Τσίπρας για νεκρούς στο Μάτι: Το επιτελείο «πάγωσε» από τις κάμερες και δεν μου είπε τίποτα - Δεν ήξερα πως ήταν live

Τσίπρας για νεκρούς στο Μάτι: Το επιτελείο «πάγωσε» από τις κάμερες και δεν μου είπε τίποτα - Δεν ήξερα πως ήταν live Facebook Twitter
7

Για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

«Δεν θυμώσατε εσείς με το πώς πραγματικά ο κρατικός μηχανισμός διαλύθηκε εκείνες τις ώρες;», τον ρώτησε ο Αλέξης Παπαχελάς. «Όχι απλώς θύμωσα», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός που αφηγήθηκε από τη δική του σκοπιά το χρονικό: «Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση που γινόταν σε μένα και άλλους για τη φιλία και συνεργασία των λαών των Βαλκανιών (...) Με ενημέρωσαν πως η φωτιά στο Μάτι ήταν ανεξέλεγκτη». 

«Δεν σας είπαν για νεκρούς;», ρώτησε η Σία Κοσιώνη. «Όχι δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα νεκροί. Μπήκα στο αεροπλάνο (...) Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό (...) Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ήταν μεγάλη».

«Δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση», είπε για το σημείο που πέταξε πάνω από την περιοχή. «Από το αεροπλάνο, χωρίς να προλάβω να έχω εικόνα, το κινητό κλειστό, δεν είχα εικόνα αν βγαίνει αυτό δημόσια ή δεν βγαίνει δημόσια», είπε για την ενημέρωσή του μπροστά από τις κάμερες. «Το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση (...) δεν ήξερα αν ήταν live σύνδεση». 

«Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που εισπνέοντας αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους». «Αυτοί που ήταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης, παγώσανε και δεν μου είπαν τίποτα. Όταν έφυγε η κάμερα τους λέω "Γιατί είστε έτσι, τι έχει γίνει; Πείτε μου" και μου λένε "Πρόεδρε, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς"». 

«Μόλις το συνειδητοποίησα αυτό, ζήτησα να βγω αμέσως να κάνω μία δήλωση και κυρίως να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους στο πεδίο (...) για να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός που τόνισε πως μία ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε ανακοινώσεις. Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ζωντανή μετάδοση εν αγνοία του, είπε πως «δεν θέλει να μπει σε αυτή τη συζήτηση».

 
Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η δουλειά του πρωθυπουργού δεν είναι να σβήνει φωτιές με την μάνικα αλλά να γνωρίζει τι γίνεται στο Μάτι και σε κάθε Μάτι πριν βγει να κάνει επικοινωνιακά τρικ μπροστά στις κάμερες. Όφειλε να ´εχει ικανούς ανθρώπους να εργάζονται γι’ αυτόν και για τους πολίτες κατά συνέπεια και αν αυτοί δεν έκαναν την δουλειά τους να τους έπαιρνε ο διάλος, ´οχι να τους προστατεύει, ώστε να μπορεί να δηλώνει ο κάθε Τόσκας ότι ψάχνει να βρει τα λάθη μα δεν τα βρίσκει... Ψέυτης
"Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή έζησαν κάποια συνταρακτικά γεγονότα. Θα τα ξεχάσουν την επόμενη στιγμή, δίχως να αφήσουν να τους αγγίξουν". Αυτό που προσυπογράφει ο αξιότιμος κ.Δ.Καραγιάννης ταιριάζει απόλυτα για την περίπτωση του κ.Τσίπρα.
Όταν όμως βγήκε από τη σύσκεψη περίπου στην μία το βράδυ και ενώ είχε ενημερωθεί πλέον όπως παραδέχεται για την ύπαρξη πολλών νεκρών, ούτε τότε αισθάνθηκε την ανάγκη να πει μια κουβέντα για αυτούς.Αν λοιπόν η δικαιολογία του είναι πως δεν ήξερε ότι ήταν ζωντανά κ δεν του είπε κανένας τίποτα μέχρι να φύγουν οι κάμερες για αυτό ήταν στα "χαμένα" on camera.... Πώς εξηγεί τη στάση του να μην απευθύνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων ούτε βγαίνοντας περίλυπος από τη σύσκεψη στη δήλωση του στα μικρόφωνα έξω, που ήξερε βέβαια ότι είναι ζωντανή στο πανελλήνιο;Πώς εξηγεί την μη αποπομπή των υπευθύνων εκείνου του σόου και την μη διάψευση των ισχυρισμών υπουργών του ότι δεν ήξεραν για νεκρούς μέχρι την σύσκεψη. Αφού ο ίδιος τους "δίνει" τώρα και λέει ενημερώθηκε για νεκρούς γιατί άφηνε πχ τον Πολάκη να λέει τα παραμύθια ότι ήταν ανεπιβεβαίωτοι οι θάνατοι και άλλα τέτοια αισχρά ψεύδη; Γιατί άφησε το μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ να βρίζει όποιον έλεγε το αντίθετο αφού και ο ίδιος τώρα παραδέχεται ποιά ήταν η αλήθεια;
Τσίπρας για νεκρούς στο Μάτι: Το επιτελείο «πάγωσε» από τις κάμερες και δεν μου είπε τίποτα - Δεν ήξερα πως ήταν live Πηγή: www.lifo.grΔεν ήξερε πως ήταν live... Ούτε κανένας άλλος.Ειλικρινά, άρχισα να βαριέμαι.Για όλα υπάρχει μια εξήγηση ώστε ο ΠΘ να είναι "αθώος" (και για σχεδόν όλα η κυβέρνηση στο σύνολό της).
Αν στο συγκεκριμένο σημείο απλά άρχισες να βαριέσαι, σε συγχαίρω για το νευρικό σου σύστημα. Εγώ πήγα να ρίξω κουτουλιά στην τηλεόραση.Τέτοια ξεδιάντροπα ψέμματα σε βάρος 100 νεκρών!!!
Έχει πάντως σημασία η εξής λεπτομέρεια, για να αξιολογήσουμε την κλίμακα σοβαρότητας και ιεράρχησης αξιών του κ. Τσίπρα.Στο ερώτημα αν γνώριζε στις 23.00' το βράδυ - κατά την ζωντανή "σύσκεψη-ενημέρωση" - αν υπήρχαν νεκροί, απαντάει "είχαν έρθει φήμες σε μένα ότι υπήρχαν 2 νεκροί".Άρα, αντί να επιβεβαιώσει με το που το έμαθε - πριν την σύσκεψη μάλιστα -, αν οι φήμες - έστω και για 2 άτομα - ήταν και αλήθεια, θεώρησε ότι έπρεπε να ρωτήσει τους αρμόδιους μέσα στη σύσκεψη, με τι μέσα αντιμετωπίζεται η κατάσταση κλπ (γνωστά αυτά). Πως γίνεται τώρα αυτό, να εκφράζει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ την "πολύ μεγάλη λύπη για την ύπαρξη τόσο πολλών θυμάτων, γιατί οι άνθρωποι είναι το μείζον", περιμένουμε εξήγηση. Που κατά την γνώμη μου, έπρεπε να επιμείνουν οι δημοσιογράφοι να τους απαντήσει και να μην τους "ξεφύγει".