Η Liberation κάνει λόγο για Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία

Η Liberation κάνει λόγο για Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία Facebook Twitter
1

Για δυναστεία Μητσοτάκη κάνει λόγο η Liberation στο δημοσίευμά της σχολιάζοντας τις εκλογές στην Ελλάδα ενώ αντί για το κανονικό όνομα του πρωθυπουργού τον αναφέρει ως «ο μικρός Κούλης» στον τίτλο.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως για τους Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο. Στη συνέχεια αναφέρεται στο πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και αναφέρει πως η νίκη του Κυριάκου σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών (Παπανδρέου ή Καραμανλή) που κυβέρνησαν τη χώρα με τη σειρά τους για περισσότερο από μισό αιώνα ενώ αναφέρει πως οι οικογένειες αυτές έγιναν σύμβολα νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων που έχουν καταστρέψει τη χώρα.

Σε ηλικία 51 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Ελληνικής Νέας Δημοκρατίας, ήταν σίγουρος για την εκλογική του νίκη εδώ και πολλές εβδομάδες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα καθώς οι δημοσκοπήσεις του έδιναν τουλάχιστον οκτώ μονάδες διαφοράς από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. αναφέρει η Liberation και σχολιάζει: «Με σπορ λουκ, βλέμμα περισυλλογής, φορώντας πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια, χωρίς γραβάτα και με μετρημένο τόνο που θέλει να ανακόψει τη συνηθισμένη υστερία της ελληνικής πολιτικής τάξης, ο "Κούλης" μέσα από την εκλογική του καμπάνια ήθελε να περάσει μία εικόνα αντίθετη από την ιδεολογικά άκαμπτη και συμβιβασμένη σε πολλά οικονομικά σκάνδαλα πολιτική».

«Ωστόσο, θα πρέπει να απαλλαγεί από αυτό το ψευδώνυμο που επέβαλαν οι αντίπαλοί του, παίζοντας με το συντομογραφημένο "Κυριακούλη" ή με άλλα λόγια "τον μικρό Κυριάκο"» σημειώνει η εφημερίδα ενώ αναρωτιέται αν τελικά «θα καταφέρει να επιβάλει νέα πρόσωπα και να απαλλαγεί από τους παλαιοκομματικούς φρουρούς της παράταξής του;».

«Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα Τσίπρας» είναι ο τίτλος σε άλλο άρθρο της Liberation που θεωρεί ότι το κόμμα της αριστεράς απογοήτευσε εκείνους που ήλπιζαν ότι θα είναι προστατευμένοι από την λιτότητα.

Με τίτλο «Εκλογές στην Ελλάδα: με απόλυτη πλειοψηφία, ο υποψήφιος της δεξιάς Μητσοτάκης κερδίζει το στοίχημά του, η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να κυβερνήσει με ελεύθερα τα χέρια. Παρά την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται ως μεγάλη δύναμη της αντιπολίτευσης, προσθέτει.

«Χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Nouvel Observateur. Στο ρεπορτάζ επιχειρείται να δοθεί μία εξήγηση για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδίδεται «στην στροφή των 180 μοιρών που αναγκάσθηκε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, «αναγκαζόμενος να δεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που συνοδευόταν από βαριά μέτρα για να αποτραπεί η έξοδος από την ευρωζώνη, πράγμα που οι ψηφοφόροι δεν του συγχώρεσαν».

«Τρία χρόνια αφού ανέλαβε τα ηνία του συντηρητικού κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρείται μεταρρυθμιστής και κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο, υποσχέθηκε ότι «θα ανατάξει την οικονομία» και ότι «θα αφήσει πίσω την κρίση», αναφέρει ο NouvelObs, που θεωρεί ότι η ανάδειξη ως πρωθυπουργού «ενός γιου πρωθυπουργού» συνιστά «επιστροφή στη οικογενειοκρατία».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια