Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την «επόμενη μέρα» των εθνικών εκλογών, παρουσίασε στην Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Όπως εξήγησε, το σχέδιο της Πειραιώς προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν καινούργιες δουλειές, «δηλαδή περισσότερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία». «Η σημερινή καθήλωση πρέπει να αντικατασταθεί από μία έκρηξη ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

 

 

Αν αναλάβει την διακυβέρνηση η ΝΔ, προτεραιότητα θα δοθεί στην πάταξη της γραφειοκρατίας και τη μείωση των φόρων, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ισχυρή Ανάπτυξη - Αυτοδύναμη Ελλάδα». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεμπλοκαριστεί «από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης».

 

 

«Το Ελληνικό, η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα που καθυστερεί μια ολόκληρη τετραετία, για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις. Αυτές, λοιπόν, θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας». Όπως είπε ο ίδιος, το Ελληνικό θα φέρει 60.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ ο πρώτος μισθός στην COSCO είναι, πλέον, 1.100 ευρώ.

 

Ανάμεσα στα μέτρα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι:
-Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα

-Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή εισοδημάτων στο 9%

-Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

-Ενίσχυση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα

-Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% εντός διετίας

-Μείωση φόρου των μερισμάτων από το 10% στο 5%

-Διατήρηση του υπερκατώτατου συντελεστή ΦΠΑ, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζοντίως κατά 30% για όλους τους Έλληνες και όλες τις ιδιοκτησίες

-Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις όπως οι υπερ-αποσβέσεις

 

«Αν με εμπιστευτείτε θα έχω υπουργούς και στο Ανάπτυξης και στα άλλα, κρίσιμα για τις επενδύσεις, υπουργεία που θα υπηρετήσουν με απόλυτη αφοσίωση ένα πρωταρχικό στόχο. Να σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προκαλέσουμε μια πραγματική έκρηξη επενδύσεων». Αναφερόμενος στην χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει ιδέες, δεν έχει τίποτα το νέο να πει στην ελληνική κοινωνία» και το μόνο που γνωρίζει να κάνει είναι να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ.

 

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προπαγάνδα «λες και δεν έμαθαν τίποτα από τις πρόσφατες τις ευρωεκλογές». «Η ελπίδα θα νικά πάντα τον φόβο. Η ελπίδα της αλήθειας, της αποτελεσματικότητας», είπε, προσθέτοντας πως ο λαός «γύρισε την πλάτη του» στις παροχές της τελευταίας στιγμής. 

 

Επανέλαβε δε ότι «κλειδί» της πολιτικής της ΝΔ είναι η «ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι με την προσήλωση στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ανάπτυξη, απαντάται και το ερώτημα «ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ». «Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για όλους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας έμμεση αιχμή για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα, ενώ προέτρεψε αυτές οι εκλογές να είναι «του μυαλού και της ευθύνης». Επεσήμανε μάλιστα ότι προσωπικό του στοίχημα είναι η «απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

 

«Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές. Και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


«Έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι (...) Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ. Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές. Η ΝΔ είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη και είμαι έτοιμος να αναλάβω την διακυβέρνηση της χώρας».