ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γραμματικάκης: Γιατί αρνήθηκε τη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Γραμματικάκης: Γιατί αρνήθηκε τη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI
2

Ο Γιώργος Γραμματικάκης έδωσε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με μια αναλυτική ανάρτησή του στη σελίδα του Facebook.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, ακαδημαϊκός και ευρωβουλευτής του Ποταμιού, που διεκδίκησε μια νέα θητεία στην Ευρωβουλή με το Ποτάμι, φερόταν τις τελευταίες ημέρες ως ο επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα όπου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να τομ τιμήσει με την εμπιστοσύνη και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να μείνει προς το παρόν εκτός πολιτικής σκηνής. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Γραμματικάκη

 

Σύμφωνα με «διαρροές» στα Μέσα Ενημέρωσης, το όνομα μου κυκλοφορεί επί ημέρες ανάμεσα σε εκείνα, τα αξιόλογα, που προορίζονται για μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικές και ανεπίσημες κρούσεις είχα ασφαλώς από σημαντικά στελέχη του. Το όνομα μου όμως βρέθηκε σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση. Όπως είχα χρέος επεδίωξα να έχω μια άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσω και τις δικές μου αντιλήψεις.

Του εκδήλωσα λοιπόν κατά την επικοινωνία μας τις θερμές μου ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του. Η παράταση όμως αυτής της εκκρεμότητας φρονώ, του είπα, ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του. Δεν θέλω να αποτελώ για κανένα απειλή, ούτε και αμφισβητώ τις άξιες κομματικές περγαμηνές. Τον ενημέρωσα λοιπόν για την δική μου απόφαση, που δεν είναι ασύνδετη από την πικρή πολιτική πορεία που είχε το Ποτάμι: Να αποφύγω, προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξη μου στην ενεργό πολιτική. Έχω την τύχη, προσέθεσα, να ολοκληρώνω αυτές τις ημέρες μια γόνιμη, νομίζω, θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να έχω κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των εκεί συναδέλφων μου. Η επιθυμία μου είναι λοιπόν να παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, με κύριο μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου, και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες.

Βεβαίωσα, επίσης, τον κ. Πρωθυπουργό, ότι, όπως έπραξα και με την συμφωνία των Πρεσπών, θα είμαι πάντα συμπαραστάτης σε κάθε επιδίωξη για το συμφέρον της πατρίδας. Και σε κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη. Οφείλω, τέλος, να ευχαριστήσω όλους εκείνους, τους πολλούς, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο την ικανοποίηση τους για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας μου. Χάρις επίσης οφείλεται στους φίλους, που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματα τους. Η απόφαση όμως για την μη συμμετοχή μου υπήρξε προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες μου. Έχει λοιπόν, όπως συμβαίνει πάντα με τις δύσκολες μας αποφάσεις, την μελαγχολία αλλά και την ιδιαίτερη της περηφάνεια.

 

Πολιτική
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ομολογώ ότι μου προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη η πληροφορία ότι ο κ. Γραμματικάκης εφέρετο να συζητάει να τοποθετηθεί πρώτος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.Περίμενα να μην είχε μπει καν στην διαδικασία και ο ίδιος να το διέψευδε. Αυτό θα τον τιμούσε, όχι που αποσύρεται επειδή τον κρατάνε στο "περίμενε".
Ας πρόσεχε! Φλερτάριζε με ένα κόμμα κατ'εξοχήν ανυπόληπτο και με πολιτικό προσωπικό απελπιστικά χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Πάντως και μόνη η υποψία ότι συμφιλιωνόταν με την συνύπαρξη ορκισμένων και με περγαμηνές ακροδεξιών με κάνει να αμφισβητώ ζωηρά το πολιτικό αισθητήριο και τα αντανακλαστικά του. Έχει κάνει κι αυτός τις διαδρομές του που αν τις αναλογιστείς δεν σε αφήνουν λιγότερο έκπληκτο από τις αντίστοιχες του Κουίκ ή του Παχριστόπουλου. Δεν νομίζω ότι το πολιτικό προσωπικό έχασε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Άλλωστε η θητεία στην Ευρωβουλή πέρασε απαρατήρητη-από όλους, εδώ κι εκεί.