Βερναρδάκης: Δεν αποκλείεται να γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

Βερναρδάκης: Δεν αποκλείεται να γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου, δεν απέκλεισε αυτό το σενάριο, αναγνωρίζοντας πως «κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική».

Ερώτηση: «Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;»

Βερναρδάκης: «Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική». 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βερναρδάκης σημείωνε χαρακτηριστικά: «Αρχίζουμε από τις ευρω-εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, αλλά ο τελικός μας στόχος, για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και τους ατομικιστές, είναι οι Βουλευτικές εκλογές».

Πολιτικοί αναλυτές πάντως, εκτιμούν πως η ημερομηνία των εκλογών ενδέχεται να εξαρτηθεί από τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στις ευρωεκλογές. Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ πάντως, προέβλεπε προβάδισμα 7% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 7%.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκτιμήσει, σε συνέντευξή του στον Alpha πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν «για άλλη μία φορά» την Κυριακή. 

 Το επίμαχο απόσπασμα στο 11:10

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Οπως το βλεπω, ο μονος τροπος για εκλογες τον Ιουνιο ειναι αν η διαφορα ηττας, επειδη η ηττα ειναι δεδομενη, παιξει στο 3-4%, οποτε σου λεει ο εξυπνος ο Αλεξης ας συνεχισω να ταζω παροχες αφου τσιμπαει ο "σοφος"¨λαος. Ικανους τους εχω για 14η συνταξη τον Ιουνιο χωρις καμια αιδω.Βεβαια αν ο σβερκος κοκκινησει απο το αποτελεσμα των εκλογων, σιγουρα θα το τραβηξουν μεχρι Οκτωμβρη και θα τους τραβανε με το ζορι απο τις υπουργικες καρεκλες...