Αντιδράσεις για την αναφορά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε «αιχμαλώτους πολέμου»

Αντιδράσεις για την αναφορά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε «αιχμαλώτους πολέμου» Facebook Twitter
5

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη σε «αιχμαλώτους πολέμου» κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών», είπε μεταξύ άλλων ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών. Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και στη συνέχεια κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να σχολιάσουν τη δήλωση. 

«Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ "αιχμαλώτους πολέμου" αλλά μας "καθησυχάζει" ότι θα ... σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε πως «ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, πρώην στέλεχος της Μαοϊκής ΠΠΣΠ, απειλεί: Θα σας συμπεριφερθούμε όπως στους αιχμαλώτους πολέμου» καταγγέλλοντας πως «το δήθεν ήπιο στυλ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια μάσκα υποκρισίας» ενώ αναρωτήθηκε «θα τον διαγράψουν κ αυτόν η όλα καλά;». 

 

Αϊβαλιώτης: Μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης  με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ», και ξεκαθάρισε ότι η φράση του ήταν χιουμοριστική. «Ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ» έγραψε.

Αντιδράσεις για την αναφορά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε «αιχμαλώτους πολέμου» Facebook Twitter

Ο κ. Αϊβαλιώτης παρέθεσε στην ανάρτησή του ολόκληρη τη δήλωσή του: «Με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι "Πολάκηδες", τέρμα.»

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αχ αυτά τα «μπουμπούκια» που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα με το ποιους καλούμαστε να ψηφίσουμε...
Άρχισαν οι γελοιότητες κάθε φιλόδοξου να εκλεγεί και προσπαθεί να ξεχωρίσει με λεκτικά τσιτάτα.Που μετά την αντίδραση, ονομάζονται "χιούμορ".Έκανε χιούμορ με την σύμβαση της Γενεύης και την ανθρωπιστική μεταχείριση των "πολιτικών" αιχμαλώτων πολέμου.Μάλιστα...Να μας λείπουν οι πολιτικοί του κούφιου λόγου, άλλωστε βαρυστομαχιάσαμε την τελευταία 4/5ετία.Μήπως να μείνει σπίτι του, από το να πληρώνουμε τη "σχολή Μεγαλοοικονόμου" ;
Δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση.Το ελληνικό κράτος ξέρει άλλωστε να φέρετε με σεβασμό και στους ηττημένους και στους αιχμαλώτους πολέμου.Ειδικά του εμφυλίου.