Μητσοτάκης: Κατέρρευσε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Κατέρρευσε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Ανέβασε τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη «χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση».

Για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για την πρώτη ευκαιρία των πολιτών ύστερα από 4 χρόνια, να «απαντήσουν στα ψέματα, στους φόρους, στον διχασμό και στην εθνική "πληγή" της Συμφωνίας των Πρεσπών». Παράλληλα κατηγόρησε το Μαξίμου ότι δεν επιστρέφει την 13η σύνταξη στους δικαιούχους, όπως διατείνεται, αλλά η ρύθμιση αποτελεί «προεκλογικό επίδομα»: «Το δίνετε μπας και ανακόψετε τη συντριβή σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της Πειραιώς για προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. 

«Σε 16 ημέρες θα μιλήσει ο λαός. Με την ψήφο τους θα φωνάξουν ως εδώ στην κυβέρνηση της φτώχειας, των φόρων και των εθνικών πληγών γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας ταύτισε την κυβέρνησή του με την «αλαζονική, επιθετική και φασιστική» συμπεριφορά του υπουργού. 

Για τα σκάφη και τις διακοπές

«Η συζήτηση για τα κότερα είναι βαθιά πολιτική συζήτηση, γιατί ο πολιτικός και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδιωτική ζωή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τη σχέση τους με την ελίτ και κάνεις διακοπές σε πανάκριβο σκάφος πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τις συνέπειες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαιτώντας από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν όντως η κυβέρνηση έχει προτείνει για «αθάνατη» της Ολυμπιακής Επιτροπής την Κατερίνα Παναγοπούλου, στο κότερο της οποίας έκανε διακοπές τον περυσινό Αύγουστο.

«Ηθική ανωτερότητα δεν έχει καμία παράταξη και η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα και μία μεγάλη νίκη» για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όσους υπέστησαν το «ιδιότυπο ιδεολογικό bullying» από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν απειλούμε δημοσιογράφους ότι θα τους βάλουμε τρία μέτρα κάτω από τη γη, ούτε ελπίζουμε να βάλουμε πολιτικούς αντιπάλους φυλακή».

Για την αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε ότι η συζήτηση «εκτραχύνθηκε»: «Όλοι με ξέρουν και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Όμως κάνει λάθος ο Τσίπρας αν νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου», συνέχισε, απαντώντας του με στίχους του ποιητή Αναγνωστάκη «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στην δική σου». 

Για τον Πολάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Ο Πολάκης επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής και μείωσε έναν επιστήμονα με αναπηρία. Αν ο Τσίρπας τον είχε αποπέμψει τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, παραδεχόμενος πως κακώς ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Κεφαλογιάννης χρησιμοποίησε παραποιημένες φωτογραφίες από τη χούντα, υποστηρίζοντας πως σε αυτές φαινόταν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα. 

 

«Τσίπρας ίσον πολάκης, Πολάκης ίσον τσίρπας  ΣΥΡΙΖΑ ίσον Πολάκης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ήθελε να καλύψει τον Πολάκη και να τον «κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα». «Ο Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του. Παρακολουθώ τη Βουλή από 15 χρονών, δεν θυμάμαι κανέναν πρωθυπουργό να απευθύνεται με αυτό το ύφος σε οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο. Όταν μου μιλάτε στον ενικό, δεν θίγετε εμένα, αλλά το αξίωμά σας», συνέχισε. «Ο Στέλιος (σ.σ Κυμπουρόπουλος) δεν ζήτησε τίποτα άλλο παρά μόνο ίσες ευκαιρίες και σας ενοχλεί που συντάχθηκε μαζί μας και είναι δικός μας υποψήφιος. Πείτε ένα mea culpa, όχι για εμάς αλλά για τον Στέλιο», κατέληξε.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Περί "ηθικού πλεονεκτήματος" που κληροδοτείται στα τέκνα/εγγονούς/δισέγγονους, and so on: Υπάρχει (SPOILER ALERT) το διήγημα "Tema del traidor y del héroe" ("Το Μοτίβο/Θέμα του Προδότη και του Ήρωα") του Μπόρχες, από τα Ficciones. Το οποίο έχει διασκευαστεί από τον Ούγκο Πραττ ("Κονσέρτο σε Ο' Ελάσσονα για Άρπα και Νιτρογλυκερίνη)" καθώς και τον Μπερτολούτσι ("Η Στρατηγική της Αράχνης"). Όπου ο ήρωας Ιρλανδός αντιστασιακός (Ιταλός αντιφασίστας στον Μπερτολούτσι) αποδεικνύεται πράκτορας (των Άγγλων/Φασιστών αντίστοιχα) ενώ ο πραγματικός ήρωας είναι, τελικά, ο θεωρούμενος από όλους ως προδότης αρχηγός τής αστυνομίας, συνεργάτης των Άγγλων/Φασιστών--αλλά στην πραγματικότητα κατάσκοπος της αντίστασης (που αποκαλύπτεται από τον εχθρό και εκτελείται μυστικά χωρίς να μαθευτεί η αλήθεια, παρά μόνο από τον ίδιο τον γιο του ψεύτικου "ήρωα" δεκαετίες αργότερα--στον Μπερτολούτσι αν θυμάμαι καλά αυτό το τελευταίο).Ας συζητήσουμε λοιπόν για τα 86 δισ, τον Βαρουφάκη, τα πάμπολλα παραδείγματα ελλείψεως δημοκρατικού ήθους, τις συνωμοσίες και τις σκεωρίες, την χρεοκοπία της ΔΕΗ, τους Παπάδες, τους Καμμένους, την εκούσια καταστροφή της μεσαίας τάξης, το δολοφονικό φιάσκο στο Μάτι, την αλαζονεία των ανίκανων, την πρωτοφανή υποκρισία και τον κυνισμό...Γενικά ας ασχοληθούμε εντατικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και το ύφος και ήθος της ΠΦΑ, όλα αυτά δηλαδή που ζήσαμε και που μας αφορούν άμεσα. Και ας αφήσουμε το απώτερο "ηρωικό" παρελθόν στην μελέτη των ιστορικών, καθώς και στους σοβαρούς καλλιτέχνες και τους ευφυείς εξ υμών--διότι ως λυσάρι και τυφλοσούρτης για το μέλλον είναι μάλλον άχρηστο, χώρια που συχνά κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές για τους αδαείς και τους φανατικούς..
"η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα και μία μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία" Πηγή: www.lifo.grΚόψτε κάτι, δεν έκανε τίποτε η ΝΔ για να έχει καταγάγει νίκη, μόνοι τους εκτέθηκαν οι Συριζαίοι. Ψήφο διαμαρτυρίας θα πάρετε αν δεν το έχετε καταλάβει - αν πάρετε, τελικά, με κάτι Κεφαλογιάννηδες ...-, όχι ψήφο εκτίμησης και θαυμασμού για το πολιτικό έργο σας. Δεν θέλουμε πια όλοι οι κόκορες/πολιτικοί αρχηγοί να μας αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν κότες.