ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αιχμές Φίλη για την ήττα και τις ευθύνες: Φταίει και το ύφος της εξουσίας

Αιχμές Φίλη για την ήττα και τις ευθύνες: Φταίει και το ύφος της εξουσίας Facebook Twitter
3

Το ύφος της εξουσίας είναι μεταξύ των λόγων που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη.

Τους τρεις λόγους που κατά τον ίδιο προκάλεσαν την ήττα στις ευρωεκλογές περιέγραψε αναλυτικά με δήλωσή του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Νίκος Φίλης αναφέρει πως ο πρώτος λόγος είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε Μνημόνια. Ίσως ήταν λιγότερο επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε Μνημόνια με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς». Συμπλήρωσε, δε, «δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα Μνημόνια. Η ΝΔ έχασε και ανασυγκροτήθηκε και το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».

Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Φίλη ήταν ότι «σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».

Ο τρίτος λόγος κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «είναι το ζήτημα του ύφους της εξουσίας. Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μια απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».

Παράλληλα ζήτησε απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν κάναμε εκλογές (σ.σ. εθνικές) τον Μάιο». «Δεν περιμέναμε μια τόσο σημαντική ήττα και νίκη της ΝΔ. Και οι πιο απαισιόδοξοι δεν το έβλεπαν αυτό» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Όλα αυτά δεν επιλύονται με το να υποχωρήσουμε από ορισμένες αξίες της αριστεράς. Δεν είναι προοπτική να δημιουργηθεί ένα πιο θολό πράγμα» είπε ο κ. Φίλης θέτοντας ένα θέμα και κοινωνικών συμμαχιών καθώς, όπως είπε, «η σχέση μας με τις μεσαίες τάξεις περνάει η κρίση». Στο ερώτημα αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός Παιδείας απάντησε «αυτός είναι ο αγώνας» παραδεχόμενος ότι «πράγματι 9-10 μονάδες είναι μεγάλη διαφορά».

Πολιτική
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών φυσικά δεν άκουσα ούτε έναν συριζαίο να λέει πως έφταιξε. Κατ' αρχάς δεν πείσατε το λαό για το τι κέρδισε η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία.
Από πού να αρχίσω για το τι έφταιξε. Μήπως να σχολιάσω ότι έγινες υπουργός Παιδείας χωρίς να έχεις πτυχίο; Ή για τον απολυταρχικό τρόπο που λαμβάνετε τις αποφάσεις. Να σου θυμίσω μονάχα το ότι αναμόρφωσες το σχολικό πρόγραμμα με ακραία οικονομικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά χωρίς κανένα διάλογο και είχε σαν συνέπεια να στείλει εκπαιδευτικούς που δούλευαν ως συμβασιούχοι στο ταμείο ανεργίας, ενώ παράλληλα έκανες ανακοινώσεις ότι δεν θεωρείται απόλυση αναπληρωτή η μη επαναπρόσληψή του. Άντε γεια!!!