Ο Λαφαζάνης μήνυσε τον Τσίπρα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος

Ο Λαφαζάνης μήνυσε τον Τσίπρα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα, της Ξένης Δημητρίου, της Όλγας Γεροβασίλη και «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με τις πολιτικές δικαστικές διώξεις σε βάρος του για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μετά την κατάθεση της μήνυσης, την οποία έκανε συνοδευόμενος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Άρη Κωνσταντακάκη και Σαράντου Θεοδωρόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος μου γιατί ειρηνικά προάσπιζα τις πρώτες κατοικίες από τους πλειστηριασμούς, συνιστούν πρώτου μεγέθους πολιτική ανωμαλία ενόψει εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν την ΛΑΕ, στο πρόσωπο της οποίας βλέπουν τον κατ' εξοχή αντίπαλό τους και αντίπαλο του σημερινού φαύλου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ. 

«Με τη μήνυσή μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως γραμματέα της ΛΑΕ και την ίδια την ΛΑΕ ενόψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών. Μηνύω και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών. Μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM