Μάτι και Μάνδρα: Τι ψήφισαν οι πολίτες στους δήμους που επλήγησαν από τις δύο φονικές καταστροφές

Μάτι και Μάνδρα: Τι ψήφισαν οι πολίτες στους δήμους που επλήγησαν από τις δύο φονικές καταστροφές Facebook Twitter
Μάτι και Μάνδρα έδωσαν πολύ χαμηλά ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ
5

Πώς ψήφισαν στη Μάνδρα και το Μάτι; Οι πολίτες στους δήμους και τις περιοχές που επλήγησαν από τις δυο μεγάλες καταστροφές γύρισαν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν τώρα υψηλά ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία.

Με βάση τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, η Νέα ∆ηµοκρατία κινείται πάνω από τον πανελλαδικό µέσο όρο και σηµειώνει 36,36% στην Ανατολική Αττική έναντι 26,95% το 2014 στο Υπόλοιπο Αττικής, και 26,46% στη Δυτική Αττική.

Στον ∆ήµο Μαραθώνα η Ν∆ ανεβαίνει από το 23,43% το 2014, στο 38,38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 29,7% στο 20,9%.

Στον ∆ήµο Ραφήνας-Πικερµίου η Ν∆ βρέθηκε από το 24,12% στο 39,66%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 27,2% στο 20,7%.

Στον ∆ήµο Μάνδρας-Ειδυλλίας, η Νέα ∆ηµοκρατία βρέθηκε από το 18,2% στο 32,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 27,7% στο 22,03%.

Στον ∆ήµο Μεγάρων η ΝΔ φθάνει στο 31,3% από το 19,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει µικρό ποσοστό και από το 23,7% βρίσκεται στο 22,9%.

Μόνο αισιόδοξο θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί το γεγονός πως σε όλους τους παραπάνω δήµους είναι ξεκάθαρη η πτώση της Χρυσής Αυγής.

Φανερά ενισχυµένα σε σχέση µε το γενικό ποσοστό του στην Περιφέρεια Αττικής (37,65%) είναι και τα ποσοστά του Γιώργου Πατούλη στους τέσσερις αυτούς δήµους.

Στον ∆ήµο Μαραθώνα ο Πατούλης λαµβάνει 45,48%, στη Ραφήνα 43,04%, στη Μάνδρα 48,85% και στα Μέγαρα 47,65%

Η Ρένα Δούρου, που έχει γενικό ποσοστό 19,7%, καταγράφει στον Μαραθώνα μόλις 13,22%, στη Ραφήνα 16,5% και στα Μέγαρα 15,1%, ενώ και στους τρεις αυτούς δήµους έρχεται τρίτη κάτω από τον Γιάννη Σγουρό. Στη Μάνδρα η Ρένα ∆ούρου έρχεται δεύτερη µε 18%, ενώ ο κ. Σγουρός είναι ακόµη πιο χαµηλά µε 13,7% .

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σωστά, το λογικό σύμφωνα με το σκεπτικό τους λοιπόν ήταν να δώσουν ψήφο σε ένα άλλο κόμμα που όταν ήταν κυβέρνηση δεν είχε κάνει κανένα έργο στην περιοχή εκείνη και είχε αφήσει τόσα αυθαίρετα να μπλοκάρουν κάθε δρόμο διαφυγής προς τη θάλασσα. Μας αξίζει η χώρα αυτή τελικά.
Επρεπε να επιβραβεύσει το κόμμα που την ώρα που ο κόσμος καιγόταν έστηνε SHOW!Eπρεπε να επιβραβεύσει το κόμμα που ποτέ δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για τίποτα και έβριζε τα ΘΥΜΑΤΑ!Ειλικρινά, τέτοιο κόμμα, με τέτοια αναίδεια και τέτοιο θράσσος ποτέ και πουθενά. Να σας χαιρόμαστε!
Τα συγχαρητήριά μου. Μόλις απέδειξες ότι όντως σου αξίζει αυτή η χώρα. Μια χώρα δίπολο. Αν δεν υποστηρίξεις το ένα κόμμα υποχρεωτικά υποστηρίζεις το άλλο. Όχι αγαπητέ μου! Κανέναν από αυτούς δεν υποστηρίζω. Υπάρχουν κι άλλα κόμματα ξέρεις. Να χαίρεσαι εσύ τους δικούς σου που μας έφεραν 40 χρόνια μέχρι την χρεωκοπία. Εγώ ευτυχώς μαθαίνω από τα λάθη μου και αυτό το θεωρώ ευλογία.
Να σου υπενθυμίσω πως περίπου 30 άτομα κάηκαν ζωντανά στο περίφημο κτήμα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην παραλία στην οποία είχε υψώσει αυθαίρετη μάντρα ο ιδιοκτήτης του επίσης αυθαίρετου σπιτιού στο Μάτι; Το θεωρείς πραγματικά "καραμέλα" αυτό; Ωστόσο, έχεις δίκιο. Ας αφήσουμε την καραμέλα αυτή κι ας ομολογήσουμε πως κανείς δε μπορεί να προβλέψει τους ανέμους και πως αυτοί θα επηρεάσουν μια πυρκαγιά. Εκτός κι αν όλοι εσείς είστε θεοί και γνωρίζετε τα πάντα. Έγιναν λάθη πολλά, από κάθε κυβέρνηση. Κάποια πράγματα ωστόσο είναι απρόβλεπτα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τα προβλεπόμενα. Και τα προβλεπόμενα δεν τα τήρησε ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση. Τέλος!