Εκλογές 2019: Αθήνα - Δέκα παρατάξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Εκλογές 2019: Αθήνα - Δέκα παρατάξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Την επόμενη εβδομάδα θα αναμετρηθούν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ ένα νέο σκηνικό διαμορφώνεται καθώς δέκα παρατάξεις θα εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. 

Σαφές προβάδισμα νίκης στο β΄γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, έχει στον δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, με το 41,67% που έλαβε χθες, καθώς και με την πολύ μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο στην τελική αναμέτρηση, τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έλαβε το 16,96% των ψήφων. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όμως, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, όποιος από τους δυο και αν εκλεγεί δήμαρχος δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής που ίσχυσε στην κατανομή των εδρών. Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με δέκα παρατάξεις να εκπροσωπούνται, αριθμός ρεκόρ μετά τη μεταπολίτευση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με καταγεγραμμένο το 98,41% των τμημάτων η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά» θα έχει 21 έδρες, η «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου θα έχει 8 έδρες, η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ», που έλαβε το 13,8% των ψήφων, 6 έδρες και η παράταξη « Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη με 10,57 % των ψήφων, 5 έδρες.

Από μια έδρα θα έχουν ο συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», του Γιώργου Καραμπελιά με 2,2% των ψήφων που έλαβε, η «Αθήνα και πάλι Αθήνα» του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με 2%, η παράταξη «Αθήνα το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου με 1,57%, η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου με 1,54% και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο» της Κωνσταντίνας Ρέππα με 1%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