Παππάς: Δεν ήταν στρατηγική ήττα, χάσαμε δύο περιφέρειες

Παππάς: Δεν ήταν στρατηγική ήττα, χάσαμε δύο περιφέρειες Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

«Δύσκολο αποτέλεσμα» αλλά όχι «στρατηγική ήττα» χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ο Νίκος Παππάς

Σχολιάζοντας τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον οποίο επισφραγίστηκε η επικράτηση της ΝΔ σε 11 από τις 13 περιφέρειες (12 αν συνυπολογίσει κανείς και τον ανεξάρτητο περιφερειάρχη Β.Αιγαίου που προέρχεται από τη ΝΔ), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως «ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος». «Δεν είναι στρατηγική ήττα. Δύσκολο αποτέλεσμα αλλά ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος. Η ΝΔ διεύρυνε τα αποτελέσματά της, εμείς χάσαμε δύο περιφέρειες, της κα Δούρου και στα Ιόνια. Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι. Είμαστε ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Όλα θα συζητηθούν».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247, ο κ. Παππάς κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, «για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όσο περνούν οι μέρες αυτό το δίλημμα θα εντείνεται. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη. Έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη πρόνοια για να δείχνουμε πως αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα συνεχίζονται. Εμείς χαρήκαμε με την αύξηση του μισθού αλλά πρέπει να έχουμε συνείδηση πως ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με τα 586 ούτε με τα 650».

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως έχει ένα «αντιδραστικό, αποτυχημένο πρόγραμμα που οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια». Παράλληλα επιχείρησε να πάρει και ιδεολογικές αποστάσεις ισχυριζόμενος πως η Πειραιώς σχεδιάζει ένα πρόγραμμα «νόμου, τάξης και αναθεώρησης της ιστορίας»: «Υποψήφιοι της ΝΔ λένε πως τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν στο Πολυτεχνείο φταίνε που χάσαμε τη μισή Κύπρο. Έχουμε ξέπλυμα από τηλεόρασης επιφανών χουντικών που θα παίξουν ρόλο, όπως ο κ. Μαστοράκης. Είχε σε ζωντανή μετάδοση να κάνουν δηλώσεις μετανοίας τα παιδιά που βασανίστηκαν επί χούντας. Η ΝΔ έχει υποψηφίους που εκστομίζουν τέτοια πράγματα και δεν τους τραβάει κανείς το αυτί. Το αντικοινωνικό πρόγραμμα Μητσοτάκη χρειάζεται βραχίονα νόμου και τάξης και ο κόσμος θα "πρέπει" να είναι φοβισμένος, να φοβάται τον γείτονα, τον πρόσφυγα, τον ξένο, τον διπλανό του. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά παραβατικότητας έχουν πέσει».

Ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως αυτές θα γίνουν κανονικά στις 7 Ιουλίου και δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό. Τέλος για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είπε ότι το Σύνταγμα ορίζει το πώς ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ο νόμος Καστανίδη τη διαδικασία. «Αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας δεν είναι νομικά και συνταγματικά. Εκτιμώ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομήσει. Το Σύνταγμα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα. Ο ΠτΔ δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις».

