Γεννηματά για Μητσοτάκη: Οι εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο είναι ωμός εκβιασμός

Γεννηματά για Μητσοτάκη: Οι εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο είναι ωμός εκβιασμός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕκΥΡΆΚ
4

Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει τον ωμά ελληνικό λαό με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα είναι μια δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας. 

«Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος. Έχουμε δώσει το στίγμα μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας. Δεν θέλουμε να μπούμε σε μία περίοδο αστάθειας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.  Όλοι αυτοί που ανησυχούν ότι η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές με απλή αναλογική και για τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, να πουν ολόκληρη την αλήθεια. Για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να μην γίνουν ποτέ οι εκλογές με απλή αναλογική, απαιτούνται 200 βουλευτές. Αλλιώς οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι η αυτοδυναμία του δεν αρκεί, ούτε για την συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται 180 βουλευτές για τα κρίσιμα άρθρα. Εγώ εντυπωσιάζομαι από στάση του κ. Μητσοτάκη, που λέει ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος θα πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 15 Αυγούστου. Αυτή δεν είναι εθνικά υπεύθυνη στάση. Είμαι ωμός εκβιασμός. Είναι δυνατόν να θέτει στον ελληνικό λαό έναν τέτοιο ωμό εκβιασμό όταν εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε η κυρία Γεννηματά προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο καθώς «το 2012 έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία στήριξαν 200 βουλευτές (...) και πήγε και τη χώρα δύο φορές σε εκλογές». 

Στήριξη σε Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλαγή εκλογικού νόμου, διαπραγμάτευση με ΕΕ

«Εμείς θα στηρίξουμε για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Η θέση μας είναι πάρα πολύ καθαρή», είπε η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνοντας τους πυλώνες στους οποίους μπορεί το ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. «Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας να συμμετέχει σε κυβέρνηση αν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Αν τα κόμματα έχουν κοντινές διαφορές, αν δημιουργηθούν οι συνθήκες να υπάρξει συμμαχία με προοδευτικό πρόσημο. Η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση ισχυρή με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συμμαχία. Για να είμαστε ρεαλιστές το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν έδειξε ότι πάμε εκεί», είπε αναφέροντας πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, εμείς θα είμαστε δύναμη ομαλότητας και υπευθυνότητας και να στηρίξουμε στα τρία πράγματα, όπως και σε προοδευτικά νομοσχέδια.

Τσίπρας και Μητσοτάκης καλύπτουν την περίοδο Καραμανλή

Παράλληλα η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ταυτίζεται σε σημεία ενώ σημείωσε πως αμφότεροι καλύπτουν την περίοδο Καραμανλή. «Μαζί ψήφισαν στη Βουλή το νόμο που ανοίγει το δρόμο για τους πλειστηριασμούς. Να μιλήσουμε για τις συντάξεις; Με το νόμο Κατρούγκαλου -40% και λέει ο κ.Μητσοτάκης ότι δεν βγαίνει το σύστημα. Ο κ. Τσίπρας έφτιαξε τη νέα δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης είναι η ορίτζιναλ δεξιά. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι μείωσε την ανεργία και τι έκανε; Μοίρασε μία θέση εργασίας στα δύο. Είναι άλλο να υπάρχουν και ελαστικές μορφές εργασίας και άλλο να υπάρχουν μόνο ελαστικές μορφές εργασίας», είπε η  επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Μίλησε και ο κ. Καραμανλής. Μαζί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης καλύπτουν την περίοδο Καραμανλή. Τότε παραποιήθηκαν τα στοιχεία όπως αποκάλυψε ο κ. Γιούνκερ», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ψηφίζεις Κυριάκο βγαίνει Καραμανλής, ψηφίζεις Τσίπρα, βγαίνει Καραμανλής. Αυτό ακριβώς σημαίνει», είπε η Φώφη Γεννηματά. 

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όταν κ. Γεννηματά δεν ξέρεις "με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις", φταίνε οι άλλοι...Ακυβερνησία δεν θα υπάρξει και δεν θα χρειασθεί να γίνουν αναγκαστικά νέες εκλογές, αν δεχθείς να συγκυβερνήσεις με την ΝΔ με συναινετική προγραμματική βάση, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αξιωματική αντιπολίτευση.Καθάρισε την θέση σου μ' αυτή σου την κατάσταση...γιατί τον τελευταίο τον καιρό μου τα ’χεις κάνει ρόιδοΔυο-τρεις μου την καρφώσανε, πως πάλι σε τσακώσανε με κείνο το κορόιδο.
Γεννηματά για Μητσοτάκη: Οι εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο είναι ωμός εκβιασμός Πηγή: www.lifo.grΟχι, εκβιασμός είναι να σε δούμε ξανά στο υπουργείο εθνικής άμυνας...
Φώφη μου, χωρίς αυτοδυναμίο πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση οεο; Τι επιλογές έχει δλδ ο Μητσοτάκης αφού ο άλλος έχει βαλει απλή αναλογική από τις επομενες; Συγκυβέρνηση με ΣΡΖ δεν θέλει κανένας ψηφοφόρος ΝΔ. το Κιναλ πυροβολάει το πόδι του. Όλοι οι άλλοι είναι ακραίοι στα όρια (και πέρα) του φασισμού. τι λες λοιπόν; Να κανει κυβέρνηση 152 βουλευτών και να αγοράζει με υπουργεία δικους σου, όπως ο τσιπρας;
Το φοβερό δεν είναι να μιλάει η κα Γεννηματά για εκβιασμό. Το γελοίο είναι να μιλάνε για εκβιασμό οι Συριζαίοι οι οποίοι οι ίδιοι ψήφισαν την απλή αναλογική με μοναδικό και μόνο στόχο την ακυβερνησία που θα τους καθιστά αναγκαίο κακό για τη χώρα. Το καλό είναι ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει και σύντομα θα τους στείλει όχι απλώς στα σκουπίδια της ιστορίας αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης. --------------