Παππάς: Η συνέντευξη Τσίπρα έδειξε γιατί ο Μητσοτάκης δεν τολμά ντιμπέιτ μαζί του

Παππάς: Η συνέντευξη Τσίπρα έδειξε γιατί ο Μητσοτάκης δεν τολμά ντιμπέιτ μαζί του Facebook Twitter
2

Θα ήταν ευχής έργο να καθίσει ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη να αντιπαρατεθούν, για να καταλάβει και ο κόσμος τι προτίθεται να κάνει ο καθένας, αν ο λαός του εμπιστευθεί την πλειοψηφία, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ1 με τον Σ. Κοτρώτσο με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ.

Είπε μάλιστα, κατά την λήξη της εμφάνισης του στην ΕΡΤ, με συνομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ότι από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα έγινε σαφές γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δε τολμάει να κάνει ντιμπέιτ μαζί του. Σχολίασε επίσης, ότι η συνέντευξη του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε, σκοπίμως, σε δευτερεύοντα θέματα, για να μην συζητηθεί η ουσία.

Όπως είπε, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα «αν είχε ερωτηθεί για το τι καταφέραμε στην οικονομία αυτά τα 4 χρόνια» και πρόσθεσε ωστόσο, ότι «καλά έκανε και πήγε, όπως καλά κάναμε και δεν πηγαίναμε όλο το προηγούμενο διάστημα». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι αυτές τις μέρες πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε βήμα για να γίνει μία γόνιμη συζήτηση.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν κωλώνει» και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο τέτοια στάση να έχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και να καθίσει ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη να αντιπαρατεθούν, για να καταλάβει και ο κόσμος τι προτίθεται να κάνει ο καθένας, αν ο λαός του εμπιστευθεί την πλειοψηφία».

Σε ό, τι αφορά την κριτική που ασκήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός έφυγε από τις Βρυξέλλες κατά την διαδικασία επιλογής των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Παππάς είπε ότι κατηγορήθηκε ο πρωθυπουργός ότι ήταν στις Βρυξέλλες και άρα υποτίθεται ότι «έστριψε» για να μην πάει στο ντιμπέιτ και κατηγορήθηκε επειδή δεν ήταν στις Βρυξέλλες και δεν υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός ήταν σε όλες τις διαβουλεύσεις εκεί, είχε συνομιλίες με μία σειρά από προοδευτικούς ηγέτες, με τους οποίους έχει διαμορφώσει κοινή θέση για τις θέσεις «κλειδιά» στην ΕΕ και «η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει τόσο ενεργό και αξιοσέβαστο ρόλο» όχι μόνο στα θέματα των επικεφαλής της Ευρώπης, αλλά συνολικά, όπως με το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αναφορικά με τη συζήτηση για μείωση των πλεονασμάτων ο κ. Παππάς είπε ότι «αν ο μη γένοιτο γίνει κυβέρνηση» η ΝΔ, θα ζητήσει να χαμηλώσουν τα πλεονάσματα και οι θεσμοί θα ζητήσουν 1 προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, χαρακτηρίζοντας «φρικτό το σενάριο» καθώς, «θα μας ζητούν να εμπιστευθούμε την επικουρική μας ασφάλιση σε εταιρείες, οι οποίες, πρακτικά, θα προσεύχονται να πεθαίνουμε αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μας και με τρόπο γρήγορο, δηλαδή να έχουν εισφορές και να μην έχουν καθόλου υποχρεώσεις».

Είπε επίσης, ότι η γραμμή της ΝΔ συζητείται και στην ένωση ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να αυξήσει τους τζίρους της 2 με 5 δισ. ευρώ το χρόνο.

Μιλώντας για την οικονομία, ο Ν. Παππάς είπε ότι «αυτό που ζούμε τώρα, είναι αυτό που τον Σεπτέμβριο του '15 θα χαρακτηρίζαμε αισιόδοξο σενάριο.

Όπως είπε, η κριτική στην κυβέρνηση θα ήταν λογική αν η ΝΔ παραδεχόταν ότι έκανε συγκεκριμένα λάθη, προσθέτοντας ότι το 2014 «είχαμε στεγνά τα δημόσια ταμεία, είχαμε ανεργία 27%, είχαμε 8, 5% τα επιτόκια», ενώ πρόσθεσε ότι σχέση της μερικής με την πλήρη απασχόληση εκείνη την περίοδο, ήταν 55-45, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από την ΕΡΓΑΝΗ, οι 100.000 με 120.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι 72% πλήρους απασχόλησης.

Τόνισε επίσης, ότι η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε επί εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ στο πρόγραμμά της, η ΝΔ αναφέρει ότι σε τρία χρόνια ελπίζει να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 730 ευρώ από τα 650 που είναι σήμερα. «Παραδέχεται ότι μπορεί να στοχεύει μέχρι το 2% το οποίο αυτή τη στιγμή επιτυγχάνουμε».

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ιρλανδίας, που αναφέρθηκε στην συζήτηση σχετικά τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή στις επιχειρήσεις, είπε ότι είναι σε αντιδιαστολή με άλλες χώρες που έχουν επενδύσει στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στα ισχυρά δημόσια δίκτυα, για τα οποία, σημείωσε ότι έχουν δρομολογηθεί 4 δισ. επενδύσεις στη χώρας μας μέχρι το 2022, έχουν διπλασιαστεί τα χρήματα για την έρευνα, έτσι ώστε να επιστρέφουν άνθρωποι από το εξωτερικό και στηρίζεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα.

Σε ό, τι αφορά τον Ποινικό Κώδικα, ο Ν. Παππάς είπε ότι έγινε εκτεταμένη διαβούλευση και έχει υπερψηφιστεί και από το Ποτάμι και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φίλοι της "17 Νοέμβρη" , όπως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί οποιοσδήποτε υπουργός Δικαιοσύνης (...) αν επί της θητείας του αποφυλακίστηκε ένας καταδικασθείς».

Πρόσθεσε δε, ότι η ΝΔ θέλει συστηματικά να υπεκφεύγει των ουσιωδών ζητημάτων τα οποία έχουν ανακύψει και αφορούν τον κόσμο και τις επιλογές που έχει να κάνει την Κυριακή». «Εμείς είμαστε ένας κράτος δικαίου. Αυτά που έκανε ο Κουφοντίνας εγώ τα απεχθάνομαι και τα μισώ» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι το γεγονός ότι αναδεικνύεται το θέμα αυτό με τον συγκεκριμένο τρόπο από τη ΝΔ αποτελεί μία «θεμελιώδη στρεψοδικία».

Αναφορικά με το «Μακεδονικό» ο κ. Παππάς είπε ότι η πολιτική της ΝΔ έχει στοιχίσει σε αυτό το εθνικό ζήτημα και οι αποκαλύψεις δηλώνουν ότι είχε συμφωνήσει στο όνομα «Μακεδονία- Σκόπια», χωρίς να μπαίνουν ζητήματα αλυτρωτισμού, γλώσσας, erga omnes, συνταγματικών αλλαγών, διαχωρισμού της ιστορίας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και το «πιο εξοργιστικό είναι η υποκρισία και η πατριδοκαπηλία».

Πρόσθεσε επίσης, ότι η ΝΔ οφείλει συγγνώμη στον κόσμο που διαδήλωνε «που του έλεγε τερατώδη ψέματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM