
Δεν καταλαβα το υφακι στο παρακατω σχόλιό σου. Τα σχολια ειναι απενεργοποιημένα, οποτε γράφω εδώ. Τελοσπαντων, εχω καταλάβει πόσες γυναίκες εκλέχθηκαν. Θα έπρεπε να υπάρχουν ποσοστώσεις ΠΑΝΤΟΥ μέχρι να πάψει η πολιτική να είναι ανδρική υπόθεση. Επίσης, ναι, αν υπάρχουν μόνο άνδρες νομοθέτες, κανείς δεν πρόκειται να παρει μέτρα υπέρ μας. Δεν είμαι σίγουρη αν έχεις καταλάβει πόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ανδρών να ανελίχθούν σε τέτοιες θέσεις, αλλά αξίζει να το ψάξεις.
Τοτε προφανως πιστευετε οτι οι γυναικες ειμαστε ηλιθιες--δεν εξηγειται αλλιως το οτι μονο 2 κριθηκαν αξιες να αναλαβουν υπουργεια. Οι γυναίκες αποτελουμε το 51% του πληθυσμού στην Ελλαδα, θεωρειτε οτι ειναι σωστο να εκπροσωπειται η σκεψη μονο του 49%? Η ανάγκη να εχουμε περισσοτερες γυναικες σε υπουργεια και στην Βουλη δεν ειναι υπερπροστατευτισμος, ειναι κοινη λογικη. Εγω, παντως, δεν θεωρώ ότι άνδρες, μόνοι τους μπορουν να καταλήξουν σε πολιτικες συμφερουσες για εμενα και τον περιγυρο μου. Τελος, ο Αδωνις ειναι Υπουργος πλεον. Αυτο για την ποιοτητα των ανδρων συναδελφων.
Εχεις καταλαβει οτι ψηφιστηκαν μονο 21 γυναικες απο τους 155 βουλευτες της ΝΔ ετσι? δηλαδη το 13% συμπεριλαμβανομενης της Ντορας που δεν θα επαιρνε υπουργειο και της Κεφαλογιαννη που τις προταθηκε, αλλα τις επεσε "λιγο" το υπουργειο. α και μαντεψε. το 51% των ψηφοφορων ειναι γυναικες,τα παραπονα σου εκει. οχι στην αριθμητικη και την κοινη λογικη.
Αν πάντως ο Κούλης υποτιμά τις γυναίκες με τα μόνο δύο υπουργεία που τους εμπιστεύθηκε (στην ουσία με τα τρία, αφοή η Κεφαλογιάννη ήταν σίγουρο όνομα και η υπουργοποίηση δεν προχώρησε για άλλους λόγους), τι να πούμε και για τον Αλέξη που στην πρώτη του κυβέρνηση δεν είχε ούτε μία υπουργό...Δε θέλω να ξεπλύνω τη ΝΔ, απλώς θυμάμαι πόσο πιο αραιές και υποτονικές (σχεδόν ανύπαρκτες) ήταν οι αντίστοιχες αντιδράσεις για το ποσοστό γυναικών στην κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστεράς".
Στο καλό. Αυτή την Ελλάδα θέλω προσωπικά να αφήσουμε πίσω: όταν είχε ανακοινωθεί το πόρισμα του συνήγορου του Πολίτη για την ιστορία με την παρενόχληση των εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, η συγκεκριμένη κυρία δεν είπε τίποτα. Τώρα ξιπάστηκε. Όσο για την προσφορά της, σύνταξη στα 50 από την Εμπορική Τράπεζα, κτλ, κτλ.
Ένα είναι τι λέει κάποιος.Το δεύτερο είναι ποιος το λέει.Η κα Φωτεινή Κούβελα, πρώην βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας, πρώην συνδικαλίστρια των τραπεζών (ΟΤΟΕ), πρώην ΚΝίτισσα και μέλος του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Καράκας της Βενεζουέλας σε διεθνές συνέδριο γυναικών.Να με συμπαθάτε αλλά δυσκολεύομαι να συμπαθήσω ένα τέτοιο βιογραφικό ή να πειστώ για την αμεροληψία της.https://www.iefimerida.gr/news/196700/i-foteini-koyvela-nea-geniki-grammateas-isotitas ΓΓΙΦ και ΚΕΘΙ στελεχώθηκαν από Συριζαίες, οι οποίες προσποιούνταν τις αντικειμενικές. Don't get me started για τον φεμινισμό και το πολιτικό του pedigree.Πώς τόχε πει η Μπέτυ; Πήραμε την εξουσία αλλά όχι το κράτος; Είχαν πάρει και το κράτος. Γι' αυτό και το 31%.