Γεννηματά: Τρία μέτωπα που το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία

Γεννηματά: Τρία μέτωπα που το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Στα τρία μέτωπα στα οποία το ΚΙΝΑΛ είναι διατεθειμένο συνεργαστεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα φροντίσει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά. Και αυτά είναι τα τρία ζητήματα στα οποία μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε σαφές ωστόσο ότι η στάση της δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά με «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Τα υπόλοιπα, είπε θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ειδικά για την κατάργηση της απλής αναλογικής υπογράμμισε πως απαιτούνται 200 έδρες, σημειώνοντας πως αυτό απαιτεί ισχυρότερο ΚΙΝΑΛ στην Βουλή.

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ πως στο όνομα της εξουσίας σκέφτεται τυφλά τα συμφέροντά της. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως το Κίνημα λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά απάντησε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά κατ' αυτόν τον τρόπο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βασίζεται στην καραμανλική πτέρυγα.

Novartis και Τουρκία

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται η εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων. Έβαλε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντάς του βαρύτατες ευθύνες για αυτή την «πλεκτάνη».

«Καμπανάκι» για τα εθνικά θέματα

Επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς που έχει κάνει στις σχέσεις με την Τουρκία, καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει εκ νέου να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο «μακεδονικό». «Χτυπάω καμπανάκι, δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», δήλωσε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως όλα τα διαπραγματευτικά ανοίγματα που έχει επιχειρήσει η Αθήνα προς την Άγκυρα έχουν αποτύχει, πυροδοτώντας μάλιστα επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις. Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές ο κ. Τσίπρας «μπορεί μόνον να μην ζημιώσει παραπάνω την χώρα», είπε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο Πηγή: www.lifo.grΌταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε την πλήρη αναλογική και τους καλούσε να ψηφίσουν μαζί ώστε να ισχύσει από αυτές τις εκλογές, εκείνοι γιατί καταψήφισαν? Εκείνοι έφεραν το μπόνους, μετά το μετάνιωσαν και είπαν πως θα το καταργούσαν, μετά είπαν ότι θα έρθει ακυβερνησία με πλήρη αναλογική και τώρα πάλι θέλουν κατάργηση του μπόνους.Τι γίνεται?? Μας δουλεύουν??