Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία ΝΔ με διψήφια διαφορά - Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία ΝΔ με διψήφια διαφορά - Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
12

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll δυόμισι εβδομάδες πριν τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%. Οι αναποφάσιστοι κινούνται σε ποσοστά 12%-13%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης στο 4,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτική (κοντά στο 85%) υπέρ της ΝΔ (μόνο 9,1% πιστεύει σε ανατροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στην καταλληλότητα των δύο μεγάλων υποψηφίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στο 36% και ο Αλέξης Τσίπρας στο 24,7%.

Πολιτική
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ελπιδοφορα η προοπτικη να ειναι εκτος η ΧΑ, αλλα σοβαρα τωρα θα φαμε τον Βελοπουλο και τον Βαρουφακη στην νεα Βουλη; Κανενα ελεος σε αυτη την χωρα;
Φιλε Σιμο, ενας ανθρωπος ο οποιος δε δισταζει να παιξει την χωρα του στα ζαρια -με πιθανοτητες συντριπτικά εναντίον του- ναι με ενοχλει οταν εχει το θρασος να ζητα παλι να μπει στην Βουλη.Στα @@ μου αν ειναι ναρκισσος ή αν εχει δερματινο μπουφαν εφοσον ειναι καλος στην δουλεια του και εξυπηρετει την χωρα. Ο τυπος ηθελε να παιξει chicken game με τους Ευρωπαιους και πραγματικα του ηταν αδιαφορο το αποτελεσμα μπροστα στο να περασει το δικο του.
Το πρόβλημα με τον Βαρουφάκη δεν είναι το μπουφάν του, αλλά το ότι η αδεξιότητα του στην πολιτική κόστισε μερικές δεκάδες δις στην Ελληνική οικονομία. Επίσης δεν ξέρω ποιους βάζεις στους αρκουδέιδες, αλλά προσωπικά τον εντασσω σε αυτούς και με ενοχλεί όπως όλοι τους.
Δε μας πειράζει το μπουφάν. Η απίστευτη αλαζονεία του μας πειράζει. Αυτή που μας φόρτωσε κάμποσα ακόμα δις στην πλάτη, τότε που ήταν το μεγάλο όπλο του Τσίπρα. Μάλλον δυσκολεύονταν να βρουν καποιον να μιλάει αγγλικά...
Ναι το δερμάτινο μπουφάν του είναι το μόνο αρνητικό... όχι ότι με το chicken game και τις θεωρίες του κοντέψαμε να μας αποτελειώσουν σαν χώρα (δεν έπιασαν τον χορό από τα ντέφια μάλλον οι ευρωπαίοι, τι να πεις), κλείσαν οι τράπεζες, φάγαμε στη μάπα capital control και χρεωθήκαμε γύρω στα 90 δις επιπλέον. Με IOU θα είμασταν ακόμα..
Μικρή λεπτομέρεια: Είναι επίσης τσαρλατάνος--υψηλού επιπέδου όμως, εξαπατεί τους υποτίθεται "ψαγμενους" σε αντίθεση με τον Βελόπουλο--που μας κόστισε κάτι δεκάδες δις.
Δηλαδή εσύ συσχετίζεις, αν είναι δυνατόν!..., τον Βαρουφάκη με τον Βελόπουλο;Γιατί αν πιστεύεις όλες αυτές τις τρολιές και την παραφιλολογία πως αποκλειστικά και μόνο σε εκείνον οφείλονται τα... δεινά που μας βρήκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, τότε, άλλο τόσο θα έπρεπε να πιστεύεις και τον Βελόπουλο!...Δεν θα επεκταθώ πολύ για το που οφείλεται η συνέχιση της κρίσεως στη χώρα μας, η οποία με τίποτα δεν οφείλεται σε μεμονωμένα πρόσωπα, όσο λανθασμένες ή άστοχες κινήσεις πραγματοποίησαν, ΑΝ τις πραγματοποίησαν..., γιατί τότε θα πρέπει να πιστέψω ότι όντως αν ένας... κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη, άλλο τόσο ο ύπνος μιας αρκούδας μπορεί να φέρει τον χειμώνα... Ας σοβαρευτούμε λιγάκι και να αρχίσουμε να κατανοούμε που οφείλεται ο συνεχής, αρνητικός κύκλος που έχουμε μπει και δεν λέει να ολοκληρωθεί.Δεν οφείλεται σε μεμονωμένα πρόσωπα. Σε καμία περίπτωση. Να πω μόνο -και είναι πολύ σημαντικό- ότι δεν μας συνέφερε η συνθήκη νομισματικής ένταξης μας όπως αυτή τόσο επιπόλαια πραγματοποιήθηκε και με την τόσο λανθασμένη ισοτιμία δραχμής-ευρώ, μια οικονομική κατάσταση, ειδικά όπως εξελίσσεται και πανευρωπαϊκά, ακόμη και για χώρες που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα, οικονομικά ζητήματα όπως τα δικά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες και άλλα λόγια να... αγαπιόμαστε...!Να σημειωθεί βέβαια κάτι ακόμη και αυτό είναι μία αλήθεια εν αντιθέσει με τις αόριστες και αστοιχείωτες μπουδρολογίες, πως εξαιρετικά απογοητευτικό ήταν το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης υποστήριζε (με επίσημα στοιχεία στις ομιλίες του), την άνευ όρων (όπως και έγινε), συμφωνία των Πρεσπών. Και ναι αυτό είναι πραγματικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας.Υ.Γ.: Ο... άλλος θα πάρει πίσω την Πόλη με την ανιδιοτελή βοήθεια του ξανθού γένους, τους Ρώσους και υποκλιθεί στον αναστημένο, μαρμαρωμένο Βασιλιά!...(Δικά του λόγια είναι, δικά του γραπτά!...).
@Νοων, αντιστοιχα δε θα ηθελα να σπασω το ποδι μου ή να παθω καρκινο. Δε τα συσχετιζω, απλα ειναι δυο διαφοτερικες κακες καταστασεις που θα με εστελναν στο νοσοκομειο και δε ηθελα να τις ζησω.Ο Βελοπουλος ειναι ενας γραφικος καραγκιοζης, προσωπικα ομως θεωρω τον Βαρουφακη πολυ επικινδυνο. Δεν ειναι ο μονος υπευθυνος για το α' εξαμηνο του 2015, αυτο δε σημαινει ομως οτι ειναι αμοιρος ευθυνων - ηταν απο τους βασικους καθογηγητες της στρατηγικης του Συριζα και οσων επακολουθησαν.