Τσίπρας για Τουρκία: Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με την Κύπρο

Τσίπρας για Τουρκία: Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με την Κύπρο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει τις αποφάσεις της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN την Τετάρτη, επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να μιλήσει και με τον Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση. Σημείωσε ακόμα, ότι δεν πρέπει τα εθνικά θέματα να μπουν στην προεκλογική αντιπαράθεση.

«Η Τουρκία είναι απομονωμένη, βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς αν πρέπει να περιμένουμε ένα «θερμό καλοκαίρι» εξαιτίας των προκλήσεων της Άγκυρας.

Ερωτηθείς μάλιστα, για το εάν οι Τούρκοι πραγματοποιήσουν την απειλή τους για γεωτρήσεις στο Καστελόριζο απάντησε ότι «εκτιμώ ότι δεν θα το κάνει, διαβεβαιώνω όμως το λαό ότι έχουμε σχέδιο και δε θα αφήσουμε την Τουρκία να το κάνει».

«Απέναντι στην Τουρκία δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «δεν είναι κάτι που μας ξαφνιάζει όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι κινήσεις που έχουμε προβλέψει». Δουλεύαμε, πρόσθεσε, τέσσερα χρόνια για να έχει η χώρα τις κατάλληλες συμμαχίες.


Σημείωσε ότι εάν κριθεί απαραίτητο και στρατηγικά επιβεβλημένο θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ανέφερε επίσης ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» μιας σύρραξης με την Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM