Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές και 9,5% στις εθνικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν την ερχόμενη Κυριακή, είχαμε Εθνικές Εκλογές», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,5% των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ 23%.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8%. Έπονται Χρυσή Αυγή (7,5%) και ΚΚΕ (5,5%) ενώ εκτός Βουλής βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων μένουν Ποτάμι (1,3%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%) και Ένωση Κεντρώων (1,7%).

Στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών η ΝΔ συγκεντρώνει 31% , ο ΣΥΡΙΖΑ 22% ενώ στην τρίτη θέση ισοψηφούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7,5%.

Ερωτώμενοι εάν η ψήφος τους θα επηρεαστεί εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε στοχευμένες παροχές, οι πολίτες απαντούν «Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» σε αθροιστικό ποσοστό 64%. Επί των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ το 2015 το σχετικό ποσοστό («Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» φθάνει το 85% έναντι 55% για του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα σε σχέση με την εκλογική συμπεριφορά του 2015.

Αρνητικά απαντούν οι πολίτες -αν και με μικρότερα ποσοστά- όταν ερωτώνται κατά πόσον η ψήφος τους θα επηρεαστεί από τις υποθέσεις διαφθοράς «με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων:

Το 53% απαντά «Μάλλον όχι» και «Σίγουρα όχι» έναντι ενός 34% που απαντά αθροιστικά «Σίγουρα ναι» και «Μάλλον ναι».

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 60% (έναντι 61% της προηγουμένης δημοσκόπησης), ο δε ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22% (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει εκ νέου ποσοστό 36% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα που κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Παγιωμένη, τέλος, σε ποσοστά άνω του 60% εμφανίζεται η άποψη των πολιτών ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα «πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM