Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου, δεν απέκλεισε αυτό το σενάριο, αναγνωρίζοντας πως «κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική».

Ερώτηση: «Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;»

Βερναρδάκης: «Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική». 

 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βερναρδάκης σημείωνε χαρακτηριστικά: «Αρχίζουμε από τις ευρω-εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, αλλά ο τελικός μας στόχος, για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και τους ατομικιστές, είναι οι Βουλευτικές εκλογές».

 

Πολιτικοί αναλυτές πάντως, εκτιμούν πως η ημερομηνία των εκλογών ενδέχεται να εξαρτηθεί από τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στις ευρωεκλογές. Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ πάντως, προέβλεπε προβάδισμα 7% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 7%.

 

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκτιμήσει, σε συνέντευξή του στον Alpha πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν «για άλλη μία φορά» την Κυριακή. 

 

 Το επίμαχο απόσπασμα στο 11:10