Μητσοτάκης: «Κλειδί» μας η ισχυρή ανάπτυξη - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να πει

Μητσοτάκης: «Κλειδί» μας η ισχυρή ανάπτυξη - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να πει Facebook Twitter
ΑΠΕ
18

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την «επόμενη μέρα» των εθνικών εκλογών, παρουσίασε στην Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως εξήγησε, το σχέδιο της Πειραιώς προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν καινούργιες δουλειές, «δηλαδή περισσότερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία». «Η σημερινή καθήλωση πρέπει να αντικατασταθεί από μία έκρηξη ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Αν αναλάβει την διακυβέρνηση η ΝΔ, προτεραιότητα θα δοθεί στην πάταξη της γραφειοκρατίας και τη μείωση των φόρων, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ισχυρή Ανάπτυξη - Αυτοδύναμη Ελλάδα». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεμπλοκαριστεί «από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης».

«Το Ελληνικό, η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα που καθυστερεί μια ολόκληρη τετραετία, για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις. Αυτές, λοιπόν, θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας». Όπως είπε ο ίδιος, το Ελληνικό θα φέρει 60.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ ο πρώτος μισθός στην COSCO είναι, πλέον, 1.100 ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι:
-Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα

-Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή εισοδημάτων στο 9%

-Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

-Ενίσχυση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα

-Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% εντός διετίας

-Μείωση φόρου των μερισμάτων από το 10% στο 5%

-Διατήρηση του υπερκατώτατου συντελεστή ΦΠΑ, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζοντίως κατά 30% για όλους τους Έλληνες και όλες τις ιδιοκτησίες

-Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις όπως οι υπερ-αποσβέσεις

«Αν με εμπιστευτείτε θα έχω υπουργούς και στο Ανάπτυξης και στα άλλα, κρίσιμα για τις επενδύσεις, υπουργεία που θα υπηρετήσουν με απόλυτη αφοσίωση ένα πρωταρχικό στόχο. Να σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προκαλέσουμε μια πραγματική έκρηξη επενδύσεων». Αναφερόμενος στην χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει ιδέες, δεν έχει τίποτα το νέο να πει στην ελληνική κοινωνία» και το μόνο που γνωρίζει να κάνει είναι να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προπαγάνδα «λες και δεν έμαθαν τίποτα από τις πρόσφατες τις ευρωεκλογές». «Η ελπίδα θα νικά πάντα τον φόβο. Η ελπίδα της αλήθειας, της αποτελεσματικότητας», είπε, προσθέτοντας πως ο λαός «γύρισε την πλάτη του» στις παροχές της τελευταίας στιγμής. 

Επανέλαβε δε ότι «κλειδί» της πολιτικής της ΝΔ είναι η «ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι με την προσήλωση στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ανάπτυξη, απαντάται και το ερώτημα «ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ». «Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για όλους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας έμμεση αιχμή για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα, ενώ προέτρεψε αυτές οι εκλογές να είναι «του μυαλού και της ευθύνης». Επεσήμανε μάλιστα ότι προσωπικό του στοίχημα είναι η «απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

«Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές. Και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


«Έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι (...) Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ. Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές. Η ΝΔ είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη και είμαι έτοιμος να αναλάβω την διακυβέρνηση της χώρας».

