Σπίρτζης για διόδια στην Αττική Οδό: Πολύ σύντομα θα αντιδράσουμε για την αύξηση

Σπίρτζης για διόδια στην Αττική Οδό: Πολύ σύντομα θα αντιδράσουμε για την αύξηση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Μέσα στα επόμενα 24 ώρα και σίγουρα πριν την 1η Ιουλίου, η Πολιτεία θα αντιδράσει για την επικείμενη αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Πολύ σύντομα θα το μάθετε» δήλωσε το πρωί στο Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». «Τυπικά, οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η Αττική Οδός είναι για την 1η Ιουλίου, άρα μέχρι τότε θα έχουμε πάρει κι εμείς πρωτοβουλίες. Μπορεί και σήμερα...» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και διευκρίνισε ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει αντίδραση της Πολιτείας μέσω της σύμβασης που έχει υπογράφει άλλα υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης «η πολιτεία μπορεί να αντιδράσει, γιατί η Αττική Οδός δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τους λόγους, τις αιτίες, τα στοιχεία, το μοντέλο, βάσει του οποίου, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει γίνει από απόσβεση του επενδυμένου κεφαλαίου και του μέγιστου κέρδους που προβλέπεται να έχει η Αττική Οδός».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, για τον αν το Δημόσιο διαθέτει τα εργαλεία για να αντιδράσει, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε: «Έχει εργαλεία, όχι μέσω της σύμβασης που έχει κάνει η ΝΔ. Έχει άλλου είδους εργαλεία, νομοθετικές πρωτοβουλίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς της Αττικής Οδού. Πολύ σύντομα θα το μάθετε».

Ο υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε την αύξηση των διοδίων κίνηση «πρόκληση πολιτική και διαχειριστική», τη στιγμή μάλιστα, όπως είπε, που «βρισκόμασταν, εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις για μείωση των διοδίων». Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει συγκεκριμένη και πολιτική στόχευση από την Αττική Οδό και τους μετόχους της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βέβαια, ακόμη περιμένουμε απάντηση από τον κ. υπουργό, τι εννοούσε λέγοντας ότι οι αυξήσεις είναι περίεργο που ανακοινώθηκαν μετά την εξαγγελία των εκλογών.Και να δούμε και την κυβερνητική αντίδραση...Κάτι μου λέει ότι θα το γλεντήσουμε πάλι.