Ο Κατρούγκαλος πήγε στον ΣΚΑΪ: Σκληρή κόντρα στο στούντιο με τους δημοσιογράφους

Ο Κατρούγκαλος πήγε στον ΣΚΑΪ: Σκληρή κόντρα στο στούντιο με τους δημοσιογράφους Facebook Twitter
5

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου που εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου. 

Στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα που «έσπασε» το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι, ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε σήμερα στο ίδιο στούντιο ξεκινώντας επιθετικά, αφού κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ ότι έκανε πιο σκληρή αντιπολίτευση και από τη Νέα Δημοκρατία. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών και η ένταση ήταν έκδηλη στο πλατό.

«Γιατί επέλεξε να έρθει ο πρωθυπουργός μετά το εμπάργκο;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει: «Ο Μητσοτάκης φυγομαχεί, δεν γίνεται συζήτηση σε προγραμματικό λόγο και, όλο το προηγούμενο διάστημα, εσείς εκφράσατε πιο δυναμική αντιπολίτευση από ότι η ίδια νέα  τη Νέα Δημοκρατία, πολλές φορές υπαγορεύατε τις θέσεις σας», είπε ο υπουργός με τους δημοσιογράφους να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. 

«Εμείς υπαγορεύαμε; Δεν είναι ωραίο αυτό που λέτε» σχολίασε ο Δημήτρης Οικονόμου. «Υπαγορεύαμε σε ποιον;» ρώτησε η Μαρία Αναστασοπούλου. Δεν αναφέρομαι σε εσάς που δουλεύετε στον σταθμό, εκτός αν βέβαια από επιλογή, θέλετε να ταυτιστείτε», ανταπάντησε ο κ. Κατρούγκαλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως μιλά για τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Γιάννη Αλαφούζο. «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση (...) είμαστε δημοσιογράφοι και κάνουμε κριτική», του απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου, υπερασπιζόμενος την στάση που έχει τηρήσει όλο αυτό το διάστημα ο σταθμός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως επειδή ένας τηλεοπτικός σταθμός χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα είναι υποχρεωμένος να είναι αντικειμενικός, σε αντίθεση με τις εφημερίδες που δεν χρησιμοποιούν αυτό το δημόσιο αγαθό. «Αυτή την υποχρέωση δεν την εκπληρώσατε το προηγούμενο διάστημα (...) συγκριτικά η "Καθημερινή" είναι η Pravda του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.  «Η κριτική είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου», πρόσθεσε, κατηγορώντας εμμέσως τον ΣΚΑΪ για στράτευση «όχι υπέρ ενός κόμματος αλλά υπέρ ενός μπλοκ ταξικών συμφερόντων».

