Πώς ψήφισαν οι πολίτες στο Μάτι και στη Μάνδρα - Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ψήφισαν οι πολίτες στο Μάτι και στη Μάνδρα - Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχτηκε πρώτη πολιτική δύναμη στη Μάνδρα και στο Μάτι, δύο περιοχές που επλήγησαν από πολύνεκρες καταστροφές το 2017 και το 2018 αντίστοιχα. 

Στο Μάτι, η φονική πυρκαγιά της 23 Ιουλίου στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και, στη συνέχεια, ποινικών διώξεων για τους χειρισμούς των αρμόδιων φορέων. Χθες, στον Δήμο Μαραθώνα η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της κατά 16 μονάδες στην περιοχή, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46,98%. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από το 31,26% που είχε λάβει το 2015 στο 26,95%. 

Πώς ψήφισαν οι πολίτες στο Μάτι και στη Μάνδρα - Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά στον δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, όπου η ΝΔ συγκέντρωσε 47,35% έναντι 32,69% που είχε τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 26,4% έναντι 31,32% που είχε λάβει το 2015.

Πώς ψήφισαν οι πολίτες στο Μάτι και στη Μάνδρα - Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Τον Νοέμβριο του 2017, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής. Στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη με 40,08%, ανεβάζοντας τα ποσοστά της κατά 15 μονάδες από τον Σεπτέμβριο του 2015. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε κατά επτά μονάδες, αφού συγκέντρωσε 31,67% έναντι του 38,57% που είχε λάβει πριν από τέσσερα χρόνια.

Πώς ψήφισαν οι πολίτες στο Μάτι και στη Μάνδρα - Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό μπορεί να εξηγηθεί υπό το πρίσμα της ανασφάλειας, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει τακτική αδιαφορίας για τις περιοχές αυτές, όπως και είχε πράξει τις προηγούμενες δεκαετίες.
Εντυπωσιακό.Και στις δυο περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από το 31% στο 26%, δηλαδή χοντρικά 5%.Σε εθνικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε κατά 4%.Δηλαδή, μπακαλίστικα, η πυρκαγιά κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 1% στις συγκεκριμένες περιοχές. Δεν το λες και πολύ, να έχει χάσει εξαιτίας της πυρκαγιάς 1 ψηφόφορο από τους 31 που είχε σε κάθε 100 ψηφοφόρους της περιοχής, δηλαδή περίπου 3,2% των ψηφοφόρων του το 2015.