Τσίπρας: Συγγνώμη για τις μετατάξεις στη Βουλή - Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα

Τσίπρας: Συγγνώμη για τις μετατάξεις στη Βουλή - Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα Facebook Twitter
7

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η αποψινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε συγγνώμη για τις μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το ζήτημα αφορά μόνο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στελέχη, εννοώντας την Τασία Χριστοδουλοπούλου.  

«Θέλω να είμαι απόλυτα καθαρός στο ζήτημα αυτό. Δεν πρόκειται ούτε να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να μπω και σε μία λογική συμψηφισμού ότι τα κάνανε οι προηγούμενοι και άρα έχουμε δικαιολογία να ακολουθούμε αυτόν τον τρόπο. Προφανώς δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για μια δυνατότητα καλύτερης θέσης για δημοσίους υπαλλήλους», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρωθυπουργός, όταν ερωτήθηκε για το θέμα.

«Θέλω να πω ότι ήτανε μια πληγή για το πολιτικό σύστημα. Ήταν λάθος αυτό το οποίο έγινε, δεν το γνώριζα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι προσωπικά είναι κάθετα αντίθετος και επισημαίνοντας πως η κίνησε έγινε «διακομματικά», μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η Βουλή στο νόμο της κινητικότητας. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο «και χωρίς μία διαδικασία αξιοκρατικής αξιολόγησης» επετράπη να «γίνουν προτάσεις από τα κόμματα και τους αντιπροέδρους της Βουλής και σχεδόν αναλογικά να πάρουνε ένα μερίδιο μετατάξεων. Είναι μια βαριά σκιά στο πολιτικό σύστημα και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω να πω ότι χρωστάμε μια συγγνώμη για αυτό όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό».

«Δεν αρκεί να λέμε ότι οι άλλοι έχουνε κάνει τέρατα. Όταν δίνουμε την εντύπωση ότι μπαίνουμε και εμείς σε αυτό το διακομματικό αλισβερίσι προνομίων, κι εμείς γινόμαστε ένα μέρος πολιτικού συστήματος, που δίνει μια εικόνα πολύ σκοτεινή, πολύ θολή, που προσβάλει το πολιτικό σύστημα» και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αναγνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Όταν έμαθα για αυτό ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής (σ.σ Νίκο Βούτση) και συμφωνήσαμε μαζί να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις και βεβαίως υπήρξε και η ακόλουθη αντίδραση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, προς τιμήν της». 

Την περασμένη Πέμπτη, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχε προκαλέσει σάλο όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου Alpha για το κατά πόσο εγείρεται ηθικό ζήτημα από τη μετάταξη της κόρης της στη βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες» και δεν θα μπορούσε να αποσπαστεί ο καθένας στη Βουλή.

«Ε κοιτάξτε τώρα, προφανώς, με την έννοια που λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις, και τα λοιπά. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"», δήλωσε «στον αέρα» η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Την επόμενη ημέρα ζήτησε συγγνώμη από το κόμμα και τους συντρόφους της που δυσαρέστησε, αλλά όχι από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποφάσισε σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα να παγώσει τις εκκρεμείς μετατάξεις. 

Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Αυτός ο άνθρωπος μου θυμίζει την Καστάνη στο "Τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή;!" , που έριχνε επίτηδες τα ψιλά στα διόδια για να τα σουφρώσει μετά, κι έλεγε με κουτόπονηριά : "Αχ, συγνώμη. Μού πεσαν!"
Και ακριβώς επειδή δεν το γνώριζε, με υπογραφή του μετέταξε στο Μαξίμου 4 μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, τους οποίους θα βρει η επόμενη κυβέρνηση. Φαντάσου δηλαδή και να γνώριζε.
Ειναι εκπληκτικο οτι ο Τσιπρας δεν εχει ζητησει συγνωμη για το α' εξαμηνο του 2015, το αχρειαστο μνημονιο που εφερε, την δογματικη υπερφορολογηση, το βολεμα κολλητων και μη, μια σειρα απο αχαρακτηριστα στελεχη του, τους νεκρους της Μανδρας και του Ματιου, αλλα αυτο που τον ωθησε ηταν που τους επιασαν με την γιδα στην πλατη για τις τελευταιες προεκλογικες μεταταξεις. Με τις υγειες μας τετοιον πρωθυπουργο, ας αποφασισει καταλληλα ο λαος στις 7 Ιουλιου...
Τσίπρας: Συγγνώμη για τις μετατάξεις στη Βουλή - Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα Δεν είδε, δεν ήξερε.Ούτε τον Πολάκη ή Παυλάρα γνωρίζει, ούτε και κάποιον Καρανίκα, που επίσης 4 χρόνια τώρα μας διδάσκουν τις αξίες της Αριστεράς.Όταν θα το μάθει, θα δηλώσει άγνοια ότι έβριζαν το σύμπαν.Άγιος άνθρωπος.Και καθόλου διαβολικός "για το καλό", όπως ο Τραμπ.Άγιος λέμε. Δεν ξέρει από τέτοια.Τσιμπήσατε ψάρια ή να πω και άλλα ;