Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, αλλά όχι τις συντάξεις - Καμία απόλυση στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, αλλά όχι τις συντάξεις - Καμία απόλυση στο Δημόσιο Facebook Twitter
6

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα επόμενη βήματα της ΝΔ, σε περίπτωση νίκης στις εκλογές, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα μειώσει τις συντάξεις, αλλά υποσχέθηκε πως θα μειώσει τους φόρους το 2020.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Επιπλέον ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. «Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη. Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. 

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%, ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. «Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, είπε πως πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο. «Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. και υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. 

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων για τη «Διπλή Ανάπλαση» - Κόντρα Δούκα και Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σύμφωνα με δημοσκόπηση πολιτικού κόμματος:ΝΔ > % ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΏΝΣΥΡΙΖΑ περαιτέρω συρρίκνωσηΠτώση ΚΙΝΑΛΑύξηση ΒαρούφαΒελόπουλος, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΚΕΕ στα ίδια πάνω κάτωΟδεύουμε προς:1. Εξαέρωση αντιμνημονιακών μπούφων, δικαστήρια για Novartis και 2015.2. Πτώση Φώφης (με την ελπίδα το κέντρο να αποκτήσει σοβαρή εκπροσώπηση)3. Δυστυχώς διαρκή εκπροσώπηση φασιστόμουτρων και τσαρλατάνων, έστω και με μικρά ποσοστά.Αυτά.
*επικουρικές. Γιατί δεν είπε "κύριες και επικουρικές συντάξεις"; Υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν οι άλλες αν καλοσκεφτείς πως η ΝΔ ήταν κατά της ακύρωσης του μέτρου μιας τελευταίας περικοπής συντάξεων από 1/1/2019;
Ποιος να προέβη άραγε σε αυτό το "λάθος"; Μήπως αυτός που έλεγε ότι τις απολύσεις δεν τις κάνουμε επειδή μας το επιβάλλει η τρόικα, το κάνουμε γιατί πρέπει και έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα; Ποιός είχε θεσπίσει άραγε την απόλυση του 15% του προσωπικού κάθε υπηρεσίας μετά την αξιολόγηση;Του θυμίζουν άραγε κάτι όλα αυτά;