Η Σεμίνα Διγενή είναι η 21η Ευρωβουλευτής της Ελλάδας με το ΚΚΕ μετά την διαδικασία καταμέτρησης, ωστόσο παραιτείται από τη θέση προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές του Ιουλίου, κατεβαίνοντας στην Α' Πειραιά. 


Ειδικότερα, με την καταμέτρηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου να έχει κολλήσει από τις αρχές του Ιουνίου λίγο πάνω από το 73% ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, φαινεται να προηγείται της Σεμίνας Διγενή για κάτι περισσότερο από 1000 ψήφους. Ωστόσο, η διαδικασία καταμέτρησης των πρωτοδικείων αντέστρεψε τη διαφορά θέλοντας την Σεμίνα Διγενή να εκλέγεται για την θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.


Η γνωστή παρουσιάστρια, η οποία δέχεται μέσω των social media τα συγχαρητήρια φίλων προχώρησε όπως αναμενόταν σε ανακοίνωση την παραίτησής της από την Ευρωβουλή προκειμένου να κατέβει στην Α' Πειραιά στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουλίου. 

 

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν' αγωνιστώ με τους έντιμους, μ' αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ' αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η Σεμίνα Διγενή.

 

Στη συνέχεια της δήλωσής της αναφέρει ότι «σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά. Τη θέση μου στην Ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής».

 

«Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα» καταλήγει στη δήλωσή της η Σ. Διγενή.

 

Με πληροοφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