Τσίπρας στη LiFO: «Προτιμώ μια Ν.Δ. με Κυμπουρόπουλους παρά με Βορίδηδες»

Τσίπρας στη LiFO: «Προτιμώ μια Ν.Δ. με Κυμπουρόπουλους παρά με Βορίδηδες» Facebook Twitter
Φωτογραφία Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
3

Μία πιο προσωπική συνέντευξη έδωσε στη LiFO ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας όχι μόνο για την πολιτική, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τους αντιπάλους του αλλά και για τις φοβίες του και τη σχέση του με τα παιδιά του. 

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μνημόνια και όχι από τα δίπολα», τόνισε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Πανταζόπουλο, υπογραμμίζοντας πως «διχαστικό δεν είναι να ζητάς τη προστασία των αδύναμων. Διχαστικό είναι να χωρίζεις τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και προδότες. Σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας». 

Κατά τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ψηφοφόροι της δεξιάς άλλαξαν στάση απέναντι σε αυτά που πρεσβεύει η αριστερά. «Μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, αλλά όταν η βάση μιας συνεργασίας είναι η εντιμότητα, τότε μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν».

Ερωτηθείς για το σχόλιο του πρώτου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνη Βαρουφάκη ότι «μια ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαμένη ψήφος», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι καμία ψήφος δεν είναι χαμένη, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του αρχηγού του ΜέΡΑ25: «Θεωρώ, όμως, ότι είναι πολύ πιο χρήσιμη μια ψήφος υπέρ της διακυβέρνησης της χώρας με ένα προοδευτικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια παρά μια ψήφος στην αλαζονεία και στον ναρκισσισμό».

Η σύγκριση Κυμπουρόπουλου με Βορίδη

Εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγόρησε την Πειραιώς για ακροδεξιά στροφή κάνοντας ένα σχόλιο για τον Κυμπουρόπουλο και τον Βορίδη που θα συζητηθεί.

Για τον πατέρα του 

Μιλώντας για την αναπαραγωγή fake news, ότι δήθεν ο πατέρας του ήταν συνεργάτης της χούντας των συνταγματαρχών, ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Με ενόχλησε αυτή η αθλιότητα, είναι αλήθεια. Ο πατέρας μου ήταν ένας βαθιά δημοκράτης άνθρωπος, με συνεπή αντιδικτατορική δράση. Έζησε όλη του τη ζωή με αρχές, αξίες και με το κεφάλι ψηλά. Έπεσε πάρα πολύ χαμηλά ο κ. Μητσοτάκης, αναπαράγοντας στη Βουλή τα fake news ακροδεξιών εντύπων».

«Όταν επιστρέφω τα παιδιά κοιμούνται»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την σχέση του με τα παιδιά του, και το πώς έχει επηρεαστεί από το βαρύ, πρωθυπουργικό του πρόγραμμα. «Δυστυχώς, όταν επιστρέφω το βράδυ δεν βλέπω ούτε τον Φοίβο ούτε τον Ορφέα. Επιστρέφω συνήθως μετά τις 11 και τα παιδιά κοιμούνται. Αλλά κάθε πρωί σηκώνομαι στις 7 και τους ξυπνάω. Παίζουμε, συζητάμε, ντυνόμαστε, τους φτιάχνω το πρωινό, πολλές φορές τους πηγαίνω στο σχολείο και μετά πηγαίνω στο γραφείο μου. Είναι οι πιο όμορφες στιγμές μέσα στη διάρκεια της μέρας μου. Σας διαβεβαιώνω ότι η ευθύνη να είσαι καλός πατέρας είναι το ίδιο βαριά και δύσκολη με την ευθύνη να είσαι καλός πρωθυπουργός».

Οι παλιές φοβίες

«Δεν νομίζω ότι έχω φοβίες. Και, γενικά, όταν έχω τις ξεπερνάω εύκολα. Παλιότερα δεν αισθανόμουν τόσο άνετα στο αεροπλάνο. Τώρα είναι μια ρουτίνα, ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες παραμένω πολύ χαλαρός. Μικρός φοβόμουν πολύ τα φίδια. Τώρα τα απεχθάνομαι, αλλά δεν με τρομάζουν. Τρομάζω, όμως, στον σεισμό. Αυτό δεν το έχω ξεπεράσει. Ίσως γιατί, ευτυχώς, συμβαίνει σπάνια και δεν έχω εξασκηθεί ούτε και εξοικειωθεί μαζί του».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια