Μητσοτάκης: Οι καταγγελίες Αγγελή για την υπόθεση Novartis θα φτάσουν στη Βουλή

Μητσοτάκης: Οι καταγγελίες Αγγελή για την υπόθεση Novartis θα φτάσουν στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν (...) Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Στη χθεσινή επιστολή του, ο κ. Αγγελής μιλά για τον ρόλο του «Ρασπούτιν» που φέρεται να είναι μέλος της κυβέρνησης: «Όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους», υπογραμμίζει ο αντιεισαγγελέας, αποφεύγοντας και ο ίδιος να αναφέρει το όνομα του συγκεκριμένου στελέχους. 

Σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τον «Ρασπούτιν»: «Όλοι τον ξέρουν, και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας». Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, που σε χθεσινή του συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει «οδοστρωτήρα» για τα κοινωνικά δικαιώματα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε στην κυβέρνηση τις ευθύνες για ακόμα μία απόπειρα κατασκευής και διασποράς fake news με αφορμή την αποστροφή περί «οδοστρωτήρα»: «Θα είμαστε οδοστρωτήρας σε ό, τι εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και κυρίως απέναντι στη γραφειοκρατία. Οι εργαζόμενοι θα είναι κερδισμένοι από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως είπε ο ίδιος, ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί τη ΝΔ αν κερδίσει τις εθνικές εκλογές, θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το πρόγραμμά του: «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή».

«Καμία απόλυση στο Δημόσιο»

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Προφανώς όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπόκεινται σε αξιολόγηση. Και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν την αξιολόγηση» (...) «Εκεί που χρειαζόμαστε θα προσλαμβάνουμε. Και θα προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε συνολικά τη λειτουργία του κράτους».

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν θα υπογράψει τελικός τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο εγγυητής της Συνταγματικής τάξης και ο ίδιος ένας έγκυρος νομικός».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM