Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Μαξίμου και Μητσοτάκη για τα εργασιακά - Τι λέει η εταιρεία Παπαστράτος

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Μαξίμου και Μητσοτάκη για τα εργασιακά - Τι λέει η εταιρεία Παπαστράτος Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ύστερα από τις χθεσινές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «επταήμερη εργασία» αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη σε μια επιχείρηση. Στο θέμα τοποθετήθηκε και η εταιρεία Παπαστράτος, η οποία χρησιμοποιήθηκε σαν παράδειγμα στην ανακοίνωση της ΝΔ. 

«Με την συγκατάθεση των εργαζομένων εφαρμόζουμε στην Παπαστράτος την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Παπαστράτου, Ιάκωβος Καργαρώτος. Ο κ. Καργαρώτος διευκρίνισε ότι η εταιρία επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της 7 ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους εργαζόμενους, καθώς με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο.

Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσής κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται μόνο σε 11 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δύο συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας και θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους όταν αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση και ακολούθως και η παραγωγή.

Ο κ. Καργαρώτος αποκάλυψε, ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε ως μέρος της επένδυσης της και την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Τζανακόπουλος: O Mητσοτάκης θέλει να καταργήσει το πενθήμερο 

 

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τις χθεσινές τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρυφή ατζέντα καθώς δηλώνει επίσημα τη θέση του για επταήμερη εργασία, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και της επιστροφής του κανόνα του 1 προς 5 στο Δημόσιο.

Σχετικά με την αντιπαράθεση Μ. Μαξίμου - Ν.Δ. με αφορμή την 7ήμερη εργασία καταλόγισε ψεύδη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα μετά την «αποκάλυψη του κ. Μητσοτάκη». «Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες και εντελώς διαφορετικό η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουκος υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να καταργηθεί το 5νθήμερο.

 Μητσοτάκης: Απελπισμένος ψεύτης ο Τσίπρας 

 

Σε νέα δήλωση σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας «την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα», προσθέτοντας πως «η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη και το ΕΚΑΣ».


Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση με αφορμή τη δήλωσή του για τα εργασιακά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 7ήμερης εργασίας», επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκε δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές.

«Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε. Οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, που θέλουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΙΝΑΛ: Επιστροφή στο χθες η τοποθέτηση Μητσοτάκη

 

Τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και το Κίνημα Αλλαγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης δέσμιος των πιο ακραίων συντηρητικών πολιτικών, αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ψηφιακή εποχή και η νέα τεχνολογία μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με τη μείωση του χρόνου εργασίας και την ευημερία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Αυτό συνιστά πρόοδο. Ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της γυναίκας.

Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και επιστροφή στο χθες» υποστήριξε το ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM