Bloomberg για Τσίπρα: «O ειδικός στις ανατροπές δημοψηφισμάτων λέει πως το Brexit μπορεί να ματαιωθεί»

Bloomberg για Τσίπρα: «O ειδικός στις ανατροπές δημοψηφισμάτων λέει πως το Brexit μπορεί να ματαιωθεί» Facebook Twitter
3

«Το Brexit μπορεί ακόμα να ανακληθεί, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», μεταδίδει το Bloomberg. Το πρακτορείο σχολιάζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κάποτε αντέστρεψε και ο ίδιος το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος. 

Το Bloomberg φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: «O ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων πιστεύει πως και το Brexit μπορεί να ματαιωθεί», στο οποίο γίνεται αναφορά στις απόψεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στο Brexit αλλά και σε όσα έγιναν στη χώρα μας το 2015. 

Ο Τσίπρας είπε στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες χθες στις Βρυξέλλες πως αν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι αναγκασμένο να διεξάγει ευρωεκλογές, γράφει το Bloomberg. 

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα για τους Brexiteers και ίσως η αρχή του τέλους για το Brexit», ανέφερε ο Τσίπρας  χθες  στις Βρυξέλλες, λέει το Bloomberg επικαλούμενο διπλωματικές πηγές που έχουν υπόψιν τους το κείμενο της παρέμβασης του πρωθυπουργού.   

Ο Τσίπρας γνωρίζει ένα-δύο πράγματα για ακυρώσεις αποτελεσμάτων από δημοψηφίσματα» σχολιάζει το Bloomberg και θυμίζει ότι το 2015 απέσπασε το «όχι» των πολιτών, που ο ίδιος είχε ζητήσει, για να αλλάξει στη συνέχεια κατεύθυνση και να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

H μεγάλη διαφορά στις περιπτώσεις Ελλάδας και Βρετανίας, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη στήριξη της αντιπολίτευσης στη συμφωνία με την Ε.Ε.

Από την άλλη, ένα κοινό στοιχείο είναι πως και στις δύο χώρες υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας υποστηρικτών της Ένωσης και ο Αλ. Τσίπρας είπε στους ηγέτες της Ε.Ε. «πως δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατ. ψηφοφόρους που υπέγραψαν αίτηση για ανάκληση του Brexit».

«Η ειρωνεία είναι ότι οι υποστηρικτές της Ε.Ε. στην περίπτωση της Ελλάδας αντιμετωπίζονταν με χλευαστικούς χαρακτηρισμούς το 2015», καταλήγει το Bloomberg.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια