Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα, όχι ανεύθυνη δραματοποίηση

Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα, όχι ανεύθυνη δραματοποίηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία εφόσον υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία του για κατάθεση σχετικού αιτήματος, με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Άγκυρα ότι εδώ και μήνες δείχνει «απόλυτη περιφρόνηση» στο Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)». «Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα όμως έκανε λόγο για «ανεύθυνη δραματοποίηση» της κατάστασης με την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε η ελληνική κυβέρνηση. «Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αφήστε τα πολλά λόγια κ. Μητσοτάκη, μην παίζετε με τις λέξεις για "ανεύθυνη δραματοποίηση" και μη το παίζετε επίσης κουλ. Διαβάστε δε λίγο Ιστορία για τους Τούρκους.Αν θέλετε να κριθείτε άξιος για ΠΘ. Και όσον αφορά στην "εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα", αυτή θα σφυρηλατηθεί όταν η ΝΔ προσέλθει στην συζήτηση για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, χωρίς κομματικά τερτίπια που αντιφάσκουν με αυτά που λέτε (όπως κάνατε).Τέλος, αυτή η δήλωσή σας «Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε», ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ. Δηλαδή, τα εθνικά θέματα - με Μουσουλμάνους μάλιστα -, έπονται αργιών και χριστιανικών εορτών ;Αυτή την προτεραιότητα θα έχετε αν γίνετε ΠΘ ; Για να ξέρουμε...Ή απλά λέτε κάτι χωρίς λογική, μόνο και μόνο για να δείξετε ότι είστε Αντιπολίτευση και άρα εσείς είστε σε όλα σωστοί και οι άλλοι σε όλα λάθος ;Πάλι για να ξέρουμε, αν θα διώξουμε δηλαδή τους αριστερούς ξερόλες, για να έρθουν οι δεξιοί.
Εν τω μεταξύ σήμερα, κάποιοι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια της ΝΔ, άλλοι αναπαράγουν άκριτα και άλλοι υπερθεματίζοντας, την τοποθέτηση του Μητσοτάκη ότι «Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».Έχω μείνει ξερός, που η εγρήγορση έναντι των Τούρκων κατά το Σ/Κ και τις γιορτές "δεν οφελεί την εθνική στάση...".Κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ καθημεριμά για άλλα θέματα, αλλά όχι και επειδή συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ το Σ/Κ !Όταν οι Τούρκοι μπήκαν το 1974 στην Κύπρο και συνέχισαν την κατάληψη, δεν σκέφθηκαν "οι Έλληνες γιορτάζουν τον 15Αύγουστο, ας τους αφήσουμε ανενόχλητους...".Το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει την ΝΔ, μην πω τίποτε χειρότερο !