Ο Τσίπρας συναντά σήμερα τον Θεοχαρόπουλο - Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας συναντά σήμερα τον Θεοχαρόπουλο - Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
3

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά την απόφαση που έλαβε η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί μετον ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο αναμένεται μάλιστα συνάντηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Η συνάντηση -που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και έρχεται μετά την απόφαση που έλαβε νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που "θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας". Επιπλέον, η συνάντηση λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, θα συνοδεύουν τον κ. Θεοχαρόπουλο οι: Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ

Να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε την Παρασκευή.

Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

«Η συνεργασία αυτή», προστίθεται, «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Εξηγώντας το σκεπτικό, μετά την αποχώρησή τους από το Κίνημα Αλλαγής, τα στελέχη που έμειναν στη ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι «η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα ακολούθησαν στην χώρα μας, με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού, έφεραν στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Σε αυτό το κορυφαίας σημασίας πολιτικό ζήτημα, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά μένοντας σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού και βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Κρατήσαμε μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων της χώρας συμβάλλοντας εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονιάς. Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και κυρίως η κοινή βούληση για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης μακριά από ηγεμονισμούς για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά έθεσαν τις βάσεις για την Προοδευτική Συμμαχία».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
O ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην Πρόεδρος της, ο Κουβέλης που βρίσκεται τώρα σε μία υπουργική θέση δεν είναι; Οπότε αναμενόμενη η συνεργασία τους ή τέλος πάντων δεν αποτελεί καμιά ραγδαία ξαφνική έκπληξη. Καλύτερα πάντως με καμιά ΔΗΜΑΡ να είχαν εξαρχής συνεργαστεί παρά με τους ΑΝΕΛίτες. Αλλά οκ δεν είχαν μπει στην Βουλή τότε (το ότι μπήκαν οι ΑΝΕΛ με καμιά 15αριά βουλευτές κιόλας και όχι αυτοί, τι να πεις) οπότε ο πιο κοντινός σαυτούς θα ήταν το Ποτάμι αλλά δεεν. Θέλανε κάποιον να είναι απόλυτα του χεριού τους. Άλλωστε ο Καμμένος πλην μερικών ακίνδυνων και πιο πολύ γελοίων βλακειών που πετούσε όσο ήταν στην Κυβέρνηση και την καταψήφιση ορισμένων κοινωνικών νομοσχεδίων καθώς ήταν δεξιός υποτίθεται, δεν προξένησε προβλήματα. Μονάχα αφότου έχασε την θέση απ την Κυβέρνηση άρχισε να γαβγίζει πιο δυνατά.