Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας

Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Τη διαβεβαίωσή της πως οι αρχές λαμβάνουν καθημερινά μέτρα για την ασφάλεια στα Εξάρχεια, που η ίδια χαρακτηρίζει «Μονμάρτη της πρωτεύουσας», έδωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

«Άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

«Η ελληνική αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση», δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Παπακώστα που διαβεβαιώνει ότι «η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αντιπολίτευση, η υφυπουργός Προστασίας σχολιάζει πως «άποιοι έχουν "επενδύσει»"στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής (...) μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω».

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή», λέει χαρακτηριστικά η κα Παπακώστα.

Ωστόσο αναγνωρίζει πως η περιοχή «έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Για της ευρωεκλογές, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), λέει πως το ευρωψηφοδέλτιο που θα προτείνει στην ελληνική κοινωνία «θα έχει πολιτικά πρόσωπα αλλά και νέους πολίτες οι οποίοι δεν θα έχουν μπει στο "τριπάκι" της κομματικής ιδιοτέλειας».

Η ίδια πάντως δηλώνει την αντίθεσή της σε όσους προσδίδουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επικείμενες ευρωεκλογές και κατηγορώντας τους πως «επιχειρούν να καλύψουν την παντελή έλλειψη προτάσεων για αλλαγή πλεύσης στην Ευρώπη».

Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η Μονμάρτη της Αθήνας, που ως γνωστόν είναι η πρωτεύουσα της Δανίας του Νότου.'Αμα είσαι μεγαλόπνοος πολιτικός φαίνεται, δεν κρατιέται.Πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος που "έκανε και δυο χρόνια στο Αιγάλεω", έχει βολευτεί τώρα με την Μονμάρτη, του "πάει".
Και όμως, η Παπακώστα λέει με ψυχραιμία την αλήθεια. Η έκπληξη είναι ότι αυτή ακούγεται από μια πολιτικό με συντηρητικές καταβολές, καθώς επίσης ότι τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την ιδεοληψία του «άβατου». Η ζωή στα Εξαρχεια έχει την επικινδυνότητα κάθε αστικής περιοχής. Το Παρίσι σίγουρα είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Αλλά και στο Μοναστηράκι ή στου Ψυρρη σε κλέβουν με σουγιά μέρα μεσημέρι, ενώ στο Κολωνάκι, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά δεν τολμάς να αφήσεις πσντζουρι ανοιχτό
Παριζιάνοι μου εσείς! Πότε Μονμάρτρ πότε Καρτιέ Λατέν. Chapeau, που λένε και οι Γάλλοι. Μολότοφ για ψύλλου πήδημα, καθημερινές ταραχές, έμποροι ναρκωτικών να ελέγχουν την περιοχή και να προβαίνουν σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών κάθε τόσο γίνονται όντως και στο Παρίσι, αλλά μόνο στα γκέτο των banlieues. Όχι στο κέντρο της πόλης, δίπλα σε πανεπιστήμια και μουσεία, όπως εδώ. Και σαφώς όχι στην Μονμαρτρ και το Καρτιέ Λατέν.
Να σε ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσεις ειλικρινά. Αν εγώ τώρα επώνυμα και με τη φωτρογραφία μου φτιάξω μια σελίδα στο Facebook ή οπουδήποτα αλλού και αρχίσω να καταφέρομαι εναντίων του αναρχισμού, των αναρχικών, των Ρουβικώνων, των αριστερών κτλ χωρίς να βρίζω απλά να σε καθημερινή βάση να τους την λέω με διάφορα επιχειρήματα, θα μπορώ μετά από ένα μήνα καθημερινού χωσίματος στον αναρχισμό να πάω να πιω ένα καφέ στην πλατεία των Εξαρχείων χωρίς να κινδυνέψω; Απάντησέ μου ειλικρινά. (Φυσικά αν πηγαίνω ως ανώνυμος εννοείται ότιθ δεν θα χω κανένα πρόβλημα αφού δεν θα ξέρουν ποιος είμαι)