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Παππάς (μεταξύ άλλων, μέσα στον πανικό του μάλλον) :"'Έχουμε ξέπλυμα από τηλεόρασης επιφανών χουντικών που θα παίξουν ρόλο, όπως ο κ. Μαστοράκης. Είχε σε ζωντανή μετάδοση να κάνουν δηλώσεις μετανοίας τα παιδιά που βασανίστηκαν επί χούντας." Πηγή: www.lifo.grΑν εννοεί την εκπομπή του Κανάκη στον ΣΚΑΪ, είναι ανάξιο καν σχολιασμού.Απλά, τότε, πρόκειται για καθεστωτικού τύπου κατευθυνόμενη προπαγάνδα, που δεν μας εκπλήσσει βέβαια για τον κ. Παππά.Όποιος ξέρει κάτι άλλο σχετικά με τον Μαστοράκη, ας το πει.Και διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι στον ρόλο Μαστοράκη εκείνη την εποχή, αλλά στην έμμεση κατηγορία κατά Κανάκη.
"Δεν είναι στρατηγική ήττα"Ο Συριζα εχασε σε 3 διαφορετικες εκλογικες μαχες και ειδικα στις περιφερειες και τους δημους εξαϋλώθηκε, σε βαθμο που δε εμεινε αλλη επιλογη στον Τσιπρα απο το να κυρηξει πρόωρες εκλογες για να περιορισει την ηττα. Ποσο παραπανω δηλαδη περιμεναν για να χαρακτηριστει "στρατηγικη ηττα" αυτο που επαθαν;"Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη."Αν δε το εχει παρει χαμπαρι, οι περισσοτεροι λενε αμην και ποτε, μετα απο αυτη την φαρσοκωμωδια που ζησαμε τα τελευταια 4,5 χρονια.
Κοίτα, έχει ένα δίκιο ο Παππάς. Απ αυτή την οπτική γωνία όντως δεν ήταν στρατηγική ήττα διότι απλούστατα δεν προσήλθαν ουσιαστικά στην μάχη των αυτοδιοικητικών Εκλογών. Το έλεγα όλο το καιρό και στους γύρω μου, ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τις αυτοδιοικητικές παρά μόνο ελάχιστα. Δέχονταν ως υποψηφιους Δημάρχους όποιον νάναι (τόσο που και ένα παιδάκι μπορούσε να πει ότι θα χάσει σίγουρα) ενώ σε κάποια μέρη δεν κατέβασαν καν υποψήφιο μιας και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Μόνο σε τρία αξιώματα δώσανε προσοχή - και πάλι πολύ λίγη - και ήταν οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης καθώς και Περιφέρεια Αττικής. Στα άλλα μέρη ελάχιστη στήριξη υπήρχε, από κάνα τοπικό βουλευτή τους ή νεολαία και αν. Ο αυτοδιοικητικός χάρτης είναι πάντως παραδοσιακά μπλε βαμμένος (και πράσινος κάποτε). Τώρα τα τελευταία έτη - και φέτος - αυξάνονται όμως και οι ανεξάρτητοι και αυτό είναι καλό. Πάντως ούτε καν το 2014 με όλη την δυναμική που είχε ο Σύριζα, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές τότε πάλι δεν επικράτησε. Ακόμα και τότε, όπως και τώρα, επικεντρώνονται σε Ευρωεκλογές και Εθνικές. Άγνωστο το γιατί αυτή η σχέση με την Αυτοδιοίκηση. Ίσως δεν θέλουν ή δεν μπορούν καθώς είναι βαθιά ριζωμένοι οι άλλοι. ΥΓ: Η Κρήτη φέτος (αν και δεν αποτελεί τόσο έκπληξη) μοιάζει με γαλάτικο χωριό :P
Για εμενα δυο πραγματα επαιξαν ρολο σε αυτο που λες.Ο απιστευτα μικρος παγκος του Συριζα, απλα δεν εχει αξιολογα μελη - πες μου αν αυριο ο Τσιπρας παραιτηθει ποιος ειναι αξιος να γινει αρχηγος κομματος; Στους δημους που ενδιαφεροταν τι στελεχη τελικα κατεβηκαν;Δευτερον, λογω της αλαζονιας και της πληρης ανακολουθιας λογων και πραξεων οι περισσοτεροι της αυτοδιοίκησης που ειχαν βγει με την υποστηριξη τους το 2014 δηλωσαν ανεξαρτητοι φετος. Δεν ειναι τυχαιο αυτο το χαστουκι.
Έχασε ακόμα και στην Άρτα, τον τόπο καταγωγής του, αλλά εντάξει, το ματσάκι σώζεται, γιατί κέρδισε στο γαλατικό χωριό. Και γιατί όσοι ήθελαν να ψηφίσουν Σύριζα δεν πήγαν να ψηφίσουν τελικά, γιατί δεν ενδιαφέρονταν. Επίσης η διαφορά ήταν μόνο 9,5%, όχι διπλάσια, οπότε υπάρχει μία κάποια ελπίδα στις εφτά του Γιούλη.(Η εξής μία ελπίδα: αυτή που νιώθουν οι αμετανόητοι συριζαίοι--κρυφοί και φανεροί, όπως ο Strangelove).
Κανένας, asmilon. Θεωρητικα διαφοροι αλλά ως αρχηγός κόμματος πρεπει να μπορεις να επιβαλλεσαι κιολας ή να κρατας μια συνοχή. Υπαρχουν ατομα και δη νεοτερα με θετικότερο προφιλ απο εκεινον αλλά δεν νομιζω να μπορουν να διοικησουν. Θεσσαλονικη δεν βρηκαν κανέναν και αναγκαστικα μπηκε η αδιαφορη Νοτοπουλου. Τωρα στην Αθήνα ο Ηλιοπουλος δεν ξερω αν ηταν πρωτης επιλογης τους ή δεν υπηρχε εναλλακτικη. Για Περιφερεια η Δουρου ηταν μονοδρομος. Δεν υπηρχε αλλος. Και ακομα και αν θα ηθελαν καποιοι, σιγουρα δεν προσφερθηκαν καθως σιωπηλα γνώριζαν οτι λογω και Ματιού, οποιοσδηποτε προερχομενος εκ Συριζα - και ας ηταν απείρως καλύτερος σαν ατομο απ οτι ο Πατούλης - θα έχανε πολύ απλά. Ναι ισχυει αλλα δεν ειδα πολλους τετοιους. Οι ανεξαρτητοι που ειδα δεν ειχαν και πολυ σχεση με Συριζα ούτε το 2014. Αλλα οκ, αναλογα την περιοχή παει αυτο. Μπορει στην Αττικη να ηταν πιο συχνο αυτό που λες. Γενικά, δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε το 2014, ούτε το 2019 για τις Αυτοδιοικητικες Εκλογές, ηταν ξεκάθαρο. Πράγματι Ashton Heston, έχασε στο χωριό του, το γραφικό Αθαμάνιο Άρτας για λίγους ψήφους. Που κερδισε? Στην Πατρα ο Πελετιδης του ΚΚΕ βγηκε και Κρητη απ το Πασοκ δεν ηταν? Σε γενικές γραμμές το 40% δεν πήγε να ψηφίσει, πες τα δικά σου εσύ, αν ειχαν παει λιγο παραπανω ατομα μπορεί να ηταν αλλιώς το σκηνικό. Οχι πως θα κέρδιζε αλλα ειδικά στα μικρά κόμματα θα υπήρχαν άλλα ποσοστά. Το 9,5% πάντως δεν το γυρνάς. Οκ ψηφιζουμε Ευρωεκλογές κάπως ελαφρά την καρδίαν ανέκαθεν αλλά μία προδιάθεση φαίνεται ωστόσο. Αν μειωνόταν η διαφορά στο μισό τον Ιούλιο, θα ηταν ηδη υπεραρκετή επιτυχία και λογικα αυτο θελουν και ας λενε τα περί ενδεχόμενης νίκης. Θα κερδίσει η ΝΔ αλλά όχι με αυτοδυναμία. Βλέπω συνεχίζεις το χαζό παιχνίδι με τα παρατσούκλια, άμα σε ευχαριστεί συνέχισε το, θα μπορούσα και εγώ να σου λέω διάφορα αλλά άστο. Είναι αξιοσημείωτο πάντως που μερικοί ξέρετε με σιγουριά τι ψηφίζουν κάτι άγνωστοι, όπως και το ότι σας ενδιαφέρει κατ αρχάς αυτό.
Αφού νομίζεις ότι θα μειωθεί η διαφορά τον Ιούλιο, τι να σου πω. Λες και θα πάει λιγότερος κόσμος για μπάνια αρχές Ιουλίου απ´ό,τι αρχές Ιουνίου, ή θα συσπειρωθούν ξαφνικά οι Συριζαίοι, την στιγμή που ντρέπονται πλέον να υποστηρίξουν το κόμμα τους, ακόμα και ανώνυμα στο ίντερνετ. Βλέπεις κανέναν να υποστηρίζει τον Σύριζα εδώ στο site; Ακόμα και τα retweets των συριζοτρολ έχουν πατώσει. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας που έχει πάθει κατάθλιψη.
Ο Παππάς του Πετσίτη, του ΟΑΣΘ που -ω τι σύμπτωση!- πρόεδρος εκεί είναι ο πατέρας του, του ανθρώπου που έδιωξε τον Κριμιζή, γιατί τι να μας πει τώρα εμάς η NASA, του ανθρώπου των βοσκοτόπων και της προσπάθειας της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, ναι αυτός ο άνθρωπος κάνει το άσπορο μαύρο και λέει ότι δεν έγινε και τίποτα, η ήττα δεν ήταν στρατηγική. Μάλιστα…Δεν είμαι αισιόδοξος, δεν πιστεύω ότι οι άλλοι που θα έρθουν στην εξουσία θα τα πάνε περίφημα και δεν θα επαναλάβουν τα ίδια και τα ίδια που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Αλλά αυτοί τουλάχιστον πρέπει να πάνε σπίτια τους. Αρκετά τους φάγαμε στη μάπα, με τα χοντρά τους ψέματα, το θράσος τους, την έλλειψη καλλιέργειας, το διχαστικό τους λόγο, κτλ, κτλ, κτλ.