Σεισμός

Τσίπρας στο Ηράκλειο: Η Ελλάδα ανήκει ξανά στους Έλληνες και όχι στο ΔΝΤ και στους τεχνοκράτες

Τσίπρας στο Ηράκλειο: Η Ελλάδα ανήκει ξανά στους Έλληνες και όχι στο ΔΝΤ και στους τεχνοκράτες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTΙ
3

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο Κρήτης εκτιμώντας παράλληλα ότι η εκλογική ανατροπή και λέγοντας ότι η Ελλάδα ανήκει ξανά στους Έλληνες και όχι στο ΔΝΤ και στους τεχνοκράτες. 

Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. «Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι κάποιοι βιάζονται «να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ο λαός πάει στη κάλπη. Γιατί αυτή η κάλπη βγάζει κυβέρνηση όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η κάλπη το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπως και κάθε κάλπη, θα είναι άδεια. Και θα γεμίσει από τη δική σας βούληση, τη δική σας αποφασιστικότητα» και πρόσθεσε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον του τόπου». Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Η ελπίδα και η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση

«Η ελπίδα, η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση», προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας, που συμπλήρωσε: «Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Είμαστε στην τελική ευθεία» και «λέμε ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει μόνο άλλον έναν να έρθει στη κάλπη. Άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο». Το σύνθημα σήμερα είναι, «κανένας μόνος του στην κάλπη», είπε ο πρωθυπουργός. «Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε ποιο το κρίσιμα δίλημμα που διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα». 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι την επόμενη Κυριακή δεν έχει σημασία αν κάποιος βρέθηκε προηγουμένως σε αριστερή, δεξιά ή κεντρώα κάλπη. «Σημασία έχει τι θα ξημερώσει για εμάς και τη πατρίδα μας», υπογράμμισε προσθέτοντας: «Για αυτό θα πάμε στη κάλπη έχοντας στο νου: Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα το μέλλον των παιδιών μας. Πρώτα την πατρίδα μας. Αν όλοι σκεφτούμε έτσι, τότε, ναι, η μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική ανατροπή μετά τη Μεταπολίτευση είναι βέβαιη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Προοπτική δεν μπορούν να δώσουν εκείνοι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν μπορούν να δώσουν προοπτική «οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες. Αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτοί που έστησαν πάνω στο ψέμα και την υποκρισία μια απίστευτη εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν. Μπορούν αυτοί να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία;». 

Αναφερόμενος στους προκατόχους του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να θυμηθούν οι πολίτες: «Πώς βρέθηκε η χώρα στο χείλος του γκρεμού; Ο ένας παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα το 2009. Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης. Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε με λουκέτα όλη την αγορά, ενώ έφτιαξε το σχέδιο της παρένθεσης».

Και όλοι αυτοί που έχουν βαριά, όπως είπε, ευθύνη, «έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Και ζητάνε πίσω τη χώρα. Μας λένε ότι είναι ιδιοκτησία τους η χώρα, ότι είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Ότι η Ελλάδα ανήκει σε τρεις μεγάλες οικογένειες. Τελεία. Και μας ζητάνε να ζητήσουμε συγνώμη που παραφερθήκαμε και μας πέρασε από το μυαλό ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους». 

«Η Ελλάδα ανήκει ξανά στους Έλληνες και όχι στο ΔΝΤ και στους τεχνοκράτες», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμα κάλεσε για μια φορά ακόμα τη Νέα Δημοκρατία να εκθέσει αναλυτικά το «κύμα μεταρρυθμίσεων», ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρύβει το πρόγραμμά της για το ασφαλιστικό από τους πολίτες και την κατηγόρησε πως έχει «ντιλάρει» με μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση. Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αυξήσεις στα φάρμακα, κατάργηση επιδομάτων, περικοπή πόρων σε υγεία, πρόνοια και παιδεία αλλά και απολύσεις στο δημόσιο. 

Λέμε σε όλους και σε όλες πως ψηφίζουμε για τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας και όχι για το κόμμα μας, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως ήταν δημοκρατική και κοινωνική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να προσέξει πρώτα τους πλέον αδύναμους, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι από «ταξική επιλογή» δεν έδωσε βάρος στη μεσαία τάξη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"η εκλογική ανατροπή είναι εφικτή"Σωστά λές Τσίπρα, οι ψηφοφόροι διαβαζουν για το ρουσφέτι εκατομμυρίων που λέγεται πως έκανες στην Παναγοπούλου με αντάλλαγμα τζάμπα διακοπές στο κότερο, και ατσαλώνεται η αποφασιστικότητά τους να σε ψηφίσουν.