Τσίπρας από Πειραιά: Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής

Τσίπρας από Πειραιά: Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2

Βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην διάρκεια ομιλίας του στον Πειραιά το βράδυ της Κυριακής.

«Αντέξαμε στη φουρτούνα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι». «Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός». 

«Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Που πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουν;», αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά; Που πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος».

«Έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος», είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή». «Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία. Το ρεύμα νίκης εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα . Δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στον Πειραιά είπε πως «ήταν πάντοτε όχι πειραματόζωο, όχι πείραμα μετά - δημοκρατίας αλλά το πεδίο της μάχης των αγώνων του δημοκρατικού λαϊκού και εργατικού κινήματος». «Ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη, του Γόδα, της Αντίστασης, της Ηλεκτρικής, της απαρχής του οργανωμένου εργατικού κινήματος δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων και βαρόνων εκτός δημοκρατικού ελέγχου», πρόσθεσε. «Είναι μεγάλη μου χαρά τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας. Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας την πόλη της εργατιάς την πόλη της νιότης και των ναυτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για συσσώρευση δεκάδων μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν την αντιπολίτευση. «Συσσωρεύοντας χρήμα δύναμη και μέσα ενημέρωσης είχαν ένα σκοπό να στρέψουν το δικό μας όπλο εναντίον μας και το δικό μας όπλο δεν ήταν τίποτε άλλο από το λαϊκό κόσμο και επειδή ο Πειραιάς είναι η πόλη του λαϊκού κόσμου, πρώτα στον Πειραιά κάνουν αυτό το μεγάλο πείραμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στόχος ήταν να «δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαϊκό κόσμο για τις προθέσεις μας, την εντιμότητα μας, τους στόχους μας».

«Δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Τουλάχιστον να μην τρομάζεις τον ελληνικό λαό και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός μας τους καταλαβαίνει τόσο αρχίζει και τρομάζει με την παρουσία τους, είτε του πραγματικού και φανερού αρχηγού είτε του κρυφού αρχηγού. Όσο τους γυρνάει την πλάτη ο ελληνικός λαός τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με ακόμα περισσότερη λύσσα και με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι εικονική πραγματικότητα των μετρήσεων των στατιστικών των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά τους στήνεις. Νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν τη δίκη τους παράγκα της επικοινωνίας για να κερδίσουν τον αγώνα κάνουν μεγάλο λάθος. Μπορεί να έχουνε χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους να αγοράσουν βουλευτές να αγοράσουν εφημερίδες να αγοράσουν δημοσιογράφους μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υπενθυμίζω ότι the tsipras είχε πει τις προάλλες ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να χάσει τις εκλογές. Επανέλαβε δηλαδή την ίδια υπερβολή που είχε χρησιμοποιήσει το 2015, όταν τον ερώτησε ο Χατζηνικολάου εάν υπήρχε πιθανότητα να πει όχι η Μερκελ.
"...μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας"Ποιος μιλάει για εξαγορά ψήφου? Ο άνθρωπος που δεν αφησε προεκλογικη παροχη που να μη δώσει, στο παρα πεντε απο τις εκλογες? Και ολα όσα δίνει είναι φόροι της μεσαίας τάξης που στράγγισε κι αφάνησε. Με τις ελίτ ήταν κάτι παραπάνω από φιλικος κι αυτές είναι που είχαν τα περισσότερα οφέλη και παραχωρούν τις θαλαμηγούς.Τα παιδιά που μετανάστευσαν, από τη μεσαία τάξη προέρχονται. Αφαίρεσε το μέλλον μιας γενιάς για να την εξουσία που τόσο αγάπησε. Μάζεψε όλο το βαθύ διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ για κομματικό στρατό και τολμάει να πιάνει στο στόμα του τον Λαμπράκη και τον Παύλο Φύσσα, ενώ προχτές μιλούσε για τον Βελουχιώτη. Η δημαγωγία πιάνει στην ταλαιπωρημένη εργατική τάξη που αναζητάει ελπίδα κι αυτό το ξερει καλά. Άλλωστε στον Πειραιά κερδίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά της και η ΧΑ.