Ποιοι φεύγουν από το Μαξίμου μετά την ήττα ΣΥΡΙΖΑ - Αλλαγές στο επιτελείο από τον Τσίπρα

Ποιοι φεύγουν από το Μαξίμου μετά την ήττα ΣΥΡΙΖΑ - Αλλαγές στο επιτελείο από τον Τσίπρα Facebook Twitter
5

Αλλαγές στο στρατηγείο Τσίπρα φαίνεται να φέρνει η ήττα στις εκλογές. Η αποτυχία πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος έχει επιπτώσεις στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου με αλλαγές ρόλων και απομακρύνσεις.

Μεταξύ όσων αποχωρούν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, είναι και ο Γιάννης Σκλίας της εταιρείας VoxPop Analysis ο οποίος έγινε viral όταν χθες προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί η δημοσκόπηση της εταιρίας του έπεσε τόσο έξω στα ποσοστά που έδινε στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από το Μαξίμου αποχωρεί και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που επίσης «χρεώνεται» το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με το επόμενο βήμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για αντικατάσταση του, εκτός εάν ο ίδιος επιλέξει να πολιτευθεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να έχει επιφορτιστεί με τον δύσκολο ρόλο της εκλαΐκευσης του κυβερνητικού προγράμματος στην κοινωνία, κάτι που δεν επετεύχθη στις ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Πέμπτη βραδινή σύσκεψη με υπουργούς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του ΥΠΟΙΚ.

Υπεύθυνοι προεκλογικής εκστρατείας ορίζονται οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Σταθάκης. Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ειδικά ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για Γραμματέας του κόμματος, πριν τελικά ο πρωθυπουργός επιλέξει τον Πάνο Σκουρλέτη.

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί ήδη η Επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με μέλη τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Θοδωρή Δρίτσα, Αντώνη Κοτσακά και Έφη Καλαμαρά.

 
Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM