Μητσοτάκης: Η οικογένεια Τσίπρα έκανε δουλειές στη Χούντα

Μητσοτάκης: Η οικογένεια Τσίπρα έκανε δουλειές στη Χούντα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
14

Βαριά υπονοούμενα άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

«Το ποιος έχει καθορίσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από τον καθένα όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε αμείλικτα όχι εμένα αλλά τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζήτηση εκεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε λίγο και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα. Μην μου ακούτε το δάχτυλο για την οικογένειά μου γιατί θα τα ακούσετε και εσείς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κ. Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε άλλα όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ' υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

«Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, είχε αναφέρει πως δεν προέρχεται από ζάπλουτη οικογένεια που ασχολούνταν μόνο με την πολιτική. «Εγώ δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα από τον Κήρυκα Χανίων, όπως εσείς. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore». 

Πολιτική
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτή την πράξη, είναι τόσο απλό να το καταλάβει κανείς... Ξέρω ότι οι περισσότεροι σχολιαστές της lifo δεν συμπαθούν τον Τσίπρα και σίγουρα έχουν τους λόγους τους και δικαίωμα τους. Και ίσως με θεωρήσουν ταγμένο γιατί παίρνω το μέρος του Τσίπρα εδώ. Ωστόσο σας το λέω δεν τον έχω ψηφίσει, για την ώρα, γιατί ο Μητσοτάκης θα με κάνει να τον ψηφίσω...Στην κούρσα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη ήθελα να βγει ο Μητσοτάκης γιατί περίμενα από αυτόν μια ανανέωση σε σχέση με την λαϊκή δεξιά που κυριαρχούσε στο χώρο και ένα καλύτερο επίπεδο. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι την ατζέντα την καθοριζει ο Άδωνης....Που ήταν ο Μητσοτάκης στο σύμφωνο συμβίωσης; Που ήταν στην ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών; Που ήταν στο μακεδονικό; Λαϊκισμός και πάλι λαϊκισμός δυστυχώς. Τίποτα καινούργιο. Ο πατέρας του ήταν πολύ πιο έντιμος άνθρωπος και δεν του έμοιασε τελικά, και τα λέω αυτά ώντας ως επί το πλείστον αριστερός και μην έχοντας ποτέ ψηφίσει ΝΔ. Αλλά η αλήθεια να λέγεται.Και τώρα πως πολιτευεται; Ad hominem συνεχώς. Έχετε εσείς ακούσει κάποια πολιτική του θέση; Εγώ όχι.Και τώρα χυδαίες και αστήρικτες κατηγορίες σε έναν νεκρό άνθρωπο.Ακόμη και να ήταν χουντικός ο πατέρας του Τσίπρα τι σημασία έχει; Και ο πατέρας του Έβερτ ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην κατοχή. Αυτό δεν εμπόδισε τον Έβερτ να πορευτεί με εντιμότητα.Θέλω να πω στους αναγνώστες της lifo: Έχετε το επίπεδο να καταλάβετε τι είδους συμπεριφορά καταστρέφει την πολιτική ζωή της χώρας. Σταματήστε να την υποστηριζετε με χαιρεκακια. Ζητήστε από τους πολιτικούς να μιλήσουν για τις θέσεις τους. Το ad hominem είναι γνωστό και βρώμικο κόλπο. Και γνωστό από την αρχαιότητα. Και δε λέω. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει κατηγορώντας έναν άνθρωπο ΑΜΕΑ. Επίσης ντροπή. Η γενιά μας όμως αυτές τις συμπεριφορές πρέπει να τις σταματήσει.
ζει ένα δράμα ο Μητσοτάκης - σ΄γημερα αναγκάστηκε να μαζέψει και τον Κεφαλογιάννη γιατί ο τελευταίος τον ξεπε΄ρασε σε γκαιμπελισμό κι ο Κούλης κάτι τέτοια δεν τα ανέχεται...
Μητσοτάκης: Η οικογένεια Τσίπρα έκανε δουλειές στη Χούντα Πηγή: www.lifo.grΣιγά τα νέα. Έχουν γίνει γνωστά ευρέως, μέχρις αηδίας. Παρ' όλα αυτά, ο Τσίπρας έγινε αρχηγός με χαρακτηριστικά "επαναστάτη" αριστερού. Λεπτομέρειες, όταν απευθύνεσαι σε λαό που επιλέγει με κριτήρια σόουμπιζ πολιτικούς αρχηγούς και δήμαρχους....Καλό θα ήταν λοιπόν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματά τους, να ασχολούνται με την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του σήμερα και όχι να αλληλοχτυπιούνται για το ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενο παρελθόν αμφοτέρων. Οι ηγεσίες οριοθετούν και το επίπεδο της πολιτικής μιας χώρας.Και το επίπεδο δυστυχώς προκαλεί θλίψη. Η κατάντια που μας έρριξαν συνολικά οι πολιτικοί μας στη Μεταπολίτευση, δεν έχει γίνει μάθημα.Το ό, τι κατάντησαν μια χώρα να επαιτεί, είναι τελικά ηθικό μειονέκτημα για όλους.Εμείς οι πολίτες να μη το ξεχνάμε ποτέ και να μην παθιαζόμαστε με δήθεν "σωτήρες".
...και ο Κωνσταντινος Μητσοτακης έφερε τη Χουντα με την Αποστασία! Η βιβλιογραφια και η τεκμηριωση για το συγκεκριμενο θεμα ξεπερνα καθε προηγουμενο, ως γνωστον (να θυμισουμε μονο τη φραση του δεξιου Παν. Κανελλοπουλου " τη απόσπασις των αναγκαίων βουλευτών έγινε με εξαγοράν συνειδήσεων "
Δεκτόν. Δεν ξέρω αν προστρέξατε για υπεράσπιση του Τσίπρα ή όχι, αλλά η αναφορά σε εξαγορά συνειδήσεων είναι εξαιρετικά ατυχής στις μέρες μας: Κουντουρά, Θεοχαρόπουλος, Κουίκ, Δανέλλης, Τόλκας, Μωραϊτης.
Η δεξια οικογενεια Μητσοτακη ειχε εξοριστει στη Χουντα ενω η αριστερη οικογενεια Τσιπρα εκανε δουλειες με φουντες επι επταετιας. Πραγματικα η υποκρισια Τσιπρα δεβ υπαρχει στο χαρτη. Κριμα πραγματικα κριμα για εναν "νεο" ανθρωπο.
Απόδειξη για ποιο πράγμα; Ότι ο πατέρας του Τσίπρα ήταν γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων επί χούντας; Εμενα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι αναφορές στις οικογένειες, αλλά το Συριζαικο gaslighting έχει πάει σε άλλο επίπεδο.
Μια μικρή λεπτομέρεια: η θλιβερή αντιπαράθεση ξεκίνησε απο τον θλιβερό Αλέξη που απεκάλεσε, εμμέσως αλλά σαφώς, τους (νεκρούς) προγόνους του Κυριάκου, κλέφτες.
Θα διαφωνήσω με το σχόλιο σου, επειδή λογικά δεν στέκει. Δεν στέκει λογικά να λες άσχημα αλήθεια για κάποιον που δηλώνει αριστερός στην Ελλάδα. Είναι κατά κάποιο τρόπο παράνομο. Αν δηλώσεις αριστερός, κομμουνιστής καλύτερα, δεν μπορεί να σε κρίνει ούτε ο Θεός, Πόσο μάλλον αστικές προκαταλήψεις όπως τα γεγονότα.
Εγώ ημιθεε είμαι μαζί σου. Είδες πως του την είπα; Δεν μπορείς κύριε να κατηγορείς χωρίς στοιχεία. Εμείς μόνο (η αριστερά) έχουμε το ήθος να λέμε αλήθειες. Όπως όταν κατηγόρησαμε τους αντιδραστικούς πρωθυπουργούς πως τα πήραν από τη νοβαρτις. Η όταν δείξαμε με στοιχεία πως τις 13 φωτιές στο μάτι τις έβαλε ο Σκάι με φωτο δορυφόρου αριστερού. Η όταν είπαμε πως δεν έχουμε φίλους ολιγαρχίας και αποδείχτηκε πως είμαστε πεντακάθαροι. Η όταν είπαμε πως ο Σαμαράς και ο παπανδρεου ήταν δωσίλογοι και υπήρχε άλλος δρόμος απλά αυτοί ήταν προδότες. ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Και τους πονάει.
ναι, τόσο μεγάλες αλήθειες χρησιμοποιούν οι δεξιοί που αναγκάζουν και τον αρχηγο τους να μαζέψει όσα από τα πρωτοπαλήκαρά του τον ξεπέρασαν σε γκαιμπελισμό, όπως ο Κεφαλογιάννης