Εκλογές 2019: Σαρωτική κυριαρχία της ΝΔ στις περιφέρειες - Οι μάχες για τον β' γύρο

Εκλογές 2019: Σαρωτική κυριαρχία της ΝΔ στις περιφέρειες - Οι μάχες για τον β' γύρο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Σαρωτική ήταν η νίκη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις περιφέρειες καθώς σε πέντε περιφέρειες οι υποψήφιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδείχθηκαν νικητές από τον πρώτο γύρο. 

Από την πρώτη Κυριακή εξελέγησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο και ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία. «Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου προς όλους: θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας που έκανε λόγο για «μεγάλη και καθαρή νίκη» στις Περιφερειακές Εκλογές και επισήμανε ότι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας «με τη θετική τους ψήφο αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, κρατώντας όρθια τη Μακεδονία στα πιο δύσκολα χρόνια».

«Έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται για να οδηγήσουμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα την Περιφέρειά μας στο μέλλον. Έδωσαν ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να χτίσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη Μακεδονία. Επιβράβευσαν τη σταθερή επιλογή μας να κινηθούμε πέρα και έξω από διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τους πολίτες, τους εθελοντές, τους συνεργάτες του, τους υποψηφίους της παράταξής του «Αλληλεγγύη» και την οικογένειά του που, όπως είπε, στάθηκε δίπλα του και σε αυτή τη μάχη. «Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός σημείωσε σε δήλωσή του ότι «οι Θεσσαλοί έγραψαν ιστορία» και συμπλήρωσε ότι «δώσαμε ένα μήνυμα ενότητας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς». Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός είπε ότι «η αυτοδιοίκηση δεν είναι εργαλείο κομματικό, αλλά ανθρώπινο για να πάμε πιο μπροστά», ενώ αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα είπε ότι από την πλευρά του υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και μεγαλύτερη διάθεση για προσφορά.

Προβάδισμα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής

 

«Σήμερα έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη Νέα Αρχή για την Αττική. Το προβάδισμα με γέμισε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης που κυριάρχησε στις χθεσινές εκλογές έναντι της Ρένας Δούρου και προσέθεσε: «Δεν εφησυχάζουμε. Την επόμενη Κυριακή θα γίνει το καθοριστικό βήμα για την οριστική αλλαγή στην περιφέρεια. Θα μπει τέλος στην περίοδο της απραξίας, της αλαζονείας, της παρακμής». Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «ενωμένοι θα κάνουμε περήφανους τους πολίτες της Αττικής», και τόνισε ότι ότι κατά το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο «επιδιώξει συνεργασία με όλους».

 

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Η αγάπη και η στήριξή σας είναι η καλύτερη απάντηση στις συκοφαντίες και τις χυδαιότητες που οργάνωσαν κάποιοι και ακούγαμε τόσους μήνες σε βάρος μου για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες. Για να κρύψουν το πραγματικό και μετρήσιμο έργο μας», ανέφερε η Ρένα Δούρου προσθέτοντας πως «η μεγάλη μάχη είναι πλέον μπροστά μας». Η κ. Δούρου ανέφερε ότι «θα δώσουμε τη μάχη για να μην πάρουν τα ηνία των ζωών μας όσοι κατέστρεψαν τις ζωές μας και θέλουν σήμερα να παρουσιάζονται ως σωτήρες», και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζί της τη μάχη για να συνεχιστεί «η ρότα του έργου που έχει γίνει για την Αττική της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της προόδου». 

  

Ο δεύτερος γύρος 

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο υποψήφιος της ΝΔ Χρήστος Μέτιος οδηγεί την κούρσα. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προηγείται ο υποψήφιος της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Απόστολο Κατσιφάρα. Σαφές προβάδισμα εμφανίζει και η υποψήφια της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα, για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έναντι του νυν περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωροου Γαλατσιάτοου, ενώ ντέρμπι καταγράφεται στην περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ του Παναγιώτη Νίκα και του Πέτρου Τατούλη. Στο Βόρειο Αιγαίο προηγείται η νυν περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου έναντι του Κωνσταντίνου Μουτζούρη. Σε ότι αφορά τη Στερεά Ελλάδα ο υποψήφιος της ΝΔ Φάνης Σπανός θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Απόστολο Γκλέτσο. 

Επικράτηση Αρναουτάκη στην Κρήτη

 

Στην Κρήτη εκ νέου περιφερειάρχης θα είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξασφάλισε την εκλογή του από τον πρώτο γύρο. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM