Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ξεσπαθώνει κατά της ΕΡΤ την οποία χαρακτηρίζει «Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ σχολιάζει και τον Παύλο Πολάκη

 

Για την κόντρα που ξεκίνησε με την ΕΡΤ με αφορμή τη διακοπή προβολής της εκπομπής της όταν ανακοινώθηκε πως θα είναι υποψήφια η Βίkυ Φλέσσα λέει: «Ζήτησα απλώς να ασκήσω το δικαίωμα των δύο εμφανίσεών μου ως υποψήφια στην ΕΡΤ2 όπου προβάλλεται η εκπομπή μου. Αντί δηλαδή να σχολιάσω πολιτικά ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. να προβληθούν δύο από τις 10 εκπομπές μου «Στα Ακρα» που έχω ήδη έτοιμες. Αρνήθηκαν. Αναμενόμενο...».

  

 

«Η κυβέρνηση έχει καταντήσει την ΕΡΤ τηλεοπτική «Πράβντα» του ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι να συναντώ τηλεθεατές και να μου λένε «δεν βλέπω πια ΕΡΤ, δεν αντέχω!». Αυτοί που λυμαίνονται τώρα τη δημόσια τηλεόραση σύντομα θα φύγουν και θα αναπνεύσουν οι δημιουργικές δυνάμεις της ΕΡΤ, οι άξιοι άνθρωποί της, υπομονή», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

 

 

Στην ίδια συνέντευξή, η Βίκυ Φλέσσα απαντά και γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

 

«Το αποφάσισα μετά την πρόταση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη διότι εκτιμώ ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να εξασφαλίσει η χώρα μας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλω να το δω και να το ζήσω αυτό πριν φύγουμε εμείς. Απάντησα λοιπόν «ναι» όταν μου ζήτησε να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η χώρα μας να επανακτήσει το κύρος της στην Ευρώπη με το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που είναι ο πολιτισμός. Να προσπαθήσουμε ώστε να γίνει ένα rebranding της Ελλάδας. Σκέφτηκα -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- πως θα έχω τη συνείδησή μου καθαρή, ότι προσπάθησα για την πατρίδα μου - κι ας «στραπατσαριστώ». Να μην υπάρχει το άλλοθι «όλοι ίδιοι είναι...». Οχι, λοιπόν, δεν είναι όλοι ίδιοι και στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε».

 

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέει μάλιστα πως τον επιλέγει γιατί είναι «σταθερά προσηλωμένος στην αριστεία και την Παιδεία. Εάν γινόταν ένα ΑΣΕΠ πολιτικών αρχηγών, θα ήταν ο μόνος που θα περνούσε».

 

Κληθείσα να σχολιάσει τα σχόλια του Παύλου Πολάκη  κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου δήλωσε πως « Ο Πολάκης ντροπιάζει την Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου και τον πολιτισμό της, που είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης, διότι η Ιστορία της Δύσης ξεκινά με τον μινωικό πολιτισμό. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αξίζει τον θαυμασμό όλων μας και όχι τον οίκτο μας, επειδή ουδέποτε έζησε, ούτε θα ζήσει όπως εμείς. Στο βλέμμα και το χαμόγελό του καθρεφτίζονται η στωικότητα, η αρετή και η χαρά της ζωής».