«Δύσκολο αποτέλεσμα» αλλά όχι «στρατηγική ήττα» χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ο Νίκος Παππάς

 

Σχολιάζοντας τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον οποίο επισφραγίστηκε η επικράτηση της ΝΔ σε 11 από τις 13 περιφέρειες (12 αν συνυπολογίσει κανείς και τον ανεξάρτητο περιφερειάρχη Β.Αιγαίου που προέρχεται από τη ΝΔ), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως «ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος». «Δεν είναι στρατηγική ήττα. Δύσκολο αποτέλεσμα αλλά ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος. Η ΝΔ διεύρυνε τα αποτελέσματά της, εμείς χάσαμε δύο περιφέρειες, της κα Δούρου και στα Ιόνια. Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι. Είμαστε ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Όλα θα συζητηθούν».

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247, ο κ. Παππάς κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, «για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όσο περνούν οι μέρες αυτό το δίλημμα θα εντείνεται. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη. Έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη πρόνοια για να δείχνουμε πως αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα συνεχίζονται. Εμείς χαρήκαμε με την αύξηση του μισθού αλλά πρέπει να έχουμε συνείδηση πως ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με τα 586 ούτε με τα 650».

 

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως έχει ένα «αντιδραστικό, αποτυχημένο πρόγραμμα που οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια». Παράλληλα επιχείρησε να πάρει και ιδεολογικές αποστάσεις ισχυριζόμενος πως η Πειραιώς σχεδιάζει ένα πρόγραμμα «νόμου, τάξης και αναθεώρησης της ιστορίας»: «Υποψήφιοι της ΝΔ λένε πως τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν στο Πολυτεχνείο φταίνε που χάσαμε τη μισή Κύπρο. Έχουμε ξέπλυμα από τηλεόρασης επιφανών χουντικών που θα παίξουν ρόλο, όπως ο κ. Μαστοράκης. Είχε σε ζωντανή μετάδοση να κάνουν δηλώσεις μετανοίας τα παιδιά που βασανίστηκαν επί χούντας. Η ΝΔ έχει υποψηφίους που εκστομίζουν τέτοια πράγματα και δεν τους τραβάει κανείς το αυτί. Το αντικοινωνικό πρόγραμμα Μητσοτάκη χρειάζεται βραχίονα νόμου και τάξης και ο κόσμος θα "πρέπει" να είναι φοβισμένος, να φοβάται τον γείτονα, τον πρόσφυγα, τον ξένο, τον διπλανό του. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά παραβατικότητας έχουν πέσει».

 

Ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως αυτές θα γίνουν κανονικά στις 7 Ιουλίου και δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό. Τέλος για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είπε ότι το Σύνταγμα ορίζει το πώς ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ο νόμος Καστανίδη τη διαδικασία. «Αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας δεν είναι νομικά και συνταγματικά. Εκτιμώ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομήσει. Το Σύνταγμα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα. Ο ΠτΔ δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις».