ΝΔ για Τσίπρα - Παναγοπούλου: «Μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη»

ΝΔ για Τσίπρα - Παναγοπούλου: «Μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη» Facebook Twitter
2

Για ωμή συναλλαγή του Αλέξη Τσίπρα με την Κατερίνα Παναγοπούλου, κάνει λόγο σήμερα η Νέα Δημοκρατία, μετά από τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του πρωθυπουργού στην θαλαμηγό της και τον διορισμό της κυρίας Παναγοπούλου στη θέση της «πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων». 

«Στον σημερινό Τύπο αποκαλύπτεται και η ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές που έκανε κρυπτόμενος ο κ. Τσίπρας. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια: "μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη"», σχολιάζει η Πειραιώς.

Στις 9 Απριλίου, η κα Παναγοπούλου είχε διοριστεί «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε κατόπιν πρότασης του υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ (Τεύχος Γ΄ 518/09.04.2019), «διορίζεται η Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου "Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων" από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας».

«Η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του σκαφάτου κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία. Και τώρα που οι φωτογραφίες του διέρρευσαν, πανικόβλητος εξαγγέλλει άρον άρον προεκλογικά επιδόματα, μήπως και αποφύγει τη συντριβή του. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, είναι ότι βρισκόμαστε πια στο 2019 και όχι στο 2015 και οι πολίτες έχουν βιώσει στο πετσί τους και τα ψέματά του και τις καταστροφικές επιλογές του"».

ΝΔ για Τσίπρα - Παναγοπούλου: «Μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη» Facebook Twitter
eurokinissi

Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό του Περικλή Παναγόπουλου, το περασμένο καλοκαίρι. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως ο πρωθυπουργός «δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα και στο Παρίσι».

«Η κυρία Παναγοπούλου είναι άμισθη σύμβουλος, συνεργάτης του πρωθυπουργού και δικαιούται να φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό τον 15Αύγουστο για δυο τρεις μέρες ανάπαυλας. Τον κάλεσε τον φιλοξένησε και αυτό είναι όλο. Θα επιλέξουμε εμείς να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον κ. Πορτοσάλτε το δημοσιογραφικό επίπεδο του οποίου όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο;» συνέχισε ο Δ. Τζανακόπουλος, «Το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στο προσκήνιο τώρα, κάτι σημαίνει, συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως φανερώνει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, που εστιάζει σε "κίτρινες" ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν η αντιπολίτευση δεν διεξάγεται επί πολιτικού, αλλά επί θυμικού (και κάνει ό, τι και ο Τσίπρας).Δεν νομίζω ότι είναι αντιπολιτευτικό επιχείρημα ότι "τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία". Πηγή: www.lifo.grο ΠΘ Δεν παίζει κανέναν ρόλο ότι είχε προηγηθεί η τραγωδία μόλις τρεις βδομάδες πριν .Όλοι οι Έλληνες είχαμε λυπηθεί βαθύτατα, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι όσοι πήγαν διακοπές έπρεπε λόγω πένθους να μην πάνε (για να μην παρεξηγηθώ, προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς που πήγαν διακοπές). Οι διακοπές είναι ανθρώπινη ανάγκη και δεν απαγορεύονται αν έχει κάποιος θεσμικά καθήκοντα.Επί πολιτικού, έχουμε ήδη κάνει την κριτική μας και έχουμε στηλιτεύσει δριμύτατα.Τα άλλα είναι υπερβολές και λαϊκισμός.
Κι έλεγα κι'εγώ: Υπερβολικά αντιδρά η κυρία γιά το φυσικό της δικαίωμα να φιλοξενεί όποιον θέλει, όποτε θέλει, πόσον μάλλον που είναι υπέρπλουτος και αμισθί προσφέρει υπηρεσίες. Εάν επαληθευτούν όμως οι τιμές και οι θέσεις οι αθάνατες ( δηλαδή διά βίου, ας μην υπερβάλλομε), η τόση ευθιξία αποκτά βάση...