Ζέρβας για Μπουτάρη: Στενοχωριέμαι για τα πράγματα που δεν κάναμε μαζί

Ζέρβας για Μπουτάρη: Στενοχωριέμαι για τα πράγματα που δεν κάναμε μαζί Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Κάλεσμα για συνεργασία προς τους συμβούλους όλων των παρατάξεων απηύθυνε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι «στεναχωριέμαι για τα πράγματα που δεν κάναμε μαζί»


Ο κ. Ζέρβας μιλώντας στο TV100 επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσει η λογική των συναινέσεων. «Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν αποκλείεται», σημείωσε ο ίδιος.


Η προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Ζέρβα με τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα σε αυτή την πρώτη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα  έχει δίπλα του τρεις εκ των συνυποψηφίων του στον πρώτο γύρο των εκλογών, τον Χάρη Αηδονόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνέργεια Πρώτα η Πόλη μας», τον Μάκη Κυριζίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά» και τον Πέτρο Λεκάκη, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Γιάννη Μπουτάρη ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «Θα δω θεσμικά τον Γιάννη Μπουτάρη μεθαύριο, όπως θα με δει και αυτός. Δε θα κάνω τίποτα που θα πληγώσει τη διοίκηση του δήμου ή τους εργαζόμενους. Οφείλουμε να μην είμαστε προσκολλημένοι σε καλές ή κακές αναμνήσεις.

Κρατώ τον κινηματικό χαρακτήρα της "Πρωτοβουλίας", τα κουβαλάω όλα αυτά μέσα μου. Στεναχωριέμαι για τα πράγματα που δεν κάναμε μαζί, για όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια, ίσως για αυτό δεν υπάρχει σήμερα "Πρωτοβουλία". Δεν έχει νόημα να πούμε τώρα ο ένας δικαιώνεται, ο άλλος όχι, μας ενδιαφέρει το καλό της πόλης. Ξημερώνει μια καινούργια μέρα, με καλή διάθεση και χωρίς καμία διάθεση από μέρους μου να μεμψιμοιρήσω ή να πάρω εκδίκηση κλπ. Θα κάνω τα πάντα τιμώντας και το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου και το καλό της πόλης».

Στη συνέντευξή του στη δημοτική τηλεόραση ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι οι Χάρης Αηδονόπουλος, Μάκης Κυριζίδης και Πέτρος Λεκάκης είναι ήδη «εταίροι» στο νέο σχήμα που θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης από 1ης Σεπτεμβρίου. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόθεσή του είναι μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχει διαμορφωθεί στο βασικό σκέλος του το επόμενο σχήμα που θα διοικήσει τον δήμο.

Σημειώνεται ότι μία από τις καινοτομίες του «Κλεισθένη» αφορά τη δυνατότητα ορισμού αντιδημάρχων όχι μόνον από την παράταξη του δημάρχου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με έγκριση του ορισμού από την πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης στην οποία ανήκει ο οριζόμενος αντιδήμαρχος.

Την Τετάρτη, ο κ Ζέρβας θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Ορφανό, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», ώστε να διερευνηθούν τα πεδία πιθανών συνεργασιών και συγκλίσεων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα επιδιώξει επίσης επικοινωνία και με τον Νίκο Ταχιάο, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», με τον οποίο αναμετρήθηκε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα συνεννόησης από πλευράς του Νίκου Ταχιάου.

Με πληροφορίες από Thestival

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM