Σαμαράς: Έρχεται ακόμα πιο συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Σαμαράς: Έρχεται ακόμα πιο συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για ένα «αδίστακτο κόμμα» που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. 

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «οδυνηρή» την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και «καταλυτική» για τις πολιτικές εξελίξεις. Με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι «στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται πλέον σε μια ήττα ακόμα πιο συντριπτική».

«Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι κατοχυρώθηκε ως "ο άλλος πόλος" του πολιτικού μας συστήματος. Κάνει και πάλι λάθος», προσθέτει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, πολύ πριν χάσει τις ίδιες τις εκλογές. Αυτό είναι η "αχίλλειος πτέρνα" του ΣΥΡΙΖΑ: ότι δεν κατάλαβε τίποτε»

Ο ίδιος προανήγγειλε διερεύνηση των όσων συνέβησαν κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί ξένοι αξιωματούχοι να δηλώνουν δημόσια ότι η χώρα έχασε τότε 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον – πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ποτέ εκλεγμένη κυβέρνηση στη χώρα – και εμείς να υποκρινόμαστε πως δεν συνέβη τίποτε».

Όπως προσθέτει, αντικείμενο διερεύνησης θα είναι και «οι σχέσεις του ΣΥΡΖΑ με το παρακράτος των κουκουλοφόρων και τον "Ρουβίκωνα" (...) Μόνον έτσι θα ξηλωθούν τα "άβατα" σε όλη τη χώρα (...) Δεν μπορούν κουκουλοφόροι να εκβιάζουν δικαστές προκειμένου να απελευθερωθούν καταδικασμένοι τρομοκράτες! Και δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη λίγα 24ωρα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές». 

«Οφείλουμε επίσης να πληροφορηθούμε τον τρόπο που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μείζονα εθνικά συμφέροντα – από τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια έως τις αντίστοιχες με την Τουρκία. Το πώς «άνοιξε» τα σύνορα στο Αιγαίο (...) Το πώς αναγνώρισε «εθνότητα», «ταυτότητα» και γλώσσα "Μακεδόνων"».

Κάνοντας λόγο για σκευωρία σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση Novartis, ο κ. Σαμαράς ζητά να γίνει γνωστό «ποιοι την έστησαν, πώς την έστησαν και με ποιους συνεργάστηκαν». «Ώστε κανείς στο μέλλον να μη διανοηθεί να σπιλώσει πολιτικούς του αντιπάλους με στημένους – και "προστατευόμενους" ψευδομάρτυρες (...) Αν αφήσουμε ατιμώρητη αυτή τη σκευωρία που έπεσε στο κενό, αύριο μπορεί να υπάρξουν και άλλες. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε». 

Κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «κατέστρεψε και στην Ελλάδα τους μύθους της Αριστεράς» καθώς «οπουδήποτε αλλού είχαν καταρρεύσει από χρόνια» «Διέλυσε τον μύθο της δήθεν προοδευτικότητας και αποδείχθηκε βαθιά οπισθοδρομικός. Δεν έχει οράματα για το μέλλον. Ζει με φαντάσματα από το παρελθόν. Δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητοι. Φτωχοποίησαν – με πρωτοφανή φοροεπιδρομή – τη μεσαία τάξη κι ύστερα μοίραζαν κουτσουρεμένα επιδόματα για να εξαγοράσουν την ψήφο όσων είχαν ισοπεδώσει προηγουμένως. Η σταδιακή μείωση φόρων είναι η ανακούφιση που περιμένει η ελληνική κοινωνία. Και είναι πια (μαζί με τις μεταρρυθμίσεις) βασική προϋπόθεση ανάπτυξη».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε hotspots - «κολαστήρια ανθρωπίνων ψυχών». «Η εκκαθάριση αυτής της ντροπής είναι πια υψίστη ανθρωπιστική προτεραιότητα. Με επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Όπως προβλέπει, άλλωστε, και η επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική», λέει ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα στην τριετία της διακυβέρνησής μας, 2012-2014, ανέβηκε πάνω από σαράντα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έχασε τουλάχιστον 20 θέσεις στη διεθνή κατάταξη. Αυτή η σύγκριση, από μόνη της, τα λέει όλα. Τα απολιθωμένα ιδεολογήματα της Αριστεράς έχουν πλέον καταρρεύσει (...) από την ίδια τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια νέα «μεταπολίτευση» στην Ελλάδα. Αυτή είναι ιστορική ευκαιρία για τη χώρα. Αφορά όλους, χωράνε όλοι και θα γίνει για την προκοπή όλων, "δεξιών", "αριστερών, "κεντρώων"».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM