Ο Τσίπρας απαντά στον Μητσοτάκη για τον πατέρα του και τη χούντα: Άθλιος που συκοφαντεί νεκρούς

Ο Τσίπρας απαντά στον Μητσοτάκη για τον πατέρα του και τη χούντα: Άθλιος που συκοφαντεί νεκρούς Facebook Twitter
16

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σήμερα σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για όσα είπε χθες ο αρχηγός της ΝΔ για τον πατέρα του πρωθυπουργού και την χούντα των συνταγματαρχών. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συκοφάντηση νεκρών και «ανείπωτη αθλιότητα». «Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, σε μία μακροσκελή ανάρτηση που έχει ήδη γίνει viral. «Ο πατέρας μου δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο για να μπορεί κανείς να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τη ζωή και τη περπατησιά του. Όσοι τον ζήσανε και τον γνωρίσανε έχουν καθαρή εικόνα που κανείς συκοφάντης, καμία αθλιότητα δε μπορεί να τη διαβάλλει», γράφει χαρακτηριστικά. 

Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε λίγο και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα. Μην μου ακούτε το δάχτυλο για την οικογένειά μου γιατί θα τα ακούσετε και εσείς»

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δε θέλησα να δώσω συνέχεια στον κατήφορο της αθλιότητας, με δεύτερη απάντηση στον υβριστή. Προτίμησα έναν στίχο του Αναγνωστάκη.

»Επειδή όμως το να υβρίζει και να συκοφαντεί κανείς ζώντες είναι μια φορά αθλιότητα, το να υβρίζει και να συκοφαντεί νεκρούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανείπωτη αθλιότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν.

»Ο πατέρας μου δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο για να μπορεί κανείς να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τη ζωή και τη περπατησιά του. Όσοι τον ζήσανε και τον γνωρίσανε έχουν καθαρή εικόνα που κανείς συκοφάντης, καμία αθλιότητα δε μπορεί να τη διαβάλει. Στο ορεινό Αθαμάνιο της Άρτας που γεννήθηκε και μεγάλωσε από μια φτωχή οικογένεια, στα Γιάννενα, που πήγε στο μικρό Πολυτεχνείο και αργότερα στη Ξάνθη, στη Καβάλα, στη Κρήτη, στη Πρέβεζα, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Αραβία όπου δούλεψε σκληρά και έντιμα για να ζήσει την οικογένειά του.

»Στη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης όμως που δεν τον γνώρισε και δεν τον έζησε, το ψέμα και η αθλιότητα διαδίδεται και όταν δεν λάβει απάντηση κατακάθεται ως πλαστογραφημένη αλήθεια. Εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την εκλογή μου ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε από διαφορά περιθωριακά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Ακροδεξιάς η αστήρικτη κατηγορία ότι ο πατέρας μου ήταν φίλος της Χούντας και ότι δήθεν ήταν ιδιοκτήτης μιας Τεχνικής εταιρείας με την ονομασία Σκαπανέας που έπαιρνε, λένε, έργα από τη Χούντα.

Αρχικά δεν έδωσα σημασία. Όταν αυτά τα επανέλαβε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κος Καρατζαφέρης, του απάντησα δημόσια. Προς τιμήν του δεν επανήλθε. Επανήλθαν όμως τα κίτρινα αντικυβερνητικά έντυπα όταν εκλέχτηκα πρωθυπουργός αναπαράγοντας την αθλιότητα. Ούτε τότε έδωσα σημασία. Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή. Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση. Όχι στο τίποτα του κου Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια.

»Ο πατέρας μου λοιπόν, ο Παύλος Τσίπρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή και δημοκρατική οικογένεια σε ένα χωριό που στην Αντίσταση ήταν με το ΕΑΜ. Ο πατέρας μου περιέγραφε με καμάρι ότι ο πάππους μου, που δε γνώρισα γιατί έφυγε νέος από τη ζωή, ήταν γραμματέας του χωριού διορισμένος από το ΕΑΜ και στο φτωχικό του σπίτι έμενε η ηγεσία του ΕΛΑΣ όταν περνούσε από το χωριό. Στα δύσκολα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους αυτός ήταν ο λόγος που η οικογένειά του όπως όλες που ήταν με το ΕΑΜ στη κατοχή, βρέθηκε στο περιθώριο.

»Κατάφερε όμως, όπως πολλοί άλλοι, παρά τη φτώχεια να μάθει γράμματα και με το υστέρημα της οικογένειας να σπουδάσει μηχανικός στα Γιάννενα και ο αδελφός του στην Αθήνα. Στη δεκαετία του 60, ξεκίνησε να δουλεύει ως νέος μηχανικός σε δημόσια έργα σε μια εποχή δύσκολη για όσους είχαν γκρίζο φάκελο κοινωνικών φρονημάτων. Παρ' όλ' αυτά με σκληρή δουλειά κατάφερε, όπως πολλοί άλλοι να περάσει από τη φτώχεια στη μεσαία τάξη. Τα πολιτικά του φρονήματα δεν άλλαξαν ποτέ. Αγόραζε την Αυγή και μια δεύτερη εφημερίδα πάντα για να την τυλίγει για να μην τον βλέπουν.

»Δεν ήταν οργανωμένος στην Αριστερά αλλά ψήφιζε πάντα την ΕΔΑ, όταν μπορούσε. Γιατί στις εκλογές της μεγάλης πόλωσης και της τρομοκρατίας οι εγκάθετοι του καθεστώτος στο χωριό τον απειλούσαν να μην εμφανιστεί στο εκλογικό τμήμα. Αργότερα όταν ήρθε η Χούντα άρχισαν τα προβλήματα. Όχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί τους αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος. Τον Οκτώβρη του 67 δούλευε μαζί με τον αδελφό του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής Άμυνας. Έτσι συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στη πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.

»Η Χούντα τους αναζήτησε. Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει. Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα.

Έμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη γιατί δε βρέθηκαν επαρκή στοιχεία. Αποφυλακίστηκε μεν, αλλά το μητρώο φρονημάτων του έγινε ακόμη βαρύτερο. Έτσι το 70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Και λίγο αργότερα, το 72 αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία.

»Ύστερα ήρθε η μεταπολίτευση. Ο πατέρας μου εντάχθηκε όπως χιλιάδες αριστεροί και ΕΑΜογενείς στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή. Στήριξε με πάθος το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν δουλειές ή εύνοια. Θυμάμαι ακόμη τους μεγάλους τσακωμούς μας στο οικογενειακό τραπέζι το 89, όταν εγώ και τα αδέλφια μου, οργανωμένοι στην Αριστερά επικροτούσαμε τις αποφάσεις του Κόμματος και αυτός υπερασπιζόταν με πάθος τον Παπανδρέου. Αυτή είναι συνοπτικά η αληθινή οικογενειακή μου ιστορία.

»Δεν ισχυρίζομαι ότι ο πατέρας μου ήταν αντιστασιακός. Ανήκε όμως, στη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων που παρά το ότι δε βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της αντίστασης είχαν πάντα καθαρή τη συνείδηση και το πολιτικό τους φρόνημα. Κατάφερε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά, όχι να κάνει μεγάλη περιουσία αλλά να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια. Και θα τον θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και περηφάνεια».

Πολιτική
16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM
Παππάς: «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν έγιναν τα Τέμπη, και εσείς θα παραιτηθείτε»

Πολιτική / Παππάς: «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν έγιναν τα Τέμπη, και εσείς θα παραιτηθείτε»

«Είναι οι μέρες που τελειώνει το κρυφτό και για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Καραμανλή» τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
...Καλά, σε μία τεχνική εταιρεία που υπήρξε τέτοιας εμβέλειας (Σκαπανέας) ακόμη και ανενεργή σήμερα, δεν υπάρχουν σχετικά έγγραφα ιδιοκτησίας και διοικήσεως, καταστατικά ή κάποια βιβλιογραφία τελοσπάντων; Ο κάθε ένας, επιπέδου κατοχικά μακελειά, μπορεί να βγαίνει και να ισχυρίζεται ό,τι του κατέβει στο κεφάλι;(2006) Η πορεία του "Σκαπανέα" στα δημόσια έργα, Πλέθρον http://www.biblionet.gr/author/67185+"Το Ιράν, οι Έλληνες εργολάβοι και το κακό προηγούμενο""(...) Οι παλαιότεροι μηχανικοί, πάντως, έχουν δυσάρεστες εμπειρίες από το Ιράν καθώς ήταν η αιτία κατάρρευσης μιας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας, του «Σκαπανέα», που είχαν ιδρύσει το 1963 οι Αλέκος Λαναράς, Ίων Παράσχης και Νίκος Καββαδάς (...)"https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1168757/to-iran-oi-ellhnes-ergolavoi-kai-to-kako.html+Λεύκωμα Β11: ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ''Ο ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ''Ελληνική Εργοτεχνική και Εργοληπτική Ιστορία (1836 – 2014)ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ1. Έτος Ιδρύσεως: 1962 2. Ιδιοκτησία:α) Αλέξανδρος Ζαφειρίου Λαναράς (Αίγυπτος, 1926 – Αθήναι, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015), Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1949) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Α. Μ. Τ.Ε.Ε.: 4.519).β) Ίων Νικολάου Παράσχης (1926 – Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013), Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1949) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Α. Μ. Τ.Ε.Ε.: 4.558).γ) Νικόλαος Ευσταθίου Καββαδάς (Αθήναι, 1926 – Αθήναι, 1980), Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1949), Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Α. Μ. Τ.Ε.Ε.: 4.585).δ) Γεώργιος Ιωάννου Αραχωβίτης, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1944) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Α. Μ. Τ.Ε.Ε.: 3.721).ε) Γεώργιος Χαραλάμπου Κύριλλος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1932) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Α. Μ. Τ.Ε.Ε.: 1.891).https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1028832073899207&type=1
Δεν ειναι η Σκαπανεας αλλα ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΤΕ - ιδιοκτησια Παυλου και Ηρακλη Τσιπρα, με αφθονα δημοσια εργα επι χουντας, και με εφοριλικι στον Χουντικο Παναθηναικο του Γουεμπλει την επισημη ομαδα της Χουντας. Εκτος αν μου πεις τωρα οτι ηταν η St Pauli της εποχης και τοσες δεκαετιες εχει γινει παρεξηγηση
...Α μάλιστα, μάλιστα, τώρα δεν αφορά στην θρυλική "Σκαπανέας" (βλ. All over the internets: "Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την παρελθούσα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) ) έδινε αφειδώς έργα Στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου"), αλλά στην Ηρακλής ΑΤΕ.Μην ανησυχείς, πάντως, ενημερώθηκα:https://www.google.com/amp/s/www.protagon.gr/themata/telika-poses-texnikes-etaireies-eixe-i-oikogeneia-tsipra-44341833964/amphttps://www.google.com/amp/s/www.ethnos.gr/politiki/38032_ayti-einai-i-alitheia-gia-tis-drastiriotites-toy-patera-tsipra-epi-hoyntas%3famphttps://www.google.com/amp/s/www.in.gr/2019/05/10/politics/kyvernisi/ti-synevi-ton-patera-kai-ton-theio-tou-aleksi-tsipra-osa-leei-o-foivos-ioannidis-gia-ti-xounta/amp/
Εμένα πάλι, λίγο μ' ενδιαφέρει τι έκανε ο πατέρας του. Μ' ενδιαφέρει όμως τι έκανε και τι δεν έκανε ο ίδιος. Ένας ανεπάγγελτος, ένας απίστευα αμόρφωτος τύπος (Λέσβος-Μυτιλήνη, camel & queue, κτλ), ακροβάτης της πολιτικής χυδαιότητας, έφτασε να γίνει πρωθυπουργός. Στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, αλλά μακροπρόθεσμα η τύχη δεν φτάνει. Τα ψωμιά τελειώνουν. Έπαιξε τα ρέστα του με τις τελευταίες πολιτικές ίντριγκες και τις παροχές, μπας και αλλάξει το κλίμα. Όμως, η σημερινή δημοσκόπηση δείχνει ότι η κοινωνία του γυρίζει την πλάτη. Θα πάρει ευχαρίστως ότι της δώσει αλλά δεν θα ανταποδώσει. Ο ίδιος δεν έχει άλλες παροχές να δώσει. Πώς θα πάει έτσι μέχρι τον Οκτώβριο, με την αντιπολίτευση να έχει σίγουρα πολιτικούς και μικροπολιτικούς άσσους στο μανίκι;Αν η διαφορά είναι αυτή που αποτυπώνεται σήμερα, αυτό προκαλεί νεύρα και χυδαίες επιθέσεις στον Κυμπουρόπουλο(!). Ο Τσίπρας βλέπει το τέλος να είναι κοντά. Θα αφήσει πίσω του μια κοινωνία τόσο διαιρεμένη, που μακάρι να βρει τον δρόμο της γρήγορα.
Επι Χουντας δεν επαιρνες διαβατηριο για ταξιδια στο εξωτερικο ποσο μαλλον στην Σ. Αραβια αν ησουν αντιπαλος του καθεστωτος ουτε απο μακρια. ΕΙναι κοινος τοπος οτι υποστηρικτες της χουντας γιναν φανατικοι πασοκοι οταν ανιχνευσαν το παραδακι.
Ο πατέρας μου εντάχθηκε όπως χιλιάδες αριστεροί και ΕΑΜογενείς στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή. Πηγή: www.lifo.grΌταν σας λέγανε για 1η φορά αριστερά, τελικά μούφες λέγανε.Όταν σας λέγανε η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ και αυτό μούφα ήταν.Όταν σας λένε ότι η αριστερά δεν ευθύνεται για την κατάρευση της χώρας είναι για να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους.
Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης ηταν αυτος που έφερε τη Χουντα με την Αποστασία και την τεραστια ανωμαλία που αυτη επέφερε τη διετια 1965-67! Η βιβλιογραφια και η τεκμηριωση για το συγκεκριμενο θεμα ξεπερνα καθε προηγουμενο, ως γνωστον (να θυμισουμε μονο τη φραση του δεξιου Παν. Κανελλοπουλου " τη απόσπασις των αναγκαίων βουλευτών έγινε με εξαγοράν συνειδήσεων ")
σε αντίθεση με την τεκμηρίωση για τον πατέρα Τσίπρα. Αλλά είπαμε, οι κάθε λογής δεξιοί δεν αφήνουν ποτέ την πραγματικότητα να τούς χαλάει μια τόσο ωραία παραμύθα...
εισαι απο αυτους και αυτες που πιστευουν οτι ανετρεψε κυβερνηση της αριστερας η Χουντα (και οχι της δεξιας) μαλλον. τα δε βιβλιαρακια σου τα εχεις διαβασει μισα γιατι ανθρωποι που ζησαν την περιοδο ξερουν πολυ καλα οτι και ο "κουμουνιστοφαγος" Γερος (κατα δηλωση του)τα εκανε τα λαθακια του. Γενικα τα ιδια που λεγανε και οι ηθικοι σας προγονοι οι αυριανιστες
Ο Γεωργιος Παπανδρεου ηταν ισχυροτατη κυβενηση Κεντρου μετα απο 20 χρονων υπερ-δεξιων κυβενησεω. Την ανετρεψε η Αποστασια που προκαλεσε το Παλατι χρησιμοποιωντας τον υπουργο Κωνσταντινο Μητσοτακη και μερικα αλλα μπουμπουκια. Η ανωμαλια που επηλθε για δυο χρονια εφερε τη Χουντα στον τοπο.
Ο Γέρος ηγείτο της Ένωσης Κέντρου όντας αντικομμουνιστής.Ηγείτο ενός αντιμοναρχικού συνασπισμού που προϋπέθετε τον αντικομμουνισμό. Οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος δημοκράτης είναι αντικομμουνιστής. Είναι μη συμβατές έννοιες. Όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου για να πω μερικούς από όλο το φάσμα και όλες τις εποχές.Οι αποστάτες και η Χούντα μια κεντρώα κυβέρνηση ανέτρεψαν. Για χάρη της παλατιανής πολιτικής στην Κύπρο. Ο Γέρος ήθελε διατήτηρηση του εκεί ελληνικού στρατού ενώ Γαρουφαλιάς, Μητσοτάκης κτλ θέλαν την απομάκρυνση των εκεί ελληνικών στρατευμάτων.Από καταβολής του ελληνικού κράτους Βενιζέλος και Γεώργιος ήταν οι μοναδικοί μη δεξιοί μέχρι την μεταπολίτευση. Απλά μετά μπερδέψαμε το μη-δεξιός με το αριστερός. Λάθος.
Εννοείται πως το όλο θέμα θα έπαιρνε μια τέτοια απάντηση ώστε:1. Να χτυπήσει το συναίσθημα του μέσου ανθρώπου για έναν εκλιπόντα βιοπαλαιστή οικογενειάρχη.2. Να υπερτονίσει την ανηθικότητα του Κούλη καθότι συκοφαντεί έναν νεκρό.3. Να μεγεθύνει την ταξική και οικονομική διαφορά των 2 οικογενειών ώστε να πλασάρει την εικόνα του εαυτού του ως "έναν από εμάς".Από όλο αυτό το κατεβατό δεν μπορώ να υποστηρίξω ούτε να αμφισβητήσω τίποτα. Δεν τον γνώριζα τον εκλιπόντα. Ωστόσο, μπορώ να σταθώ στην ξεδιάντροπη χρήση 2 λέξεων:Αθλιότητα: Αστείο να την αναφέρει ο άνθρωπος που έχει τον Πολάκη πρωτοπαλίκαρο. Πόσο μάλλον αυτές τις μέρες με την ξεφτίλα προς τον Κυμπουρόπουλο.Περηφάνια: Άραγε να ήταν αμφίδρομη αν έβλεπε τις πολιτικές που εφαρμόζει ο "αριστερός" γιόκας του;
Ο γέρος του είχε για κρυψώνα το βουνό, απ´ το σαρανταπέντε, και οι χωρικοί από τον φόβο των αρχών μακραίναν κι απ´τον γιό. Αντιστασιακός παππούς, πατέρας και θείος επίσης αντιστασιακοί επί χούντας, που συνέδραμαν μάλιστα με εκρηκτικά σε βομβιστική επίθεση, και στην συνέχεια έκαναν σιγά σιγά, τίμια περιουσία στην Αραβία. Ο γιος, το γελαστό παιδί με το λευκό πουκάμισο, πρωθυπουργός, και ίσως και νομπελίστας. Πραγματική οικογενειακή saga, ελπίζω να μην χαθεί η ευκαιρία να γίνει μια σπουδαία ταινία απο το Χόλιγουντ (ή τον Παντελή Βούλγαρη)....Και τόσα χρόνια να υπομένει ο πρωθυπουργός μας τις προσβολές και τις συκοφαντίες σιωπηλά, αυτός ο τόσο μετριόφρων άνθρωπος. Ευτυχώς που εξαιτίας του απαίσιου Μητσοτάκη έγινε γνωστή η αλήθεια επιτέλους. Η οικογένεια που εκπροσωπεί το απόλυτο Κακό ενάντια στην οικογένεια που εκπροσωπεί το απόλυτο Καλό. Παραμύθια για πασοκτζήδες (Α, και by the way, να μην ξεχάσω να σας πω πως ο μπαμπάς μου "στήριξε με πάθος το Πασόκ")
Είχα έναν συμμαθητή που έβριζε συνέχεια τις μάνες όλων. Όταν ο απουσιολόγος δεν άντεξε και του έβρισε τη δική του μάνα έγινε έξω φρενών. Κακώς έπεσε βέβαια κι αυτός στο επίπεδο του.Ωραία η ιστορία του Αλέξη Τσίπρα. Cool story bro. Ούτε ο η "δρακογενιά" του Jon Snow τέτοια ανατροπή, να είναι το 1989 με "τις επιλογές του Κόμματος" (με κεφαλαίο Κ) για συγκυβέρνηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να μπει φυλακή ο Ανδρέας Παπανδρέου και στο bizarro world του 2019 αντιγράφει τον Ανδρέα, παινεύει τις μεγάλες νίκες της "προοδευτικής παράταξης" και ξορκίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και στο βάθος κότερα, διαπλοκή, βαλίτσες ή κούτες με λεφτά.Ζούμε στη χώρα της Μαρμότας όπου η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.Ίσως αυτή η χώρα να μην αξίζει κάτι καλύτερο τελικά όταν η αντιπαράθεση των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις εκπομπές του Γιαννόπουλου ή του Λεβέντη του '89 (τουλάχιστον αυτός έμεινε ίδιος).