Πολιτική
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επειδή είναι της μοδός το ό,τι νάναι.Ο Κούλης είναι κακός. Είναι κακός και η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που δεν πλήρωσε -ως όφειλε- και όπως πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ, το τίμημα της χρεοκοπίας, η οποία ήταν και κατά βάση δική της ευθύνη.Ο Κούλης είναι καλύτερος από τον Τσίπρα. Όχι επικοινωνιακά, εκεί όντως χάνει. Είναι καλύτερος από τον Τσίπρα σαν διαχειριστής εξουσίας και η Νέα Δημοκρατία είναι μακράν πιο κοντά στην ειλικρίνεια, τη λογική και τον ορθολογισμό από τον Σύριζα.Στην πολιτική διαλέγεις μεταξύ υπαρκτών πραγμάτων. Όχι μεταξύ ιδεατών ή φανταστικών ή ιδανικών.Το λέω ευθαρσώς ότι προτιμώ έναν κλέφτη που ξέρει να παράγει 10 και κλέβει 2 παρά έναν "αγνό" (σ.σ. αν ήταν και αγνοί θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αλλά ας το αποδεχτούμε προς χάριν του επιχειρήματος και μόνο) που δεν παράγει τίποτα. Τον κλέφτη μπορεί και κάποτε να τον πιάσεις. Ο ανίκανος κυβερνήτης είναι απλά επικίνδυνος για το σύνολο.
Η τελευταία πράξη της χρεωκοπίας γράφτηκε από τον Κωστάκη Καραμανλή. Ο Κωστάκης ο Καραμανλής ήταν ο ορισμός της αδράνειας και της έλλειψης οράματος. Κρατικιστής, με πολύ διαφορετική πολιτική θέση από τον φιλελεύθερο Μητσοτάκη.Συμπτωματικά (#not) ο Κωστάκης είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της ΝΔ που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο απυρόβλητο, το ίδιο και η περίοδος διακυβέρνησης του (βλέπε υπόθεση Novartis). Αρκετά μάλιστα από τα στελέχη που ήταν προσωπικές του επιλογές μεταπήδησαν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Αντώναρος). Επομένως σε όποιον άρεσε ο Κωστάκης και η προσέγγιση του στην οικονομία και την πολιτική μπορεί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Σε όποιον δεν άρεσε, είναι ελεύθερος να αναζητήσει άλλες επιλογές. Απλά τα πράγματα στην Δημοκρατία.
Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεσαι και να γράφεις όλα αυτά!... Δεν είναι δυνατόν!...Να θυμίσω ή να σημειώσω, για όσους δεν το γνωρίζουν και είναι οι περισσότεροι, πως ο Κ. Μητσοτάκης, εάν δεν είχε προκύψει το τεχνικό πρόβλημα του ηλεκτρικού συστήματος εκλογής προέδρου στο κόμμα του (για όσους το θυμούνται), δεν θα ήταν εκείνος ο πρόεδρος αλλά άλλος (κοινό μυστικό εντός του κόμματος), κατ΄επέκταση, ούτε ο πιθανός-επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.Ειλικρινά τώρα, θεωρείς ότι ο Κ. Μητσοτάκης, ως άνθρωπο, ως πολίτη αυτής της χώρας, σε αντιπροσωπεύει;;... ..ΣΕ ΤΙ;;;;;
Ο Νοών... νοείτω 12.6.2019 | 20:00Σε εμένα μιλάς;Αν ναι σου λέω με σαφήνεια. Ο Κούλης μου είναι αντιπαθής για πολλούς και διάφορους λόγους. Μου είναι όμως συμπαθέστερος του εγνωσμένα καταστροφικού Τσίπρα.Τόσο απλά. Αλλιώς θέλω τον Κύρκο, μαζί με ολίγη από Αλέκο Παπαδόπουλο και άρωμα Πεπονή. Μου άρεσε ο Χαραλαμπίδης, ο Μιχάλης ο Παπακωνσταντίνου και ο πατήρ Νεφελούδης.
Αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει με την ΝΔ που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, είναι ότι δεν ανακοινώνει αν υπάρχει και ποια είναι η προγραμματική στρατηγική-μεσομακροπρόθεσμη κατεύθυνση ή κατευθύνσεις της χώρας.Ανακοινώνει μόνο μέτρα βραχυπρόθεσμου στόχου, χαρακτήρα και απόδοσης, φανερά μόνο για να ψαρέψει ψήφους.Ακόμη και την μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις σε 20% από 28% που εξαγγέλλει, την υπόσχεται "εντός διετίας".Και είναι ουτοπικό και σχεδόν φαιδρό, να εξαγγέλει την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους. Όταν στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, οι εργαζόμενοι κατά κανόνα δουλεύουν 10+ ώρες και πληρώνονται τις μισές (πακέτο αμοιβή και ασφάλιση).Και μη μας λέει για τήρηση λευκού μητρώου επιχειρήσεων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.Δεν υπάρχει περίπτωση η τωρινή γενιά υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας να μην ασκεί με πλημέλεια τα καθήκοντά της, για πολλούς λόγους που όλοι ξέρουμε.Είναι μέγα θέμα η εκπαίδευση και στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης με προσωπικό που θα υπηρετεί από πεποίθηση και συνταγματική υποχρέωση τον πολίτη. Και αν η διαδικασία ξεκινήσει αύριο, θα κάνει μια πενταετία το λιγότερο να αποδώσει καρπούς. Και δεν ξέρει κανείς αν τότε θα είναι το ίδιο κόμμα στην εξουσία. Τα ξέρουμε αυτά.Προς το παρόν, το 80 % του Δημόσιου λειτουργεί με αναφορά στις "εγκυκλίους". Αν δεν το λέει η εγκύκλιος δεν κάνουν τίποτε μέχρι να έρθει και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Και το μυαλό τους φυσικά δεν το χρησιμοποιούν καθόλου.Αυτά λοιπόν δεν αλλάζουν σε μια νύχτα, επειδή μας προέκυψε νέος ηγέτης ή κόμμα. Για αυτό - και επειδή λόγω ηλικίας, ανάλογες εξαγγελίες που δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ έχω ακούσει πολλές φορές -, είμαι άκρως επιφυλακτικός. Και δεν έχουμε από ό, τι φαίνεται ηγέτη που να έχει "κότσια" να αναλάβει αυτό το κόστος, αλλά ούτε και διάθεση να συναινέσει με τα άλλα κόμματα για υπερκομματική διαχείριση.
Αν είναι, όπως φαίνεται/διακρίνεται να κατακρεουργηθούν τα όσα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα στο βωμό/γαλέρα της ανάπτυξης των κεφαλαιοκρατών παράλληλα με την συνέχιση την υπερφορολόγησης των «εύκολων» επιχειρηματιών, μεσαίων και μικρομεσαίων κοινωνικών τάξεων, τότε αυτό ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!...Υ.Γ.: Μην αρχίζετε, σας παρακαλώ πολύ, τις ανούσιες συγκρίσεις με τον Σύριζα και πάει λέγοντας... Δεν έχουν καμία σημασία, απολύτως καμία σημασία αυτές οι συγκρίσεις. Αυτή τη στιγμή οι προηγούμενοι κρίθηκαν για το έργο τους και οι επόμενοι κρίνονται από τις ξεκάθαρα εκφραζόμενες διαθέσεις τους, μέχρι να αρχίσουν να κρίνονται για το όποιο έργο τους - που δεν θα μας είναι ευχάριστο. Καθόλου ευχάριστο. Το αντίθετο μάλιστα. Αναμένεται έντονη δυσαρέσκεια.
Για να σε ξεβολέψω, δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ???Ρε συ Χέστον!... ..γράψε και κανένα σχόλιο με επιχειρήματα. Εμμονικός είσαι!...Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε τα... έργα της επόμενης κυβέρνησης. Μακάρι να διαψευστώ.
@Νοών Για να καταλαβω την λογικη σου, αφου οι Συριζαιοι δεν μεριμνησαν για την εφαρμογη των νομων και δε βελτιωσαν τα εργασιακα δικαιωματα, οι νεοφιλελε θα ερθουν και θα τα κανουν χειροτερα; Περιττο να σου πω πως το λογικο σου αλμα εχει πολλα κενα, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για την -αποδεδειγμένα- πλεον ανικανη κυβερνηση των τελευταιων δεκαετιων.Σε μια οικονομια που υπαρχει αναπτυξη, προοπτικη αλλα και εφαρμογη των νομων, ο εργοδοτης θα δινει περισσοτερα στον εργαζομενο του, επειδη του δινει αξια στην εργασια του και δε θελει να τον χασει. Επιπλεον ο κακος εργοδοτης, αν ο ελεκτικος μηχανισμος λειτουργει σωστα, θα φοβαται να κανει την λαδια του, οποτε παλι αυτο λειτουργει υπερ του εργαζομενου.
@ Ashton Heston III 12.6.2019 | 21:46Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν με πιστεύεις. Ειλικρινέστατα σου απάντησα ότι δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και το επαναλαμβάνω, όχι τόσο προς εσένα, αλλά για άλλους συν-αναγνώστες που ίσως έχουν αυτή την λάθος εντύπωση. Αν δεν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, τότε το πρόβλημα είναι δικό σου. Υ.Γ.: Για να δώσω το στίγμα μου ως άνθρωπος και πολιτικό ον (υπό την ευρεία έννοια), είμαι ένας προοδευτικός άνθρωπος, δημοκρατικός, με αξιακό χάρτη ευρείας κλίμακας, ανοικτός σε οτιδήποτε προοδευτικό ενισχύει τις θετικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς, αντίθετος με οποιαδήποτε καταπιεστική μεθοδολογία, άμεση ή έμμεση, που δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που αρχικά, ψευδώς ή τόσο λανθασμένα ευαγγελίζεται...Οπωσδήποτε δεν ανήκω στον συντηριτικό χώρο της δεξιάς, όπως και στον αντίστοιχο χώρο της δογματικής αριστεράς, με τον δικό της «συντηρητισμό» με εμμονές σε τακτικές που παρότι αποδεικνύονται λανθασμένες ή έχουν αποδειχτεί λανθασμένες, εμμένει και επιμένει σε αυτές.Σε γενικές γραμμές μου αρέσουν οι θετικοί άνθρωποι, οι θετικοί χαρακτήρες, οι σκεπτόμενοι, που τεκμηριώνουν τις σκέψεις τους όσο καλύτερα μπορούνε (που ακόμη και αν διαφωνείς μαζί τους, γίνονται όμως απολύτως σεβαστοί - και αυτό είναι το αξιοθαύμαστο [αυτό γιατί δεν πατάνε ή ξεπερνάνε τις «κόκκινες γραμμές» της ελευθερίας] - αν γίνομαι κατανοητός...) και κυρίως δέχονται τα λάθη τους (και αλίμονο, όλοι κάνουμε λάθη), με αυτοσκοπό την μη επανάληψή τους.Τέλος να τονίσω, πολιτικά, πως υπάρχουν άνθρωποι της δεξιάς που εκτιμώ ιδιαιτέρως και τους παρακολουθώ, καθώς απεχθάνομαι (πάρα πολύ) και ανθρώπους της αριστεράς που είναι ελεεινοί και τρισάθλιοι. Με τίποτα και ποτέ δεν πρόκειται δεχτώ οποιονδήποτε και οτιδήποτε στηρίζει κάθε τι καταπιεστικό, αντίθετο στο παραμικρό που έχει να κάνει με την αυτούσια-νομοτελειακή ελευθερία.
Θα μπορουσες να παραθεσεις καποια πηγη που να εξηγει γιατι διαφαινεται οτι θα καταργηθουν τα εργασιακα δικαιωματα; Τις μπουρδες αυτων που φευγουν για 7ημερη εργασια δεν τις θεωρω αξιες αναφορας, μιας και το πλαισιο ειναι σαφως ρυθμισμενο και περιλαμβανει υποχρεωτικα ρεπο αν καποιος χρειαστει να εργαστει για 7ημερο. Απλα πατανε στην λασπολογια και οτι πιασει.Ευτυχως, αναπτυξη μπορει να ερθει και χωρις να γινουμε ολοι δουλοι, αρκει να υπαρχει πολιτικη θεληση, προγραμμα και σταθεροτητα.
Δηλαδή είναι εντάξει να γίνεται η ζωή ενός εργαζομένου λάστιχο έτσι; Κάτσε δούλεψε επτά μέρες, αυτές που θέλω εγώ ο εργοδότης σου, και πάρε ρεπό αυτές που θέλω εγώ επίσης. Σιγά να μη μας νοιάζει αν έχεις οικογένεια ή θα ήθελες μια στοιχειώδη κοινωνική ζωή. Εργαζόμενος είσαι θα κανεις αυτό που λέει η εργοδοσία.
Σοβαρά γράφεις τώρα asmilon;;;...Σε ποιο πλαίσιο αναφέρεσαι; Που το είδες το πλαίσιο; Σχεδόν τίποτα δεν τηρείται.Έχει δοθεί «ελευθέρας» στον κάθε εργοδότη να εφαρμόζει ό,τι τον βολεύει.Πρώτα απ΄όλα αυτός ο τερατώδης νόμος για τους μισθωτούς με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Δεν έχουν κανένα, απολύτως εργασιακό δικαίωμα. Εργάζονται ως μισθωτοί σε συνθήκες πλήρους εξαρτημένου έργου, χωρίς να δικαιούνται τίποτα. Ούτε επιδόματα αδειών, ούτε αναρρωτικές άδειες, ούτε άδειες μητρότητας, ούτε τίποτα. Βάσει το νόμου (Κατρούγκαλου), ενώ εργάζονται ως μισθωτοί σε συνθήκες εξαρτημένης εργασίας, κατά σουρεαλιστικούς λόγους θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες με τη μόνη διαφορά -και τίποτα άλλο- ότι φορολογούνται ως μισθωτοί. Σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων δεν επιβαρύνεται ο εκάστοτε εργοδότης, αλλά ο εργαζόμενος, ως... ελεύθερος επαγγελματίας που φέρει ο ίδιος την ευθύνη του έργου του και της θέσης του... Οι ασφαλιστικές εισφορές τους, με κάποια ποσόστωση, παρακρατούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους άμεσα. Βάσει το νόμου ο εργοδότης συμμετέχει στις ασφαλιστικές, αυτές, εισφορές, μόνο που οι περισσότεροι εργοδότες το ποσοστό τους το αφαιρούν από το συμφωνηθέν μεροκάματο. Παράδειγμα, εάν κάποιος μισθωτός με μπλοκάκι θα πληρωνόταν με 55€ μεροκάματο και ο εργοδότης θα πρόσθετε στο ποσό αυτό την εισφορά του (+10-15€), αντί αυτού ο εργοδότης του δίνει λιγότερο μεροκάματο, 30-40 και σε αυτό συμπληρώνει την αντίστοιχη ασφαλιστική εισφορά των 10-15 ευρώ. Ο εργαζόμενος πληρώνεται πολύ λιγότερο, καθώς από το καθαρό ποσό των 30-40 ευρώ που του μένει, από αυτό αφαιρείται το αντίστοιχο ποσοστό της δικής του παρακράτησης. Άρα το μεροκάματο των 30-40 ευρώ μειώνεται ακόμα περισσότερο...Πρόκειται περί ενός τερατώδους νόμου, για τον οποίο κανείς, δεν έθιξε τίποτα.Υποτίθεται ότι εφαρμόστηκε μνημονιακά προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που δεν ήταν βιώσιμες και κινδύνευαν με λουκέτο (στην πλάτη των εργαζόμενων...). Μόνο που ο νόμος αυτός εξακολουθεί να εφαρμόζεται και μάλιστα (εξαρχής του) από επιχειρηματικούς κολοσσούς που ουδέποτε μέσα στην κρίση δεν παρουσίασαν πρόβλημα... Μια απλή ματιά στους δημοσιευμένους, μέχρι και σήμερα, ισολογισμούς τους και αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα. Όσο αφορά την ανάπτυξη, βάσει πολιτικής θελήσεως, αυτή μεταφράζεται κατά ό,τι συμφέρει τους εκάστοτε κυβερνώντες. Όχι αντικειμενικά και δίκαια για τους πολίτες. Ούτε προγράμματα υπάρχουν ούτε σταθερότητα.Υ.Γ.: Δεν νομίζω πως οι νεοδημοκράτες, ιδεολογικά προσκείμενοι και προστάτες του κεφαλαίου να ελαφρύνουν τις πλάτες του εργαζόμενου (ειδικά έτσι όπως κατάντησε η Νέα Δημοκρατία...).Ένας, ένας -με τον ένα ή άλλο τρόπο- βγαίνουν και τα δηλώνουν. asmilon;.. ..μην αυταπατόμαστε, εντάξει;;
@Μαρλενα φανταζομαι τις Κυριακες δε πας να πιεις ενα καφε σωστα; Προς Θεου και να χρειαστει δε πας στο νοσοκομειο τοτε; Και ουτε σπιτι θα κατσεις να δεις ειδησεις για να μην γινεται λαστιχο η ζωη των εργαζομενων στα καναλια. Ολοι Δευτερα-Παρασκευη 9-5, ασχετα τις αναγκες της επιχειρησης ή του κοινωνικου συνολου ή και τις προσωπικες προτιμησεις.