«Δεν θέλω να κάνω συνέντευξη με αυτούς τους όρους», του απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου. «Προσβάλλετε έναν σταθμό με 600 εργαζόμενους», είπε η Μαρία Αναστασοπούλου. Στη συνέχεια βέβαια οι τόνοι έπεσαν και στη συζήτηση μπήκε και η υποψήφια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάνη,  αλλά κ. Κατρούτκαλος επέμεινε πως υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που συνδέονται «στενά» με το παλιό κομματικό σύστημα και τα συμφέροντα. «Περίμενα χθες να ρωτήσετε για τις προγραμματικές διαφορές με τη ΝΔ», είπε σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδόμησης εκ μέρους του σταθμού.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν παρακολούθησα την συνέντευξη Κατρούγκαλου, αλλά έχω παρακολουθήσει πολλές φορές την πρωϊνή εκπομπή του Σκάϊ. Το έκανα ήδη από την εποχή που ο Οικονόμου ήταν "δίδυμο" με τον αείμνηστο Λυριτζή. Ήταν και είναι χρήσιμο για να διαμορφώνεις γνώμη, να ακούς ή να διαβάζεις πάντα Τύπο αντιπολιτευόμενο την εκάστοτε τρέχουσα κυβέρνηση.Μπορώ λοιπόν να πω την γνώμη που έχω σχηματίσει για την εκπομπή.Από την στιγμή που έφυγε ο Λυριτζής μαζί με τον τότε αρχισυντάκτη, η "γραμμή" μπατάρισε εμφανώς στα "δεξιά".Και μάταια προσπαθεί ο Οικονόμου να πείσει ότι «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση (...) είμαστε δημοσιογράφοι και κάνουμε κριτική», του απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου Πηγή: www.lifo.grΔεν κάνει μόνο κριτική στους κυβερνώντες. Σχολιάζει ο ίδιος ΜΟΝΙΜΑ αντιπολιτευτικά - τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως - και ΜΟΝΙΜΑ συμπολιτευτικά την ΝΔ (που η "υποστήριξή" της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ και δεν είναι στοιχείο της δημοσιογραφικής δουλειάς).Όσο για την κ. Αναστασοπούλου, απλά, μάλλον μηρυκάζει κάτι θολές θέσεις και υπερασπίζεται από την ...προσβολή τάχα, τους 600 εργαζόμενους στον Σκαϊ. Λες και το θέμα της "πολιτικής" ή μη δημοσιογραφικής στάσης, αφορά και τον θυρωρό και το λογιστήριο.Κοντολογίς, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ"...
Το ότι κάθε μέσο έχει δικαίωμα να έχει τη δικιά του γνώμη είναι αυτονόητο στην Δημοκρατία. Για εμένα το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που διασπείρει σκόπιμα ψεύδη. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΣΚΑΙ και Ριζοσπαστη από τη μια και Αυγής και Documento από την άλλη.
Μετά το mega σειρά έχει ο ΣΚΑΙ. Είναι ο νέος οχτρός.Η Αριστερά τρέφεται από την ύπαρξη και τον σχολιασμό "εχθρών". Αλλιώς θα πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να μιλήσει για τον εαυτό της. Να μιλήσει για τις δικές της προτάσεις και ιδέες. Οι δε αριστερούληδες ζουν αποκλειστικά σχολιάζοντας άλλους. Νιώθουν καλά ως ετερόφωτοι.Και αυτό διότι έχουν ηττηθεί σε κάθε κουβέντα που αφορά στην οικονομία αφού όπου έχουν εφαρμοστεί οι ιδέες τους η πείνα ακολούθησε.Νιώθουν ντροπή για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο πολιτισμός και η κουλτούρα, που πλέον κυνηγούν το γκροτέσκο, το άσχημο, και όχι το ωραίο (πχ https://en.wikipedia.org/wiki/Levitated_Mass).Έχουν επίγνωση ότι πλέον και κομμάτια της επιστήμης έχουν στρατευθεί στον σκοπό τους.Ξέρουν ότι το χαρτί του δικαιωματισμού που παίζουν τόσο δυνατά είναι γεμάτο λογικά κενά, ένοχα μυστικά και αντιδημοκρατικές (αν όχι απλά φασιστικές) νότες.Γνωρίζουν ότι ο διεθνισμός που επιζητούν δεν έχει την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση. Και γι' αυτό βαφτίζουν όλους τους διαφωνούντες "ακροδεξιούς", "φασίστες". Σε μια απόπειρα να ακυρώσουν την άποψη των υπολοίπων και να θεωρηθούν οι μόνοι έγκυροι συνομιλητές. Είναι ό,τι κάναν στα πανεπιστήμια, που μονοπωλούσαν την κουβέντα μέχρι να φύγουν όλοι οι άλλοι και να φηφίσουν μόνοι τους.Γι' αυτό και ο θυμός με διαφωνούντες δημοσιογράφους. Δεν ανέχονται αντίλογο στο πεδίο των ιδεών. Καταλαβαίνουν ότι χάνουν στην έδρα τους. Εκεί που είχαν την πρωτοκαθεδρία τα τελευταία 50 χρόνια.