Σπίρτζης: Άλλο το μήνυμα των ευρωεκλογών και άλλο των εθνικών εκλογών

Σπίρτζης: Άλλο το μήνυμα των ευρωεκλογών και άλλο των εθνικών εκλογών Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Διαφορετικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου από των ευρωεκλογών δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.



Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο Open, είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε στη μια περίπτωση ψήφο εμπιστοσύνης και ο ελληνικός λαός έστειλε τα δικά του μηνύματα, τα οποία έγιναν αποδεκτά, ενώ τώρα στις επικείμενες εκλογές, οι πολίτες θα αποφασίσουν με ποιες δυνάμεις και ποιες πολιτικές θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.


Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ελαφρύνσεις στα κοινωνικά στρώματα που πλήρωσαν την κρίση, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι είναι σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, κάτι που «είναι καλό», όπως είπε και ότι πρέπει να γίνει μια προγραμματική συζήτηση σε εξειδικευμένα θέματα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Απαντώντας στις αναφορές της ΝΔ για ανάπτυξη 4%, ο υπουργός είπε ότι τα νούμερα που παρουσιάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποτελούν «παραδοξότητες» ενώ υπογράμμισε ότι η φορολογική πολιτική που προτείνει, προβλέπει φοροελαφρύνσεις ακόμη και για αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αυτούς που δεν σήκωσαν το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η κυβέρνηση αφήνει πίσω της έργο στις υποδομές, με το Καστέλι συμβασιοποιημένο, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η επέκτασή του στην Καλαμαριά, το Πάτρα - Πύργος, οι ολοκληρωμένοι αυτοκινητόδρομοι από τους οποίους εξοικονομήθηκε από διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων 1,5 δισ. μετά τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πολλούς διαγωνισμούς να βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους, όπως αυτός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM