Δημοσκόπηση: Στο 4,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση: Στο 4,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται με 28,2% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται, σύμφωνα με την Prorata, στο 4,9%, την ώρα που η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 14,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,7% ενώ κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν φαίνεται να πλησιάζει το όριο του 3%, που εξασφαλίζει κάποια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τέλος, το 4,8% των ερωτηθέντων απαντά πως σκοπεύει να ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για τις παροχές της κυβέρνησης. Για την 13η σύνταξη, το 20% λέει πως αισθάνεται ανακούφιση και το 16% ικανοποίηση, με τις θετικές αντιδράσεις να συγκεντρώνουν αθροιστικά 36%. Ωστόσο στον αντίποδα το 31% δηλώνει πως αισθάνεται δυσπιστία και το 13% αποστροφή (αθροιστικά 44%). Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφήνει αδιάφορο το 19% των ερωτηθέντων. 

Διαφορετική είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο, όπου αθροιστικά το 60% των ερωτηθέντων αισθάνονται είτε ικανοποίηση είτε ανακούφιση από τις δεδηλωμένες προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ το 31% (πάλι αθροιστικά) δηλώνει ότι νιώθει είτε δυσπιστία (26%) είτε αποστροφή (5%). 

Συνολικά για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πάντως, το 67% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θα επηρεάσουν την ψήφο τους ενώ το 9% λέει ότι οι παροχές που ανακοινώθηκαν άλλαξαν «πολύ» την απόφαση του. Το 12% απαντά «αρκετά» και ένα άλλο 12% «όχι και τόσο».

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM